kızım çok zayıf
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41925
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 19:44
Konu: kızım çok zayıf
Mesajı Yazan: candyy
Konu: kızım çok zayıf
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 10:17
Kızım 15 aylık. 75 cm ve 8500 gram. (Doğumda 2900 gram, 49 cm idi.) İlk 7 ay kilo alımı iyiydi. (1 yaşında 8100 gram oldu.) Sonra gittikçe azalarak % 50 persentilden % 3 persentile kadar düştü. 1 yaşında idrar yolu iltihabı tespit edildi. 3 ay üstüste idrar yolu iltihabı tekrarladı. (7-8 lökosit ve 100.000 ecoli çıkmıştı.) Doğduğundan beri uykusuz, huzursuz bir bebek. Şu an 3 aydır daha da iştahsız. Bu hafta 2 dişi patladı. Ek gıdalara çok isteksiz. Sadece emmek istiyor. Boy kısalığı ve zayıflık haricinde gelişimi normal. 14.ayda yürüdü,8 dişi var,çok hareketli, söylediğimiz herşeyi tekrarlıyor, bütün gün geziyor,koşuyor. Endokronoliji ya da başka bir bölümde ileri inceleme yapılmalı mı? Teşekkür ederim...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 18:57
Azda olsa, her ay kilo aliyorsa, merak edilecek bir durum yok demektir. Boyle; dusuk kilolu doganlar icin, normal bir durum.
|
Mesajı Yazan: EBRARIM51
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 14:15
HOCAM MERHABALAR BENİM KIZIMDA ERKEN DOĞDU 1 AY DÜŞÜK KİLOLU 2150 DOĞDU ÖNCE KALÇA GEVŞEKLİĞİ VARDI ORTAPEDİYE GÖTÜRDÜK FREŞKA YASTIĞI TAVSİYE ETTİ 3 AY TAKTIK ÖNCE 6 AYA KADAR ULTRASAN ÇEKTİ DAHA SONRA FİLM ÇEKTİ KALÇASINDAKİ PROBLEM OLMADIĞINI YANİ YERİNE OTURDUĞUNU SÖYLEDİ ŞİMDİDE İSE AYNI SOL BACAĞINDAKİ DİZ KAPAĞINDAN BİR KÜDÜRDEME GELİYO OYNATKÇA SİZCE SEBEBİ NE OLABİLİR CEVAPLARSINIZ ÇOK MUTLU OLURUM.
------------- EBRARIM HAYATIM BENİM
|
Mesajı Yazan: EBRARIM51
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 14:16
KIZIM ŞİMDİ 12 AYLIK HOCAM
------------- EBRARIM HAYATIM BENİM
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 19:38
bebeklerdeki "Dogustan Kalca Cikiklarinda" kalca ekleminde "cikik" YOKTUR ki, yerine otursun... Resmen sallamis. Ancak, 1 yasindan sonra, tedavi gormeyenler yuruduklerinde, kalca kemigi yuvasindan cikar, onunda bu safhada tedavisi yoktur... EGER; dizleri kivrik iken, her iki yana serbestce acilabiliyorsa, "DKC" yok demektir..
|
|