Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gaitada gizli kan

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42072
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 00:48

Konu: Gaitada gizli kan
Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Konu: Gaitada gizli kan
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2014 Saat 18:45
Kadir bey merhaba. 4,5 aylık 7 kilo 68 cm boyunda bir kızımız var. bundan yaklaşık 2 ay önce kakasında nokta büyüklüğünde kan görmüştük, testinde de gizli kan pozitif çıkmıştı, çocuğun herhangi bir şikayeti de yoktu. doktor süt alerjisi olabileceğini süt ürünlerini kesmemi söyledi. 2 aydır süt ürünü tüketmiyorum ama arada bir yine nokta büyüklüğünde kan gördük bugün test yaptırdık gizli kan yine pozitif çıktı. kakasında gizli kan olmasının sebebi nedir bir türlü çözemedik, sizin yorumunuz nedir? son 15 gündür de çok az kilo aldı, ilk ay 1600 gr, ikinci ay 1300, üçüncü ay 780 gr, dördüncü ay 740 gr, son 15 gün ise 150 gr aldı. sizce bir sıkıntı var mı?  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2014 Saat 23:39
Bunlarin tumu;tuzaktir... Denemek icin kendi kakanizi, bebgin kakasi diye goturun, bakin onda bile gorecekler...
SAKIN soylenenlerin hicbirine kanmayin, bu SAHTEKARLARADA taviz vermeyin... Bildiginiz gibi besleyin, cocugunuzda bir sey yok...
6cm boy, 300gram agirlik fazlasi var.
Eski mailleri okuyun, goreceksiniz, hep bu aylardaki bebeklere bu SAHTEKARLIGI yapiyorlar...
SAKIN; diyet filan yapmayin, soylenenlerin hicbirine de inanmayin..

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2014 Saat 16:15
merhabalar hocam size bir sorum daha olacaktı 2 gün önce kızıma idrar tahlili yaptırdık sonuç nitrit negatif 7-8 lökosit görüldü yazıyor. Doktorda antibiyotik yazdı biz kullanmadık. Yalnız kızım 2 haftada sadece 150 gr. aldı bundan önce kilo alımı gayet güzeldi ben çalıştığım için sütümü sağıp bırakıyorum bıraktığım 130 cc sütün anca 100 cc sini bitiriyor. Öncedende böyleydi ama kilo alımı gayet iyiydi. Birkaç gündürde ağlayarak uyanıyor huzursuzluğu var. Uyumasıda günden güne değişiyor bazen 12 saat uyurken bazen 6 saat uyuyor. Sütümün olduğunu biliyorum kızım memeyi boşaltmıyor acaba iye mi gerçekten lütfen yardımcı olun.

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2014 Saat 00:07
"-nitrit negatif 7-8 lökosit görüldü yazıyor. Doktorda antibiyotik yazdı -"
Maaalesef, simdiki Cocuk doktorlari "Bu sekilde" egitim aldiklarindan, bu sacmaliklar yaygin bir sekilde yapilmaktadir...
O aptal doktor'a bir soyleyin de, once;dogru-durust bir idrar tahlili degerlendirmesi nasil yapilir, onu ogrensin, doktorlugu ondan sonra yapsin....
Ya bilmiyor : CAHIL
Ya biliyor, kasten yanlis soyluyor: SAHTEKAR...

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 18:56
Kadir Bey merhaba dün diyeti bozup yoğurt yedim bugün kakasında kılcal gibi kan vardı daha önceden de tahin helvası yemiştim yine olmuştu bu tesadüf mü yoksa gerçekten alerjisi mi var ne yapacağımı şaşırdım 2.5 ay diyet yapmıştım diyeti bozdum kan geldi lütfen yardım edin.

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 19:27
Siz guzel yediginizde, sutunuz artiyor, buda barsaktaki o manzaraya sebep oluyor...
Bu suali soran diger eski hastalarinda yazilarina bakin,goreceksiniz; hep bu aydaki bebeklerde, ayni durumdaki annelerde, bu kaka sekli oluyor...
Hicbir sey yapmayin, hepsi kendiliginden kaybolacak..

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 19:46
Kadir Bey çok teşekkür ederim az önce tarttım kızımı aylardır bu kadar mutlu olmamıştım kızım gerçekten iyi beslenmiş çünkü 35 gr. almış bir günde gerçekten sağolun bir dahada bu doktorlara inanmıcam çok sağolun keşke Türkiye de olsaydınız. 

Mesajı Yazan: BURCUILGAZDENİZ
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 22:17
Mrblar
Sizinde sorununuzu okuyunca suanda durumunuzu merak ettigimden yazmak istedim.suanda bebeginiz nasil? Diyeti tamamen bozdunuz mu? Benimde oglum var.5 aylik.bizdede ayni sorun oldu.kakada kan.oglumu gastroenterologa gorurdum.bana diyet uygulatti.hatta yaptigim diyete ragmen kan gormeye devam edince 4 gun anne sutunu kesip sadece neocate mama ile beslememi istedi.ama ben bunu yapamiyorum.kadir bey de emzirme aralarini acmami istedi.suanda bunu uyguluyorum ama diyetimi bozmaya cesaret edemedim.boylede sutumun kalitesi dusuyor.iki arada bi derede kaldim.boyle oglum nasil beslenecekki.benim oglumda heray cok iyi kilo aliyor ama bu ay 17 gunde sadece 170 gr almis.cok uzuluyorum.ne yapacagimi bilemiyorum.bezini heran korkuyla aciyorum.hicbir doktor bu kakada kan olayina dr. Kadir bey gibi yaklasmiyor.kusura bakmayin.siz nasil bir yol izliyorsunuz
Tskler...

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 22:34
Ben Kadir Beyi dinleyerek diyeti bozdum bir haftada 160 gram aldı aynı şekilde üç haftada 150 gram almıştı ama şimdi daha iyi ben istediğimi yiyorum ve bir daha kan görmedim diyet yaptığım halde kan görüyordum şimdi hiç yok çok şükür.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2014 Saat 05:48
Tabiiki, diger doktorlar, benim baktigim gozle bakmazlar...Benim dediklerimi soylese, bu kadar sik gitmenize gerek kalmaz, tahlile gonderemez, buda cikar yonunden islerine gelmez.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2014 Saat 13:50
Kadir Bey merhaba, Hocam dün aylık kontrol ve rotavirüs aşısı için doktora gittik bugün 4 kez yoğun miktarda kaka yapta 6-7 saat içinde bu aşının yan etkisi olabilir mi. Diğer sorum eski maillerinizi okuyorum memede 2-3 dakika kalmalı diyorsunuz benim kızım en az 45 dakika gece gündüz farketmeden kalıyor son ay 550 gram aldı ama doğduğundan beri memede bu kadar kalıyor. Sütüm yetmiyor olsa sadece tek memeyi emiyor ötekini sağıp depoluyorum onu içmiyor bile. Bir sorum daha olacak boğulmayı önleyici yastık kullanıyoruz devam edelimmi kullanmaya bunun süresi var mıdır. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. İyiki varsınız.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2014 Saat 19:59
1- 4 defa kaak yapmasi; yedigi miktar ile ilgili, asi ile degil.
2- Memede; "EN AZ" 2-3 dakika kalmali diyorum. 45 dakika memede kalmasi; sizi "yalanci emzik" diye kullandigini gosterir.
3- "Bogulmayi onleyici yastik" mi!!!! Bunuda mi cikardilar??? Pes dogrusu.   ...... ILK 1 SENE YASTIK KULLANILMAZ............
Bir yasindan sonra da bir onemi yoktur..
     Kimlere, ne paralar kaptiriyorsunuz, Allah akil-fikir versin..

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2014 Saat 20:26
İlk çocuk acemilik korku birleşince böyle oluyor. Hocam eski maillerinizi okurken aşılar arasında bir ay olmalı demişsiniz. Biz ilk rotavirüs aşısını 2 aralıkta yaptırdık 4. ay karma aşısınıda 27 aralıkta doktor aşılar canlı olmadığı için sorun olmaz dedi doğrumu.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat