Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yüksek ateş ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41793
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 01:11

Konu: yüksek ateş ve öksürük
Mesajı Yazan: elif22
Konu: yüksek ateş ve öksürük
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 17:49
Merhaba 4.5 aylık kızımın ateşi 39,5 derece oldu. Calpol vermemize rağmen düşmedi. Acilde paranox fitil ile düşmesi sağladılar. Ancak ateşin sebebini bulamadılar. Eve döndüğümüzde öksürük başladı ve ateşi de devam etti. Pazar günü olduğundan doktorumuz telefonla pedifen ve bricanyl şurup kullanmamızı istedi. Bugün muayeneye götürdük. Kan ve idrar tahlillerinde herhangi bir şey çıkmadı. Ancak ara ara hafif öksürüğü devam ediyor. 

Doktor boğazında biraz enfeksiyon var dedi. Macrol 125 mg antibiyotik şurup ile bricanyl şuruba devam etmemizi istedi. Sizce öneriler doğru mudur. 4,5 aylık çocuğa antibiyotik vermek iyi midir? Bricanyl şurup öksürüğü bastırmak için mi? yoksa broşları açıp daha rahat nefes alması için mi? İlaçlar konusunda tereddütteyim. Sizce ne yapmalıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 19:12
Grip geciriyor...
kan sayimina bakin: 1-6 aylar arasinda, normal WBC degeri: 6.0-17.5 dir.. WBC:17.5 dan az ise antibiyotik gerekmez.
NOT: Eriskinlerde,WBC: 4.5-11.0 dir, dikkat edin sizi tuzaga dusurmesinler.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 21:48
Hocam wbc değeri 4.3 çıkmış. Çok düşük olması ne anlama geliyor. Bir de Bricanyl şuruba devam edelim mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:09
Grip gecirdigini gosterir.
Bricanyl; ASTIM ilacidir.. Ne alaka?? ESKI mailleri okuyun. Sadece benim GRIP ICIN ANLATTIKLARIMI UYGULAYIN.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:23
Teşekkür ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat