Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tonsilit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42080
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 00:40


Konu: Tonsilit
Mesajı Yazan: betulozden
Konu: Tonsilit
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2014 Saat 23:32
Doktor bey merhaba,
Kızım 2,5 yaşında 96cm 15 kg. Dün tesadüfen boğazlarında beyazlıklar farkettim.Ateş,burun akıntısı,hapşırık,halsizlik,iştahsızlık yok..Sadece öksürük o da gece öksürüğü değil tek tük...Bugün doktoruma götürdüm.Tonsilit teşhisi konuldu.Hemogram WBC:14.42 RBC:4.92 HBG:11.1 HCT:33.8 MCV:68.7 MCH:22.6 MCHC: 32.8 CRP:29.3 Monotest ve strep A Negatif.
Doktorum amoklavin şurup verdi.crpsi yüksek olmasaydı yine vermeye niyetli değildi ama crp de yüksek olunca mecburuz dedi.Sizin de bu konu da fikrinizi almak isterim Antibiyotik bu durumda mecburi mi?Bu aşamada ateş olmazsa kreşe gidebilir mi? Birde kansızlık var mı ? 

Bir de başka bir husus var kızım atopik bir çocuk.Genetikte var ama henüz 3 yaşına gelmediğinden ayrıntılı test yapmadık.Doğduktan sonra belirli dönemlerde cildinde kabartılar oluyordu daha sonra atopik çocuklara özel krem ve şampuanlarla ve biraz daha büyümesiyle bu durum hafifledi.Ancak son zamanlarda sık sık gribal hastalıklar geçirdiği için doktorum 2 ay düzenli olarak Zirtec kullanmamı önerdi.Bu konu da görüşlerinizi alabilir miyim? bu kadar süre bu ilacı kullanmanın bir sakıncası varmı? 
Şimdiden teşekkürler, iyi günler..




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2014 Saat 00:36
1- 2.5 yasinda; Tonsillit olmaz. Zaten; WBC:14.42 olmasi da; Gribi isaret ediyorda, bunu anlayacak zekada doktor nerede???
2- Bu yasta; StrepA gerekmez... ZIRA BU YASTA GORULMEZ.
3- Sakin; Amoklavin vermeyin. WBC:14.42 hala ne antibiyotigi sayikliyorlar!!!
4- O cahil doktora soyleyin; CRP(nfeksiyonlarda: 200 ustu enfeksiyonu gosterir...CRP<3 siniri; "Kardiak risk" degerlendirmelerinde kullanilan risktir. gitsin bir kitap okusunda OGRENSIN,
5- 2-5 yas arasi cocuklarda, normal HGB sinirlari:11.5-13.0g/dL dir. hazir eli bir kitaba degmis iken bu konuyu da ogrensin...Ayricada, enfeksiyonlar esnasinda, HGB degeri DAIMA duser... SAKIN; demir ilaci vermeyin.
6- Bu yasta Allerji testi filan yapilmaz, sacmalamasinlar.. SAKIN; Zyrtec filan da kullanmayin.
Bu doktorlarin dogru bildikleri tek bir konu bile yok.. Sanki bunlara kasten herseyin yanlisi ogretiliyor...


Mesajı Yazan: betulozden
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2014 Saat 00:48
Hocam ben doktor değilim ve bugün siteye üye olduğumdan ilk sorum daha iyi anlamak için birkaç soru soracağım kusuruma bakmayın..
Ateş,burun akıntısı,hapşırık,halsizlik,iştahsızlık yok..Bu şekilde bir grip olur mu?
Boğazlardaki beyaz pamukçuklar o zaman aft mıdır? yada nedir?
Bu durumda herhangi bir ilaç kullanmak gerekir mi veya kullanmazsak bir iki güne kadar bu durum önünü alamayacağımız bir hale gelir mi?
Bu halde kreşe gidebilir mi?
Alerji testi kaç yaşında yapılır?

Şimdiden teşekkürler..


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2014 Saat 01:10
Atesli devrede bu arazlar gorulmeyebiliyor..
Bademcik uzerinde gordukleriniz; "Fibrin tikaclari"dir.. Bir onemleri yoktur, kati gida yenilmesi ile kaybolurlar.
Okula/krese gidebilmesi icin, bir geceyi atessiz gecirmesi sarttir.
Allerji testleri; 4 yasindan evvel gereksizdir, zaten bir faydasi da yoktur, zira verilecek ilac hep aynidir... ancak, universite hastanelerinde , arastirma gayesi ile yapilirlar.. Muayene hekimliginde gereksizdir.. Yapanlar; tamamen, "duygusal" nedenlerle yapiyorlar...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat