Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

narivent sprey hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42210
Tarih: 04 May 2025 Saat 12:22

Konu: narivent sprey hk.
Mesajı Yazan: keskine
Konu: narivent sprey hk.
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 15:28
Merhaba Kadir Bey,
Kızımın burun etleri hep şiş ödem var deniyor alerji şurupları ve kortizonlu spreyler veriliyor.Bizim çocuk dr.muzda ödem olduğunu doğruluyor ama ilaçları onaylamıyor.Onun yerine narivent spreyden sözetti.Kortizonsuz,KBB uzmanı merdivenaltı bir sürü ilaç çıktı bilgim yok kullanmayın dedi ne yapayım ödemi çözmek için kaç haftadır grip ilaç kullanmıyordum gece acile gittik avazı çıktığı kadar bağırıyor ağlıyordu kulak ağrısı vardı.İliadinde kullanıyorduk üstelik 4 gündür.Augmentin es verildi sinüzitte varmış kızım başım ağrıyor yüzüm ağrıyor diye ağlıyordu.otrivine 1 hafta daha devam et denildi gerektiğinde yarar zarar oranı önemli kullanılmalı dendi.Size sormak istediğim 

Otrivini 3*2 1 hafta daha kullanmamız sakıncalı mı? kulak ağrısı devam ediyor ağrı başlayalı 1 gün geçti.İliadini 4 gündür kullanıyorduk :((( NE yapalım.Ayrıca Narivent damla ücretini bile ödeyip sipariş verdim ama KBB DR. kabul etmedi.Kullanımında sakınca varmı?2*2 verilmişti. :(((  onun yerine deniz suyu spreylerdenmi alsaydım.

son olarakta 3*2 otrivine demişti dr. ama gün içinde serum fizyolojikle temizle.Hatta otrivine vermeden biraz önce temizle sonra otrivine sık daha etkili temiz buruna dedi.Ama KBB Otrivine sıkarken başka birşeye gerek yok dedi neye inanacağımı şaşırdım.Çünkü burun çok tıkalı serum fizyolojik kalkınca geri akıyor düşünün :(((

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 18:36
Iliadin veya Otrivin; 3gun, hadi bilemediniz (oda en fazla) 5 gun kullanilir, 1 hafta kullanim, soz konusu bile degildir..
Agri oldugunda; diger damlalar bir ise yaramazlar..
Kulak agrisi genede gecmezse, kulaga;kisa sureli (10 dak. kadar) sicak tatbiki yapilabilir..

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2014 Saat 01:41
Çok teşekkür ederim bugün 4.gün sabah 1 kere öğleden sonrada 2 fıs sıktım. 24 saat mi ara vermeliyim 2.kur 3 gün için daha fazla mı ara vereyim.yani yarın gece başlayabilir miyim? ertesi günü mü bekleyeyim. Kulak ağrısı devam ediyor sanki içinde su var diyor.Hafifledi çok şükür ama huzurlu değil :(( havlu ütüleyip koyuyorum.Büyükler nefesini üüfle diyor.Mikrop kapar düşüncesi ile üflemedim havlu ütüleyip koydum.ama bir kaç damla sıvı gelmiş.Endişelendim kulak zarı delindi zannettim dr.a gittim baktılar ama delinme yok Ab ye ve otrivine devam dediler.10 gün öncede gripti yine 5 gün kullanılmıştı 3*1.

Bağımlılık oluşursa kalıcı bir hasar verirmi ? düzelirmi? ameliyatmış alışkanlık yaparsa iliadin ve otrivine gibi ilaçlar:( ne yapacağımı şaşırdım. bazen horlama oluyor bu yüzden midir diye korktum?

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2014 Saat 01:56
Bir gun dahi ara verseniz, bir 3 gun daha kullanabilirsiniz... Ufleme; ufurukcelere mahsus...
Antibiyotikler hicbir ise yaramazlar, hatta durumu daha kotu yaparlar..
Bagimlilik diye bir sey yok... 3 gun ile sinirlanmasi, burun ici cidarindaki, "mikroskopik" killari yoketmesinden dolayi.. Bir gun bile ara verilince, hayatiyetlerini tekrar kazaniyorlar..
Ameliyatlari akliniza bile getirmeyin...

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2014 Saat 16:12
ara vermeden 6 gün kullandım kalıcı bir hasar olurmu ilk 2 gün sadece geceleri 1 er fıs sıkmıştım :( 
Ayrıca öksürüyor ama ben öksür deyince yoksa balgamı var öyle dolaşıyor öksürdüğünde de balgamlı sanki marş basmıyor gibi takılıyor sökemiyor sonra yine öksürmeden öyle devam ediyor.Ne yapmalıyım perebron mu kullanmalıyım eksofed ekspektoran verdim 1 ölçek balgamı sulandırsın diye.Perebron istedim eczaneden balgamı inceltir ama öksürük kesicidir dedi.İlacın adını mı karıştırdım acaba diye üşündüm eve gelince baktım doğruymuş.Perebron öksürük kesicidir diyorlar,bizide yanıltıyorlar :((  baloncuklarda patlıyor bazen nefes alıp verirken bu yüzden korktum sadece boğazdaki balgam baloncuklara yol açarmı? çıtır çıtır ses başlıyor yavaş yavaş :((( geçenki giripte dr. göğüse inmemiş ama balgamını atamıyor dedi ventolin nebul vermişti gerçekten 4-5 günde öksürüğü kesilmişti balgamı atmıştı.Bende astım hastasıyım riskli grupta kızım geçen sene 2 defa bronşit olmuştu.Yine ventolin gerekip gerekmediğini nasıl anlarım.Nefes verirken sıkıntı yok ama çıtırtılar var alırkende bazen verirkende ıslık yok ama.

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2014 Saat 19:09
Perebron, oksurugu KESMEZ... Oksurugu arttirir, balgami soker.. Balgam incelticide degildir..
SAKIN: Astim ilaclarini kullanmayin. Luzumsuz yere, her turlu solunum yolu enfeksiyonlarinda; bronslari genisletirseniz, Grip veya diger hastaliklar, goguse iner..
Oksurugu; ilaclarla kesmek hayirli bir is degildir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat