bronşiolit yardım
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42209
Tarih: 24 Oca 2026 Saat 01:27
Konu: bronşiolit yardım
Mesajı Yazan: erdem35
Konu: bronşiolit yardım
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 15:08
|
doktor bey kızım 2.5 aylık boğazında balgam olduğunu hissettim ve aşımız vardı sağlık ocağına götürdüm aşı için doktor muconex verdi bir iki gün kullandık çocuğun öksürüğü arttı bu ilaç arttırıyormuş ama 3-4 gün içinde balgamı azzalır dedi fakat durumu daha kötüelşti kızımın özel doktorumuza götürdük kan tahlili yaptı akc. filmi çekti ve bronşiyolit tanısı koydu macrol ventolin bricanly şurup verdi kullanmaya başladık fakat çoclışıyorum uk 2. gün gece birden normal de fazla olmayan hışıltı ve hırıltısı arttı bizde hemen azile götürdük ventolin buhar verdiler rahatlama olmadı fakat bizde başka bir çocuk hastanesine götürdük oradakiler de aynı tanıyı koydu ama muayeneye girmeden çocuk öksümüştü baya ve hırıltısı azalmıştı doktor da ilaçlara devam edin dedi, ertesi gün özel doktorumuza kontrole gittik baya düzelmiş dedi ilaçlara devam dedi bende arada burundan tuzlu su ile açmaya çalışıyoruğumm 2 gün sonra tekrar kontrolü var bu arada çocuğumu emmesi azaldı normal de gülen çocuk meye gelince başlıyor ağlamaya terliyor idrar miktarı daazaldı yazılanları okuyunca sizden yardım almak istedim şimdiden teşükkür ederim. bende sağlıkçıyım ama ne yapacağımı şaşırıyorum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 18:27
Eski yazilari okumus olsa idiniz bu eski "tuzaga" dusmezdiniz... Balgam inceltici diye verilen ilaclar, ancak solunum yolu ile verilirlerse, balgam inceltici etkileri olur.. Agizdan alinanlar, asdece "Bronslarda daralma" yapar ve Grip daha kotu olur... Bu suruplar; BIRTEK, Parasetamol zehirlenmelerinde "Panzehir" olarak kullanilirlar...
Once ilaclarla daha beter hale getiriyorlar, ondan sonra tedavi ediyorlar... Verilen butun ilaclari kesin...Serum fiz. Limonlu bal ve ColdMix yeterlidir. Sicak su buhari da cok iyi gelir. ..Daha, cok okumaniz lazim..
|
|