Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateşliyken yaptıklarım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41686
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:49


Konu: Ateşliyken yaptıklarım
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Ateşliyken yaptıklarım
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2013 Saat 08:55

Hocam hergün mesajlarınızı okuyorum. Sabah ilk işim sizi takip etmek. Kızım 25 aylık ateş durumumuz olduğunda ateş ölçümü yapıp eğer kendini iyi hissediyorsa ateş düşürücü hemen vermiyorum. Biraz takip edip en son durumda veriyorum. Ama benim ilk etapda ateşin yükseldiğini farkettiğimde kızıma duş aldırıyorum kompel vücudunu kafa dahil yıkıyorum. Banyodan sonra 1 ölçek ateş düşürücü veriyorum. Benim sorum ateşliylen banyo yaptırmanın herhangi bir sakıncası olmaz değil mi? Elbette su soğuk değil her zamanki gibi yıkandığı su sıcaklığında. yaptığım doğrumu size danışmak istiyorum saygılarımla.




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2013 Saat 19:02
Atesli cocuga; "soguk tatbik etmek" en zararli yontemdir. Dis isiyi anden dusururseniz ve beyindeki isi yukesek ise, "Havale" gelebilir. Vucudumuz isi ayarini; ic isi ile dis isi arasindaki farki hissederek ayarlar. Dis isi dusuk olursa da; usume hissi duyarsiniz, ic isi aniden yukselirse de usume hissi duyarsiniz. Afrika da, sitma hastalarini nobet esnasinda usume hissetmeleri bu yuzdendir. Ic isi ile dis isi paralel yukseldiginde, ates 40'i bile gecse, sahis bir sey hissetmez. Boyle bir cocuga disardan soguk tatbik ederseniz, (6ay-4yas arasinda) havale gelir.
Bu mekanizmalar Turkiye deki Tip fakultelerinde ogretilmez.. Zaten ogretebilecek tek bir Prof. dahi yoktur..   


Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2013 Saat 20:44
Hocam soğuk suyla elbette yıkamak ateş durumunda zararlı ama ateşliyken normal banyo yaptırsak sıcak su ile o bile havale geçirmesine neden olumu peki?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2013 Saat 20:59
Butun mesele; "Dis isiyi" dusurmemektir. Normal banyo tabiiki zararli degil..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat