Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

süt yeşil kakaya yol açar mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4173
Tarih: 13 May 2026 Saat 09:23

Konu: süt yeşil kakaya yol açar mı?
Mesajı Yazan: gonul
Konu: süt yeşil kakaya yol açar mı?
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2008 Saat 14:54
merhaba benal hanım.sonunda sorunu buldum.kızımın yeşil kakası için endişeliydim sizi de çok rahatsız etmiştim. ama sanırım sorun sütten kaynaklanıyordu.ben çok süt içerdim hem sevdiğim için hemde süt yapsın diye.3 gündür süt içmiyorum ve kızımın kakası ilk kez olması gerektiği gibi altın sarısı oldu.acaba süte alerjisi mi vardı? alerji belirtileri kusma ateş ve ishal diye biliyordum.ateşi de ishali de olmadı.kusması hala var ama. sizce bu alerjik bir durum mu? eğer öyleyse ne yapmam gerekir? ne zaman geçer bu alerji? son olarak süt ürünleri de (yoğurt, peynir ve sütlü tatlılar) alerjiye yol açar mı? çok  çok sağolun. iyi çalışmalar..
bu arada kızım 3 aylık sadece anne sütü alıyor.bağırsakta aşırı gaz sorunumuz var.sütü kesersem bu da düzelir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2008 Saat 12:01
Merhaba...
Süt allerjisi olduğunu tetkik ile ispatlamak gerek. Gözleminiz doğru olabilir. Bebeğin kakasından da tetkik yapılmalı. İspatlanırsa siz süt ve süt içeren her şeyi kesmelisiniz. Gaz sorunu da allerji nedeniyle normalden fazla olabilir. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat