Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41659
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 18:03

Konu: kusma
Mesajı Yazan: cancincon
Konu: kusma
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2013 Saat 11:11
Hocam Merhaba,
4 yaşında bir oğlum var, 6 gün önce gece birden bire kusmaya başladı, sabaha kadar 5-6 kere kustu, ertesi gün kreşte 3 kez daha kusmuş. Akşam acile götürdük, bademcik iltihabı var dendi ve amoklavin verdiler. Ertesi gün iştahsızlık da başladı, gündüz kusmalar kesildi ancak akşam ilacı içtikten yaklaşık 2 saat sonra bu sefer 1 kez kusma ve bir kaç kez ishal başladı. Akşamları çok iştahsız olduğu için ve antibiyotiğe de hiç alışkın olmadığı için yan etkisi olabileceğini düşündüm ve dün sabah aile hekimine götürdüm. İlaçtan olabileceğini söyledi, olağanüstü bir bağırsak hareketi olmadığını ve antibiyotiği kesebileceğimi söyledi. Gün içinde bir sorun yaşamadık ancak akşam yine aynı saatlerde 1 kez uykudan uyanarak kustu. Artık endişelenmeye başlıyorum, yaptırmamız gereken bir tahlil var mıdır? İltihabı tam geçmediyse ondan kaynaklı mıdır? Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2013 Saat 18:50
Tamamen yanlis teshis... Bademcik iltihabi ile yakindan-uzaktan, hicbir alakasi yok. Basindan beri "Barsak iltihabi", cocuk yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis, kusma ve ishal ile bu mikrobu vucut disina attiginda, cocuk iyilesecek.. eger; ishalden sonra kusma devam etti ise, bu "Rotavirus" ishalidir, 1 haftada gecer.
ISHAL'IN: Hicbir turunde ilac, hele Antibiyotik, SAKIN kullanmayin.. Sadece bol su teklif edin. Kusma cok olursa, gunde:2x1 Emedur100 fitil kullanabilirsiniz.

Mesajı Yazan: cancincon
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2013 Saat 11:01
çok teşekkür ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat