Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uykusunda öksürük krizi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41950
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 16:53

Konu: Uykusunda öksürük krizi
Mesajı Yazan: Yasminal
Konu: Uykusunda öksürük krizi
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 13:59
İyi günler hocam 
8 yaşında yiğenim var .iki gece önce uykusunda öksürük krizi ile uyandı .nefes alamıyordu .bu durum dün gece tekrarladı .uykusundan uyanmıyor ve sabah ne olduğunu sorduğumuzda hatırlamıyor. Doktora götürdüler boğazda kızarıklık yok burun akıntısı yok yakın zamanda bir grip de geçirmemiş.sanki tıkanmış gibi öksürüyor .gözlerinden yaşlar geliyor sonra uykusuna devam ediyor .doktor reflü demiş ve reflü ilacı vermiş .sizce teşhis doğrumu? Başka ne sebebi olabilir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 19:26
YANLIS... Zaten anlamadiklari her seye; Reflu demek, son 5-6 senenin modasi haline geldi. Eskiden Astim diyorlardi, isin cilkini cikardilar,simdi Relu diye uyduruyorlar.
Bazi Gripler bu sekilde gece oksurukleri yapar. Aksamlari basucuna; 2 damla ColdMix damlatin..

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2014 Saat 17:32
Hocam özür dileyerek düzeltmek istiyorum bana yanlış aktarmışlar .uykusundan öksürerek uyanmıyormuş .normal uyurken birden uyanıyor gözleri açık ağzınını açıp nefes almaya çalışıyor sanki nefessiz kalmış gibi yarım dakika böyle çırpınıyor sonra nefes almaya başlıyor ve öksürüyor .sonra uykuya devam ediyor .sabahta hatırlamıyor.kriz gelince gözleri faltaşı gibi açılıyor ve ağzını açıp nefes almaya çalışıyor.
Reflü olduğuna onlarda inanmıyor .4 gecedir böyle .uyku apnesi olabilir demiş başka bir doktor? Ne olabilir sizce? Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2014 Saat 19:35
Uyku apnesi olabilir...
Aksamlari yastigina; 2 damla ColdMix damlatsinlar.
Yatmadan evvel, serum fiz; 10'ar damla burun deliklerine damlatsinlar. 3-4 gun sonra sonucu goruselim.

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2014 Saat 16:16
Hocam iyi günler
Dediğiniz gibi 4 gecedir fizyol kullanıyoruz ve kriz kesildi.burnuna serum fizyol sıkmaya devam edelim mi ? Sizce viral bir enfeksyonmu geçirdi ? Teşekkür ederiz hocam 

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2014 Saat 19:01
Evet, gripal bir enfeksiyon gecirdi..

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 16:14
Hocam iyi gunler
son yazistigimizdan beri serum fizyol sikmayi hic birakmadik ama dun gece tekrar kriz gecirdi .yine ayni sekilde gozler acik agiz acik nefes alamama daha sonra nefes normale donunce uykuya devam . nasil bir yol iZlemeliyiz simdi ? hangi tetkikleri yapmaliyiz? sizce bu rahatsizligin sevebi nedir ? cok tesekkurler .

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 19:13
Boyle "kriz" seklinde nefes alamamalar oluyorsa, "Astim" olabilir, evde "Ventolin SPREY" BULUNDURUN.. Bir daha boyle bir sikintili durum olursa, bu spreyi kullanin, "HEMEN" rahatlarsa, Astim demektir... Konusuruz...

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 22:06

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 22:12
Hocam gün içinde hiç kriz olmuyor sadece uykuya dalınca gece 1 saat içinde oluyor ilk uykuda.sonra bütün gece bir daha olmuyor .ben size tunustan yazıyorum burdaki çocuk doktoru reflüde ısrar ediyor yukarda resimde gördüğünüz testi yapmışlar süt içirip reflü var mı diye bakmışlar umarım resimden anlarsınız. Sonuç raporu fransızca olduğu için göndermiyorum yazılan reflü atakları saplanmıştır şeklinde .ama başka bir doktor uyku apnesi olduğu fikrinde .sizden hep bahsettiğim için sizin fikrinizi önemsiyorlar sizce sebep reflümü  bu teste göre yoksa apne olabilirmi ? 

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2014 Saat 20:49
Uyku apnesine benziyor.
Reflu uzerinde cok israrci iseler, (ben emin degilim)tedavi etsinler, bakalim rahatlayacakmi? Nasil olsa, tedavi icin verecekleri ilaclar zararli degil..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat