bitmek bilmeyen öksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42087
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 21:16
Konu: bitmek bilmeyen öksürük
Mesajı Yazan: emine1986
Konu: bitmek bilmeyen öksürük
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2014 Saat 14:08
Sn.Hocam , oğlum 28 aylık 2 ayı geçkin geçmeyen özellikle uykudan uyanınca şiddeti artan öksürüğümüz var böyle ard arda içini çekerek öksürüyor.Oğlumuz 3 kez bronşiolite ve 2 kez krup geçirdi , Dr.3 kez bronşiolite geçirince astım olur demişti,
hocam, oğlum neden sürekli öksürüyor , özellikle uykudan uyanınca .allah korusun kalıtsal bir hastalığı olabilirmi , dr.astım diyicek biliyorum . ben sabırla kendiliğinden geçmesini bekliyorum.
Ateş yok , keyfi çok şükür yerinde . öksürük - balgam başka bir şikayetimiz yok.
Saygılar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2014 Saat 23:18
Turkiye deki, cocuk doktorlarinin, kafa yapilarini ve sahtekarliklarini ogrenmissiniz... Ama genede kaygilariniz var. Bunlardan da kurtulmaniz sart.
1- "- Dr.3 kez bronşiolite geçirince astım olur demişti,-"
Cok sarlatan, namussuz doktor gordum ama, bu hepsine rahmet okutur.. Ne;"Bronsiolit" nedir onu biliyor, nede "Astim" nedir, onu biliyor.. Hic korkmayin, bir kere; boyle bir, KAIDE yok.
2- Bronsiolit, Grib'in goguse inmis halidir. Bronsit veya Astim ile en ufak bir alakasi yoktur.. Tedavisi de yoktur, kendiliginden iyilesir.
3- Bronsiolit; en fazla, oksuruk kesici, balgam inceltici ve soguk alginligi ilaci seklindeki ilaclari kullananlarda gorulur...
|
Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2014 Saat 10:51
Dr bey peki 2,3 kez bronsiolit olanlar yada nezlebgribi uzun surup zature olanlarin ileride bir hastalik olmq durumu varmidir. Neden bazilari hic olmazken bazilari bu sekilde hassas olur, birde bronsiolit yada zature olmus bir cocuk icin hastalik bittikten sonra ne gibi bir tehlikesi vardir. Hastalik gecince tammen temizlenirmi cigerleri yoksa hep risklimidir durumu
|
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2014 Saat 18:57
Bir sahis, istedigi kadar "Bronsiolit" olabilir ve hic Astim'da olmayabilir... Aralarinda, bir baglanti bile yoktur..
Astim olabilmesi icin:
1- Soya cekim, yatkinlik olacak
2- Ilk 1 sene cok "steril" bakilmis ve hic mikroplarla karsilasmamis olacak. Ilk 1 sene her ateslendiginde antibiyotik verilmis olacak.
3- Hic barsak kurtu (parazit) gecirmemis olacak.
4- Sik solunum enfeksiyonlari (Bronsiolit olmasi sart degildir) gecirecek..
5- Grip gecirirken: Aferin, Peditus, Actifed, Sudafed, Allerji ilaclari, Ventolin gibi astim ilaclari, kullanilmis olacak.
6- Ister zaturre, ister Bronsiolit gecirsin, hastalik gectikten sonra, normal sahislardan hicbir farki yoktur... Risk; aynidir. Sadece, ilac kullananlarda, risk anormal derecede artar..
|
Mesajı Yazan: afet
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 02:29
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Bir sahis, istedigi kadar "Bronsiolit" olabilir ve hic Astim'da olmayabilir... Aralarinda, bir baglanti bile yoktur..
Astim olabilmesi icin:
1- Soya cekim, yatkinlik olacak
2- Ilk 1 sene cok "steril" bakilmis ve hic mikroplarla karsilasmamis olacak. Ilk 1 sene her ateslendiginde antibiyotik verilmis olacak.
3- Hic barsak kurtu (parazit) gecirmemis olacak.
4- Sik solunum enfeksiyonlari (Bronsiolit olmasi sart degildir) gecirecek..
5- Grip gecirirken: Aferin, Peditus, Actifed, Sudafed, Allerji ilaclari, Ventolin gibi astim ilaclari, kullanilmis olacak.
6- Ister zaturre, ister Bronsiolit gecirsin, hastalik gectikten sonra, normal sahislardan hicbir farki yoktur... Risk; aynidir. Sadece, ilac kullananlarda, risk anormal derecede artar.. |
Kadir bey alintilamis oldugum yazinizi okuyunca açıkcası tedirgin oldum.siklarin hepsi cocuklarimin ilk 1 yasina kadar (oglum daha uzun sure 4.5 yasinda) cahillik donemimizde basimizdan gecti.esimin kiz kardeside cocukken astim ya da bronsitten emin degilim vefat etmis.benim kendi ablamda yillarca bronsitle savasti.1.5 yasindaki kizim ve oglum o zaman astim olabilirlermi.bronsit ve astim yetiskinlerde oluyordu degilmi o zana kadar ilac kullanmayarak vucudtan atilirmi zamaninda kullandigimiz yukarida saydiginiz ilaclar.birde ben zamaninda ornegin aferin ve calpolu bir arada kullandigim oldu cocuklarimin karaciğerin de hasara yol acmismidir.nasil anlasilir teşekkür ederim saygilarimla. ..
------------- EvliMutluÇocuklu
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 02:41
Zararin neresinden donerseniz kardir.. Bu saatten sonra, kurcalamayin..,
Astim cocuklarda da olur.. Olacaksa, hicbir ilac veya tedavi onleyemez.Astim olmayacak bir kimseye de, istediginiz kadar ilac verin; "astim'a benzer tablo" yaratirsiniz ama hakiki bir Astim yapamazsiniz... . Oldugunda da, hayat boyu surer. Tedavi olduklari sananlar, zaten Astim degillerdi, sadece(yukardaki ilaclarla) iyi kaziklanmislar demektir..
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 03:10
Kadir bey ozaman ben size oglumun durumun soyle izah edeyim.7 aylikken onlara gore balgam cigerlere inmis ddiye akut bronsit dediler grip ilaci ventolingibi sekrol gibi ilaclarla buharlarla o zaman tanisdik sonra alerjik bronsit dendi ve ilave olarak alerji surublari ve sungulair toz eklendi.yaklasik 1 sene sonra kronik astima yonelik bronsit teshisi konuldu.bu arada tabiki hastaliksiz gunumuz gecmedi ve hic olmazsa ayda 1 antibiyotik kullandik.yapmadiklari test film kalmadi.hattaa bir ara akdeniz aanemisi tasiyicisi bile dendi sonradan oladigi ama buyuyunce testleri yinelememizi soylediler.doktor dr gezdik hepsi ayni seyi soylediler.ve oyle bier korkuttularki ilaclari kullanmazsak komalik falan olur diye daha neler nelr.sonra 3 yasina geldiginde ben kendime gore tedavi etme karai aldim.ilk buharlari sonra alerji ilac ve tozu hayatindan cikardim.grip ilaci olarak sadece prospan gerektig8ndede asiri hirilti oldugunda ventolin disinda antibiyotik bile vermedim.onlari kullanmama gerektiğini sayenizde ogrendim ve 1 sene hic bronsit teshisi koyamadilar.ancak bu sene okula baslayinca oksurukler basladi ve temmuz ayindan beri hasta olmasalar dahi öksürük gecmiyor cogu zaman havlar gibi ondanda kardesine geciyor.anlicaginiz hep hastalar verem testi bile yaptilar.oksuruge bir tek ventolin agizdan fiffis iyi geliyor birakinca gene ayni ama ben onuda birakmistim.anlatabildimmi bilmiyorum ancak bu durumda oglum astim olmus olabilirmi.cunku son zamanlarda gittimiz dr lar hep bronsit bazilari astima yonelik diyorlardi ama itibar etmiyordum.ventolin sprey rahatladiyidr oksuyugunu ancak nefesde bir sorun yok hirilti yok normelde.ccvp.bekliyorum lutfen...saygilarimla. ..
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 03:49
Kadir bey oglum doğduğu gün hastanede nefesi kesilmisti odadan alip goturmuslerdi duzelince geri getirdiler ve onemli birsey olmadigini soylediler.ondan sonrada bir yasina kadar bu durum tekrarlandi.nefes aiyor ancak bir sure veremiyorlardi uyanik yada uyurken olabiliyordu.emmiyorkende olabiliyordu.ancak doktorlar sut tikanmasidir siz abartiyorsunuz yok birseyi dediler.emmezkende oluyor deyince tukurugu kaciyordur falan dediler.kalbi buyuk gibi bir tek ona bakilsin dediler.simdi hatirlayamadim iste onun icin filmmiydi baska birseymiydi cocuk kardiyoloji bakti normal dedi.aglama ile aciliyordu nefesi.sonra gecti.arada agliyacagi zaman hala birkac saniye sesi cikmiyor sonra hickirarak agliyor.bu durum kardesindede var.kizimda 7 aylik iken meyvesini yedirecektim agzina degdigi gibi yutmadan nefesi kesildi ama cok uzun bir sureydi.kitlenip kaldi yuzu mosmor oldu hatta biz tamam oldu demistik.ondan beri kati h8cbirsey yemiyor daha yeni yeni basladi.yemek istyor ama yutacag8 sira tikaniyor.kustugu zamanda oyle genelde avizdan ve burundan kusuyor ve hemen toparlayamiyor kendini.hasta oldugu zamanlarda da genelde ustten hiriltisi oluyor ve uyanik ve birsey yemezkende saniyelik nefes problemi oluyor.ben burun tikanikligina yormustum.zaten ikisinede astima yonelik bronsit diyorlardi ama ben itibar etmiyordum.
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 04:05
Kizima abiden bildiğim icin buhar hic kullanmadik.bogazdan tecrubesiz oldugum icin simdiye kadar 5 ya da 6 kutu agumentin kullandim.birde cok hirilti oldugunda bricaly.artik ogrendim ama biraz gec oldu galiba alerji ve verem testleri ikisininde temiz cikti.kan degerleride normalde normal.kizimin tikanmalarini 1 yasindan sonra kbb dr.geniz eti yuzunden dedi.sik hastalanma sebebide o.2 yasinda olsa hemen ameliyat derdim ondan once olursa artilari eksileri bilemiyoruz ama boyle giderse cember daraliyor 2 yasinida beklemeyebiliriz dedi.antibiyotik gerekmedikce kullanmicaz hergun serum fiz.kullanilacak cocuk dr.verdigi ilaclari ben gorucem grip oldugunda sadece vapo dry viks agizda koku olursa flagyl dedi.ilaclari kullanmiyorum serum fiz.disinda.cocuk dr.verdigi antibiyotik ve buharlari kullandirmadi ancak alerji surupve tozuna birde bricaly ye ses etmedi.ben hicbirini kullanmıyorum. Yani demem o ki su nefes alip sıkıntılı verme olayi kafami karistirdi.sizce geniz etinden mi benim cocuklarim yoksa astim olabilimi astimi nasil ayirt edicem.rica etsem yukaridaki 2 msj da okurmusunuz.
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 19:18
Abi eve tasidigindan, kiz 2 sene cok hasta olacak.. SAKIN Ameliyat'i akliniza bile getirmeyin.. Flagyl; bu durumlar icin, son derecde anlamsiz bir ilac.. Icini okuyun anlarsiniz.
BIR DAHA atesli bir hastaligi oldugunda, bir kan sayimi yaptirip, bana yazin. Bu arad eski mailleri, Alt Forum yazilarini ve makalelerimi mutlaka okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 20:33
Kadir bey kizimin kusarken tıkanması yada tikanir gibi bir anlik nefesi i toparlayamamasi, ozellikle hasta oldugu zamanlar burnundan galiba rahat nefes alamadigindan bi anlik nefes problemi ve hala parca seklinde agizina alip geveleyerek yemek yemek istemesine ragmen biraz buyuk oldugunda gene tikanacak gibi olamasi aglarken bi an nefesi vermeyip sonra ciglik aatar gibi aglaamalari neden olabilir.ilaclardan oturu geniz etini biz fazla buyuttuk ondan mi acaba...maillerinizden okudugum kadariyla zamanala duzelir degilmi.birde hocam anlattiklarimdan cocuklarimda astim belirtisi gordunuzmu evet yada hayir demeniz benim icin onemli...bircok yazi ve maillerinzi gunlerdir okuyorum.ne kadar teşekkür etsek az.saygilarimla...
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 23:02
Anlattiklarinizin hicbirinde; Astim arazlari yok... Bu durum, Turkiye icin normaldir, zira artik doktorlar, her oksurene; ASTIM diyorlar... Siz hic bu doktorlarin, Grip teshis ettiklerini duydunuz veya gordunuzmu??
Geniz eti dahil, hepsi duzelecek... "Yamyamlarin" uydurmalarina kulak asmayin...
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 23:17
Bu kadar insana tecrubelerinizi ve bilgilerinizi sunup zamanınızı bizlerle paylaştığınız dolayısıyla bizleri bu uykudan uyandırmaya çalıştığınız için size ne kadar teşekkür etsek az...sizin yazılarınızı bir suredir takip ediyor anlattıklarınizi uygulamaya calisiyorum.sizden vucudun sistematik çalışmasını ve kendini savunmak için yaptigi savaslari denk gelip ogrenemeseydim çocuklarım daha çok helak olabilirdi en onemliside kusarken tikanmalar yaşadığımız için kızımı geniz eti oglumuda kulak sıvısı icin ameliyat ettirmeyi dusunuyorduk.gozumuzu actiginiz icin minnettariz...hocam en acisi da ne Biliyormusunuz. ..cocuk dr. Bir dolap cevirdiginin farkindaydim ama oyle bir korkutmuslardiki cozemiyorduk...ancak kbb dr.sonsuz guvenmistik cunku maaalesef kendisi yakin aile dostumuz idi.o bile bizi ameliyata surukluyorsa gerisine ne kalmis..ki bu kisi herkes tarafindan da takdir edilen bir kimse idi.bize niye bunu yapti anlayamiyorum kendisi de genc degil 50 kusur yasinda hele kizimi 2 yas beklemeden tehlikeye etmeye calisti.bu mu yani insan para icin bu kadarmi asagi dusebilir ..neden diye karşısına gecip isyan edesim var.saygilarimla...
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 23:32
Maalesef, Turkiye deki EGITIM bu sekilde... Bunlarin cogu yaptiklari yanlislarin farkinda bile degiller... Bunlar da hep, Kitap okumadan, dersde dinledikleri ile doktorluk yapmalari yuzunden.. Ben bu yasimda, hala bazi kitaplarin son baskilarini almaya ve okumaya devm ediyorum.. Tabii, talebeligimden beri, hic Turkce TIP kitabi okumadigimi da belirteyim.. Talebe iken bile ben pek cok hoca ile derste veya imtahanlarda munakasa etmisimdir...
- Rubin ICTERUS; da Ruby'nin kirmizi olmadigi iddia eden, Cocuk Profesoru mu istersiniz.
- Laser'de neymis (sene 1970) oyle "isikla-misikla" tedavi olmaz diyen GOZ Profesorumu istersiniz.
- Butun dunyada gecerli olan; Akciger dallanmasini anlattigimda, kendisinin dersde baska turlusunu anlattigi icin benim anlattigimi kabul etmeyen, Histoloji Ord.Prof.umu istersiniz??
Bunlar hemen aklima gelenler... Birde bu hocalara "ilah" gibi inanip hic kitap okumadan doktor olanlari dusunun..
|
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 00:03
Kadir bey Türkiye ye geri dönüş yapmayacaginizi soylemissiniz esasen haklisinizda ancak arada geldiginiz oluyormu sizi seveen insanlarla tanışmak istemezmisiniz? Sizinle tanışmak isteyen anladığım kadarıyla birçok kisi var..ya da bazi dr lar turkiyede hastanelerle anlasiyor örneğin ayda yada 2 ayda 1 hafta gelip hastalarla gorusup gidiyorlar.randevuda onceden aliniyor ucretide randevu alinirken odeniyor (yanlış anlamayin lutfen sizin amacinizin netten de olsa insanlara yardimci olmak olduğunu biliyoruz) boyle bir imkan yokmudur.sahsen ben cooook isterim.
|
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 18:58
Yaz aylarinda, 1-2 ayligina geliyorum...Cok sagolun ama, Benim boyle bir organizasyonu yapabilmeme imkan yok..
|
|