Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgi(antibiyotik kullanımı)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41566
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 06:03

Konu: Bilgi(antibiyotik kullanımı)
Mesajı Yazan: eceselcuk
Konu: Bilgi(antibiyotik kullanımı)
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2013 Saat 10:31
Hocam tekrar merhaba,size bir soru sormak istiyorum affınıza sığınarak,ateş olmadığı durumlarda ama göğüste ağrı,yoğun öksürük durumunda göğüsteki iltihabı kurutmak için antibiyotik kullanılırmı?bunu Dr lardan da etraftanda duyuyorum iltihabı kurutmak için yada geniz akıntısını kurutmak için antibiyotik kullanmalısınız diye.....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2013 Saat 19:34
Ates olmayan durumlarda; KESINLIKLE ANTIBIYOTIK GEREKMEZ.... Ates olan durumlarda dahi, bir kan sayimi yapilip:WBC degerine bakmak gerekir. WBC'nin dusuk oldugu durumlar, VIRAL ENFEKSIYON oldugundan, onlarda da Antibiyotik gerekmez..
Bizdeki doktorlarin; Antibiyotik sevdalar; hem ilac firmalarindan "guzelliler" alabilmek icin, hemde, sizlerin bagisiklik sisteminin, ilk siperi olan "Yararli bakterileri"(Probiyotikleri) yokedip, daha kolay ve agir hasta olmaniz icindir.. Dikkat edin, etrafinizda, boyle enayiler vardir, her hastalikta hemen antibiyotige sarilirlar, ve herkezden sik da onlar hastalanirlar...

Mesajı Yazan: yasamladans
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2013 Saat 20:32
Hocam ben kızıma bu doktorlar yuzunden çok antibiyotik kullandım gereksiz yere.Artık kullanmasam gerek kalmadıkça bir faydası olur mu bağışıklık sisteminin düzelmesine.8 yaşında kızım..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2013 Saat 21:18
Antibiyotiksiz; 1-2 ay gecirse, eski haline doner.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat