Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geniz eti alerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41905
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 01:14

Konu: geniz eti alerji
Mesajı Yazan: eflatun19
Konu: geniz eti alerji
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2014 Saat 13:54
Hocam merhaba daha önce geniz eti alerji forumu açık yazmıştım aynı yerden yazamadım, 2008 Aralık doğ.lu kızım bu yıl kreşte 2. yılı, Eylülde antibiyotik kullandık kriptik tonsillit, Ekim , Kasım ve Aralıkta ateşsiz soğuk algınlığımız oldu lenf bezleri şişti bademciği bayağı kırmızı ve şişti amam ilaçsız atlattık, 28 Aralık'ta 39,5 ateş, ağızda pis koku dilde beyazlık( tam anlamıyla sizin dediğiniz gibi değil) kusma, eklem ağrısı, baş ağrısı oldu agumentin kullandık, bir de alerjik zannediyorum (kerevizden olabilir) bacaklarının arkasında böcek yemiş gibi döküntüleri vardı, dr.un verdiği alerji şurubu ile sudafedi ve aways spreyi  kullanmadık, sekrol verdi çok kuru diye üç gün kullandık akıntısı çoğaldı, öksürüğü çoğaldı sekrolü de kestim, kesince çocuk rahatladı, ateşimiz ise yaklaşık 36 saat 3-4 satte 39,5 ve üzerine çıktı günde iki defa dolven aralarda calpol ve ılık duşla 38,5 düştü  sonra antibiyotiğin 4.5 günü çok sulu hapşırıklı bir nezle olduk, 7. gün ise kulak ağrısı ile uyandık uyumadan önce balon şişirmişti, ondan mı ağrısı oldu, nezleyken hapşırığını tutuyordu onda kulağına sıvı mı doldu bilmiyorum, kulak ağrısı için 2x1,5 den (20 kiloyuz dr. 2 kaşık demişti)  iki üçdefa dolven verdim üç gün iliadin damlattım ilk gün ağrım geçti dedi, iliadinin 2 günü tekrar sarı akıntı başladı bu östaki kanalı açıldığı için mi oldu akıntı acaba, kulaktaki sıvı burundan akar mı ? bugün antibiyotiğin son günü, iliadini dün gece damlattım en son( 3. gün) gece rahat uyudu, biraz ses kısıklığı ve burundan konuşma var ama gece ağzı kapalıydı, kulak ağrısı için dr.a götürmedim sakız çiğnetiyorum, ağrısı olduğu günün ikinci günü anne kulağımdan konuşuyorum, anne seni duyuyorum kendi sesimi duymuyorum dedi, şimdi başak bir şey yapmama gerek var mı ? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2014 Saat 22:40
Iliadin harici "Hicbir ilaci" kullanmasa idiniz, daha rahat atlatirdi... Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 15:04
O zaman antibiyotik kullanımı gereksiz miydi? Bademcikleri özellikle sağ taraf şiş ve çok kırmızıydı, pis ağız kokusu, dilde beyazlık ve 39,5'u geçen ateş baş ağrısı, kusma olunca bir de geçen yıl geçirdiğimiz 5 gün düşmeyen ateşli kriptik tonsillit 3. günde depo penisilin olmuştu, son hastalık da ona çok benziyordu biz bakteriyel sandık, ant. 3.dozdan sonra ateşimiz düştü ama 2.3 gün günde iki defa yine ateşi oldu , sonuçta hiç strep a bakılmadı, lokosit de bakılmadı, zaten tahlil sonuçlarını da artık vermiyorlar bilgisayardan bakıyorlar...
1- Hocam ateşi hiç mi düşürmeyecez koltuk atı 39,7 den sonra ateş düşürücü verdim günde 3-4 defayı geçmedik sürekli cam derece ile kontrol ederek ilaçsız süreyi uzatmaya çalıştım, ama bir yandan ateşi düşürme antikorlar mikropları öldürecek dedim bir yan dan ise daha da çıkarsa diye korktum, bir de ateşi çok yükselince alnı elleri buz gibi oldu 
2- Kulak ağrısı geçti ama burnu yine tıkalı, coldmixi damlatınca burnu bir süre açılıyor sonra yine tıkalı, bir gün ara verdik tekrar iliadin mi kullanmalıyız?
3-Bir de bugün bir arakadaşı gördüm çocuğu 1,5 yaşındayken 5 gün 40 derece ateşi olmuş otitmiş ama teşhis koyup antibiyotik vermemişler çocuk yüksek ateşten havale geçirmiş ve sekel kalmış bazı sinirler felç olmuş gözde şaşılık olmuş bundan ameliyat olmuş ayrıca fizik tedavi görüyormuş uzun zamandır, toplum olarak korktuğumuz havale gerçek değilse o zaman onun otit dediği şey menejit mi oluyor?
Hocam, bize zaman ayırdığınız için hızlı yazdığınız cevaplar için teşekkürler... 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 16:58
Hocam bir de dün işteyken telefonla konuştuk kızımla söylediklerimin birazını anladı birazını anlamadı dikkatini vermediği için de olabilir ama hastalık yeni bittiği için şu anda önemli midir? Tek kulağında ağrı olmuştu, normalde yanımdayken ben duyma problemi farketmedim, siz cevaplarınızda telefon ahizesinden duyuyorsa problem yoktur diyorsunuz hep, bu değerlendirme için erken Mi? Zaten ilk kulak ağrısı 3 Ocakta oldu ve antibiyotiği de 6 ocakta bitti(10 .gün), 
Bir de cuma gününden beri erken yatıyor normalde hep geç yatar, cuma günü 19.00 da uyumuş sabah 09.00 a kadar uyudu, diğer günlerde 21.30'dan önce kendisi uyumak istedi , sabah 09.00 da uyandı, gün içinde neşesi iyi, gece sık uyandı ama belki burnu tıkalı olduğu içindir , normalde 23.00-23.30 a kadar uyumadığı oluyordu, şimdi erkenden uyumak istemesi anormal bir durum mudur? 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 20:05
"Tehlikeli Ates" diye bir sey yok... "Tehlikeli hastalik" var... Menenjit gibi. Tabii gunumuz Turkiyesin'de bile; bazi cahil doktorlar, atesin; menenjit yaptigini sandiklari icin, sizlerinde boyle korkmasi normaldir..
Ates+Agiz kokusu+Dilde pas oldugunda, tahlil yapmadan, Antibiyotik baslayabilirsiniz. Eski mailleri okuyun, hen daha genis, hem cok anlattim.
Atesten havale gecirince "sakat" kalinmaz... O cocuk muhtemelen menenjit gecirdi, gec teshis ve tedavi edildiginden, isin dogrusu aileye soylenmedi, "-Havale komplikasyon yapmis-" diye yalan soylemek islerine geldi... Iyi kaziklanmis!!
Otitlerin; menenjit yapabilmeleri icin, uillarca kulak akintisi olmasi ve o akintinin, orta kulak ust duvarini eriterek, cerehatin beyine ulasmasi gerekir.. Yillarca, tedavi gormeyenlerde olabilir.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 20:07
Orta Kulak iltihaplarinda, antibiyotiklerin yeri yoktur. (Eski mailleri okuyun).Daima Griplerin arkasindan olur.. Sizin yaninizda iken, telefonda konussun. Uyumasi normaldir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat