Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dekorta gerek var mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42298
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 08:00

Konu: Dekorta gerek var mı?
Mesajı Yazan: aycaaydin
Konu: Dekorta gerek var mı?
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2014 Saat 22:57
     Hocam merhaba, 27 aylık erkek bebeğim var. 1 ay önce 38 derece ateş ölçtüm, ertesi gün burun tıkanıklığı ve öksürük başladı, burnu akmıyordu ama çok tıkalıydı. Buharlı banyo, serum fiz. ve cold mix ile bir hafta içinde tıkanıklık sorununu hallettik. Ancak o zamandan beri öksürüğü devam ediyor, kup kuru bir öksürük kesinlikle balgam yok. Çok fazla hareket edince ve gece yattığında nöbetler şeklinde geliyor. Üzerini örtüp odasının camını açıyorum biraz rahatlıyor. Gün içinde ara ara öksürüyor, havlar tarzda ancak ses kısıklığı yok. Ateş bir daha hiç olmadı, keyfi, hali vakti pek yerinde. Eski mailleri hatim ettim neredeyse; kurup olmuş sanırım. Asıl sormak istediğim bu aşamada dekort yaptırmalı mıyız. Öksürük balgamlı hale gelir ve rahatlar mı? Eğer kurup değilse de bu öksürüğün sebebi ne olabilir. Bal - limon içtiği sürece veriyorum. Endişelenme mi gerektirecek bir durum söz konusu mu. Teşekkür eder saygılarımı sunarım. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2014 Saat 23:27
Decort'u bir tek; Akut Larenjit (Krup) durumlarinda kullaniyoruz. HER oksurukte degil.
Cocugunuz Grip geciriyor; 2-3 hafta surecek.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat