Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

TEKRARLAYAN BRONŞİT

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41697
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:52

Konu: TEKRARLAYAN BRONŞİT
Mesajı Yazan: oguzhan
Konu: TEKRARLAYAN BRONŞİT
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2013 Saat 17:41
Hocam merhaba

daha önceleri yazışmıştık şuan sorunum küçük oğlumla ilgili.
oğlum 13 aylık.2,5 aylıkken ve 11 aylıkken bronşit geçirdi.ilkinde hastanede kaldık.
gerçekten tıkanıyor ve ıslıksesi duyuluyor.2. de sadece ventolin kullandık ve hastaneye yatmayı reddettim ozamn sizi tanıyordum çünkü.

şuanki durumumuz 1,5 aydır geçmeyen gribimiz var.evde hepimiz grip aşısı olduk.bi küçük oğlum değil özellikle eşim ve büyük oğlumunda sürekli
tekrarlayan gribi var.evi sürekli havalandırıyorum ve sizin yöntemlerinizi kullanıyorum.küçük oğlumdan şuan hafif ıslık sesi duyulmaya başladı.
1,5 aydır ara ara burun akıntısı ve balgamlı öksürük artıyor azalıyhor tam geçecek derken yeniden akıntı sulanıyor ve hergün1 kere balgam yüzünden 
kusuyor.biralerji uzmanı oğlum için 3, kez bronşit olursa koruyucu ilaçlara başlamamız gerekir demişti.başka bir doktor da o ilAÇların yan etkilerinin çok olduğunu söyledi
sorularım şöyle
1- gerçekten alerjik olabilir mi.koruyucu ilaçlar tehlikeli mi 
2-sık sık bronşit olması ciğerlerini yada gelişimini olumsuz etkilermi
3-gribi aynı  evde birbirimize nasıl bulaştırmıcaz çok sık hasta oluyoruz
4-doktora gitmemekte direniyorum ventoline karşı olduğunuzu da biliyorum ağırlaşırsa sizin bir ilaç öneriniz olurmu

cevabınız için çok teşekkürler şimdiden çok yazdım ama kurtuluşu sizde görüyorumn
nerde sizin gibi doktorlar mumla arıyoruz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2013 Saat 20:45
1- Bu yasta bu sekilde Allerjiler olmaz... Su anda yapilanlarin tumu; SARLATANLIKTIR...
2- O gecirdigi hastaliklarin hicbiri, Bronsit degidi.. Grip gecirdi. Ne yani, nasil oluyorda, 13 ayda, cocuk nic Grip olmuyorda hep "bronsit" oluyor?? Sizin bunu akliniz aliyormu??? Hepsi SAHTEKARLIK..
3- Grip asilarini olun, gerisi onemli degil, tabiiki eve birisi Grip getirince sizlerede bulasacak.. Dogaldir.. Arada bir hasta olacaksiniz. Yoksa, "Bagisiklik sisteminiz" uyusuklasir.
4- Ventolin; Astim ilacidir ve bronslari genisletir.. Grip esnasinda, bunye hastalik cigerlere inmesin diye(kasten) bronslarda spazm yapar. Sizin bu spazmi cozmeniz hic de hayirli olmaz...
Zaten her oksuren bu Ventolini vermeleri de bu sebeptendir. 3-5 gun kendinizi rahat hissedersiniz, arkadan daha agir bir hastalik ile doktorlardan-hastanelerden cikamazsiniz..

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2013 Saat 23:57
çok şükür içim rahatladı
hocam peki ıslık sesi duyduğumuzda da mı bi ilaç gerekmiyor.aradaki gripleri hiç yazmadım hocam yazın bile grip oldu

bu kadar uzun sürünce ne yapacağımı şaşırdım normalmi bu kadar uzun ve sık grip olması
bütün kış öksürecek gibi geliyor bana

sormayı unuttum birde büyük oğlumun özellikle sabahları ağız kokusu ve uyurken salyası oluyor sebebi ne olabilir sizce

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2013 Saat 00:01
söylemeden geçemeyeceğim doktorun biri! diyorki öksürmeye başladığı an ventoline başlayın nasıl bi zihniyet bu bilmiyorum

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2013 Saat 03:00
1-Islik sesi, oksuruk, hirilti v.s. bunlara hic kafayi yormayin.. Hicbirinde; ilac gerekmez.. Bu ilaclar ancak; Astim krizlerinde kullanilirlar.. Ondaki araz da; oksuruk degil, sikintili solunumdur... Rahat nefes alinir, sikintili bir sekilde verilir. Oksuruk; ikinci veya ucuncu plandadir.. Ama bu SAHTEKAR DOKTORLAR, sizlere bunlari bu sekilde anlatmazlar..
2- Sabahlari; bilhassa agizdan nefes alanlarda, agiz icinde tukruk kuruyup-koyulastigindan, koku yapar, ozelligi bir iki lokma yedirdinizmi, koku kaybolur.
3- Ventolin sevdasi; 2006'da 300 doktorun, Royal Caribbean sirketinin, "Navigator of the Seas" gemisi ile 1 haftalik Karayip gezisine goturulmeleri ile baslandi.. O gunden beride bu diyet; sizlerin cebinden odeniyor... 7 senede bitmedi bu diyet..
Kimlerin ve hangi mevkidekilerin goturuldugunu bir bilseniz, akliniz durur... Universitelerde, adam kalmamisti...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat