Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İdrarda kan ve protein

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42170
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 14:36

Konu: İdrarda kan ve protein
Mesajı Yazan: gozde.088
Konu: İdrarda kan ve protein
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2014 Saat 13:21
Hocam eski konularınıza baktım ancak idrarda genellikle enfeksiyondan söz edilmiş. Geçen hafta perşembe günü kızımın altını değiştirecektim. Tesadüf o sırada idrarını yaptı. Beze 1-2 damla kan geldi. Doktora götürdüm. İdrar tahlili yapıldı. Sonuçlardan yanında + yazanları kısaca aktarayım.
Pro 0.3 g/l
Leu 500 leu/ul
SG   1.005
Bld 300/ ery/ul
Rbc 21.59
WBC 338.7
.WBCc 15
EPI 1.2
NEC 1.59

Doktor enfeksiyon olabilir dedi. Ama sizin dediğiniz gibi nitrit negatif olunca ben ihtimal vermedim. Sonra kültür alındı. Bugün kültür sonuçları geldi. Üreme yok yazıyor. Doktor buna rağmen zinnat antibiyotik verdi. Lab hatası olabilir dedi. Tahlili 5 gün sonra tekrarlayalım dedi. Tabi ben antibiyotiği almadım. İyi mi ettim bilmiyorum. 
Bu arada kızım 4,5 aylık ve 7,5 kilo boyu da 66 cm Sanırım gelişiminde bir anormallik yok. ateş, iştahsızlık gibi belirtileri de yok. Hocam doğuda küçük bir ilçedeyim. Başka tahlil yaptırabileceğim bir lab. yok. Sizce bu sonuçlar böbreklerinde bir sıkıntı olduğunun işareti mi. 1-2 hafta sonra ancak şehir dışına çıkabileceğim. Bir de kanın geldiği gün 5li karma, pnömokok ve rota aşılarını vurdurmuştuk. Bunlar idrar tahlilini etkiler mi. Çok tedirginim. Burada bizleri aydınlatıyorsunuz. Çok çok teşekkür ederim hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2014 Saat 20:13
Cok iyi ettiniz, yoksa o "cark" tan kurtulmaniza imkan olmazdi..
3cm boy, 800gram agirlik fazlalari var.
Gorduklerinizi unutun, asi ilede bir ilgisi yok. Tekrar kanama olmadigi surece; Sakin tahlil filanda yaptirmayin.. Olursa, once konusalim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat