Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

havale

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41680
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 08:55

Konu: havale
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: havale
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2013 Saat 22:40
              merhabalar hocam,
                   uykuda beyin faaliyetleri cok yavas (yanlis yazdiysam kusura bakmayin)oldugundan havale gelmez  sozunuze babamiz / ruya gorurken beyin faaliyettedir ozaman havale gelebilir? se ne olacak diye sormami istedi.benim umurumda bile degil havale cocugun atesini dahi olcmuyorum.ama esim hala anlamiyor. ne dersiniz hocam.birde neden /prof. olmadiginizi sorar .
                         cok saygi ve sevgilerle sagliklar diliyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2013 Saat 22:55
Ruya, sadece uykunun, "REM" devresinde gorulur. Bu devrede uykuya dalmadan evvelki ve uyanmadan evvelki donemlerdir. Geri kalan derin uyku suresince beyin faaliyetleri cok dusuk seviyelerdedir ve bu devrede ruya filan gorulmez...
Prof. olma meselesine gelince, ben biraz "dik kafaliyimdir" ve sacmaliklara goz yumma veya popo yalama ozelliklerim hic yoktur. Karsimdaki sahis kim olursa olsun, ben bildigimi soylerim.. Bunlar da Turkiye icin pek makbul ozellikler degildir. Yoksa, Hacettepe'de ihtisasdan sonra, 1 sene "basasistanlik" yaptim ve istesem, Universite'de kalirdim.. Ben istemedim. Istanbul'a geldigimdede, rahmetli hocam, Prof.Ekrem Kadri Unat ,beni zorla (Hoca yapacagim diye) Mikrobiyoloji ihtisasina soktu. Bu seferde, '80'de Kenan Evren geldi, '82de;doktorlar aleyhinde ileri-geri konusunca,"al maasini basina cal" deyip, Docentlik imtahanina bile girmeden ayridim.. Ayrilis o ayrilis oldu, bir dahada hicbir zaman devlet memuru olmadim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat