iliadin
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42301
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 19:03
Konu: iliadin
Mesajı Yazan: handans
Konu: iliadin
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2014 Saat 02:32
|
Hocam ;iliadin pediatrik damla yerine iliadin merck kullanmışım.kızımın 2. dozu damlattıktan sonra şiddetli burun kanaması oldu.İlacın yan etkisi mi?ne yapmam gerek ?İlaçla ilgili değilse de ne yapmam gerek.Şu an damlatmıyorum kızım sadece esneyince kulağının ağrıdığını söylüyor.Bilginize... şimdiden teşekkür ederim...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2014 Saat 06:18
Eriskinler icin icin "ILIADIN DAMLA" varmi imis? Benim bildigim, eriskinler icin sadece"sprey" formu vardi. Bir defa damlatmakla pek bir zarar olmaz..Kanamanin gecmis olmasi lazim.
|
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2014 Saat 11:51
|
Hocam; kanama geçti ama , travması duruyor:)) ...Kızım burnunu devamlı kontrol ediyor..yine kanar diye endişeli ..Bu memlekette her şeyi her adımda kontrol etmek gerekliliğinden yoruldum..tekrarlarsa buruna tampon mu yapmak doğru uygulama mıdır?
|
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2014 Saat 19:39
tampon gerekmez. Tampon yaparsaniz, cikarirken "pihtida" gelecegi icin, tekrar kanama olabilir.
Sadece; iki parmaginiz ile burun kemiginin hemen altini sikin.
|
Mesajı Yazan: afet
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2014 Saat 02:49
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Eriskinler icin icin "ILIADIN DAMLA" varmi imis? Benim bildigim, eriskinler icin sadece"sprey" formu vardi. Bir defa damlatmakla pek bir zarar olmaz..Kanamanin gecmis olmasi lazim.
|
Kadir bey bende arkadaş sayesinde farkettim.4.5 yaşındaki oglum ve 18 aylik kizim 2 hafta once grip olmuşlardı kulaklari agriyinca eski maillerinizden bakarak esime eczaneden iliadin cocuklara gore diye iliadin damla aldirmistim.daha once hic kullanmadigim icin farketmemistim bu yaziyi okuyana kadar benimkide iliadin merck % 0.025 damla imis ve ben bunu cocuklarima kulak agrilarini bir turlu geciremedigim icin 3*2 SEKLINDE BIR GUN ARA VEREREK TAM 3 KERE TEKRARLADIM ve hala kulak agrilari oluyor baslarda sag kulak idi simdi ara ara sag ve sol kulak agriyor.ayrica 2 gundur öksürük disinda domuz gribi belirtilerinin hepsi duzelmisti bugun oksuruk artti ve burun aakintisi gene basladi.ilacin prespektusunde 2 yasindan kucukleri kullanamaz yaziyor.daha oncede okumuzdum ama sizin maillerde gorunce eczacida cocuklarima gore verince onemsememistim.hocam cocuklarima ne gibi zaralari olmustur ne yapmam lazim kendimi coook kotu hissediyorum. Galiba yeni grib enfeksiyonu aldilar?? Bu cocuklarin kulak agrisi niye gecmiyor hocam?ogluma ve kizima geniz eti teshisi koymuslardi ayrica oglumunda her iki kulagindada son raddeye gelmiş sivi vardi ameliyat demislerdi ikisinede sizinle daha once yazism8sdik ameliyatları iptal ettik.dort gozle cvp bekliyorum.saygilarimla...
------------- EvliMutluÇocuklu
|
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2014 Saat 09:03
|
Aptallığım yüzünden başka anneleri de telaşlandırdım:( ..Evet büyükler için illiadin damla şeklinde yok..spreyi var..Merck firma adı..panik şuradan başladı.kutu üstünde pediatrik yazıyor fakat şişe de hiç bir ibare yok..tekrar özür dilerim..kulak derdinden bunalmış anneler beni anlayacaktır umarım..
|
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2014 Saat 19:14
Maalesef, ulkemizde, her turlu urun uzerinde, "Etiketleme" kulturu cok zayiftir.. Eskiden Hifsissihha asilarinda butun etiketlerde sadece; Kocaman bir "Saglik Bakanligi" yazisi ve sadece asinin adi yazardi. Asinin ne miktarda yapilacagi, dozu, icerigi hakkinda tek bir malumat yoktu.. ben bunu bir Saglik bakanligi yetkilisine anlattigimda, bana bu bilgilerin "egitimlerde' verildigini etikette yazmasina gerek olmadigini soylemisti... Devlette bile; boyle bir zihniyet oldugundan, firmalarin bu kadar bilgi vermeleri bile bir mucize!!
Unutmayin, siz "gelismis " bir ulke vatandasi degilsiniz... Amerika da "Devlet", halkin devletidir. Bizde, "Halk" devletin malidir... Devlet ne verirse, o kadarina razi olursunuz. SIKAYET EDEMEZSINIZ.
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 00:14
afet Yazdı:
Dr.KadirTugcu Yazdı:
|
Kadir bey bende arkadaş sayesinde farkettim.4.5 yaşındaki oglum ve 18 aylik kizim 2 hafta once grip olmuşlardı kulak kulaklari agriyinca eski maillerinizden bakarak esime eczaneden iliadin cocuklara gore diye iliadin damla aldirmistim.daha once hic kullanmadigim icin farketmemistim bu yaziyi okuyana kadar benimkide iliadin merck % 0.025 damla imis ve ben bunu cocuklarima kulak agrilarini bir turlu geciremedigim icin 3*2 SEKLINDE BIR GUN ARA VEREREK TAM 3 KERE TEKRARLADIM ve hala kulak agrilari oluyor baslarda sag kulak idi simdi ara ara sag ve sol kulak agriyor.ayrica 2 gundur öksürük disinda domuz gribi belirtilerinin hepsi duzelmisti bugun oksuruk artti ve burun aakintisi gene basladi.ilacin prespektusunde 2 yasindan kucukleri kullanamaz yaziyor.daha oncede okumuzdum ama sizin maillerde gorunce eczacida cocuklarima gore verince onemsememistim.hocam cocuklarima ne gibi zaralari olmustur ne yapmam lazim kendimi coook kotu hissediyorum. Galiba yeni grib enfeksiyonu aldilar?? Bu cocuklarin kulak agrisi niye gecmiyor hocam?ogluma ve kizima geniz eti teshisi koymuslardi ayrica oglumunda her iki kulagindada son raddeye gelmiş sivi vardi ameliyat demislerdi ikisinede sizinle daha once yazism8sdik ameliyatları iptal ettik.dort gozle cvp bekliyorum.saygilarimla... | Kadir bey ben o zaman aynı şekilde iliadini kullanmaya devam edecegim?? Hocam bu cocuklarin kulakları neden duzelemiyor.8liadini birakip serum fiz.basladigim en fazla 2. Gunu agri gene basliyor.bu kadar iliadin kullanmanin 3 gunde 1 gun ara verilerek devam edilirse zarari olmayacagini sizden ogrendim.ama ne yapacagimi sasiriyorum.soylediklerinizi uyguluyor ilac hicbir sekilde kullanmiyorum.birde son zamanlarda kizim emerek uyudugu zaman agzindan salya akiyor?? Saygilarimla...
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 00:25
|
Virusler ortadan kalkmadikca, o odem devam eder ve sikayetlerde bitmez.
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 00:35
Kadir bey izninizle birsey daha sormak istiyorum.siz genelde iliadin spreyden ziyade damlasini oneriyorsunuz bununnedenini aslinda pek anlayamadim.cok uzun suredir yazi ve eski maillerinizi okuyorum.sormamdaki sebeb artik buruna mudakeheden cok sikildilar spreyin kullanimi daha kolay.damlayi damlatirken ozellikle kizimi zor zaptettigim icin bazen fazladan kacirabiliyorum ve gozune falan gelir diye korkuyorum.saygilarimla....
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 01:35
handans Yazdı:
Aptallığım yüzünden başka anneleri de telaşlandırdım:( ..Evet büyükler için illiadin damla şeklinde yok..spreyi var..Merck firma adı..panik şuradan başladı.kutu üstünde pediatrik yazıyor fakat şişe de hiç bir ibare yok..tekrar özür dilerim..kulak derdinden bunalmış anneler beni anlayacaktır umarım.. |
Arkadaşım lutfen canını sıkma! Gece panikledigim dogru b3lkide kadir beyin vereceği cvp bekleyen sadece ben değildim. ..ama olsun sonucta burada hepimizin amacı ayni dogru bildiğimiz yanlışlari ogrenip ona gore cocuklarimizi yetistirmek...hele ki benik gibi evhamli biriysen boyle baliklama atlarsin konulara:) zaten beni bir gun buradan kovacaklar diye korkuyorum kizimi emdirirken bile elimde tlf.buradayim dikkatimi ceken bir konu oldumu ic sesime hakim olamadan bir bakiyorum kadir beye soru sormaya basliyorum.tabiiki eski maillerde aradigimi bulamazsam.kadir beye ne kadar tşk etsek az.... 
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 01:56
afet Yazdı:
Kadir bey izninizle birsey daha sormak istiyorum.siz genelde iliadin spreyden ziyade damlasini oneriyorsunuz bununnedenini aslinda pek anlayamadim.cok uzun suredir yazi ve eski maillerinizi okuyorum.sormamdaki sebeb artik buruna mudakeheden cok sikildilar spreyin kullanimi daha kolay.damlayi damlatirken ozellikle kizimi zor zaptettigim icin bazen fazladan kacirabiliyorum ve gozune falan gelir diye korkuyorum.saygilarimla.... | ] Kadir bey sizin eski mailleriniz sayesinde 4.5 yasindaki oglumun geniz eti ve kulakta sivi birikmesi sebebiyle ameliyatini ertelemisdik.yalniz kafama takilan burun spreyi uzun sure kullanim sonucu burundaki cilialarin silindigini soylemissiniz.ogluma 2 ay belki biraz daha fazla olabilir.kbb dr. Onerisi ile sebebde ameliyattan kacis icin son care olarak h3rgun yarim serum fiz. Ve her gece her iki burun deligine 2 ser fis RISONEL burun spreyi sikmistik.bir de gun asiri nac balgam sok.tablet suda eritip icirmistik.yaklasik 3 haftadir risoneli biraktik.daha ilk haftasinda oglumun hircinligi azaldi.ondan beride serum fiz.devam kulak agriyinca iliadin damla kullaniyo4um.biraktigimin 3n fazla 2.gunu kulak yine agriyor.acaba risonel yüzünden burundaki cilialarmi silindi??eger silinddiyse ondanm8 kulak agrisini yenemiyoruz??silindi ise canlanirmi?? Canlanirsa ne kadar sürer?ne yapmaliyiz? Hocam cok soru sordugum icin affiniza siginiyorum ama aile dostumuz kbb drr.dan bile kazik yedigimizden beri baska kimseye guvenemiyoruz...
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 07:48
NAC, agizdan alindiginda, balgam inceltici etkisini gosteremez. Ancak, ozel formunun, solunumile dogrudan Akcigerlere verilmesi gerekir. Bu ilaclarin agizdan bu is icin verilmeleri; SOYTARILIKTIR.. Agizdan verilen surup sekilleri sadece; Parasetamol zehirlenmelerinde, Panzehirdir..
Siz gene, sadece 3'er gunluk Iliadin ve aralarda Serum fiz kullanmaya devam edin. Baska hicbir ilaci, KULLANMAYIN... YAZIN ATIN DENIZE, HICBIR SEYCIGI KALMAYACAK.
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 15:58
Dr.KadirTugcu Yazdı:
NAC, agizdan alindiginda, balgam inceltici etkisini gosteremez. Ancak, ozel formunun, solunumile dogrudan Akcigerlere verilmesi gerekir. Bu ilaclarin agizdan bu is icin verilmeleri; SOYTARILIKTIR.. Agizdan verilen surup sekilleri sadece; Parasetamol zehirlenmelerinde, Panzehirdir..
Siz gene, sadece 3'er gunluk Iliadin ve aralarda Serum fiz kullanmaya devam edin. Baska hicbir ilaci, KULLANMAYIN... YAZIN ATIN DENIZE, HICBIR SEYCIGI KALMAYACAK. |
Peki hocam iliadin damla yerine spreyini 18 aylik 11 kg kizima ve 4.5 yas8ndaki 20 kg ogluma kullanabilirmiyim.neden genelde damlayi t3rcih ediyorsunuz aradaki fark nedir.damlayi kullanmak cok zor oluyor.saygilarimla...
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 20:04
1- Damla sayisini goruyorsunuz. Ayrica damlalik zaten EN FAZLA; 3 damla aldigindan bir seferde asiri miktarlarda damlatma riski yok.
2- Kulak hadiselerinde, damla; YATARAK damlatilir ve cocuk 2-3 dakika yatar durumda tutulur. Sprey dik durumda kullanilir ve sadece burun acmaya yarar.
3- Spreylerin, her kullanimdan evvel, uc kismindaki "havasini" bosaltmaniz gerekir. Cogu zaman, ilac yerine hava sikarsiniz...
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 20:16
Dr.KadirTugcu Yazdı:
1- Damla sayisini goruyorsunuz. Ayrica damlalik zaten EN FAZLA; 3 damla aldigindan bir seferde asiri miktarlarda damlatma riski yok.
2- Kulak hadiselerinde, damla; YATARAK damlatilir ve cocuk 2-3 dakika yatar durumda tutulur. Sprey dik durumda kullanilir ve sadece burun acmaya yarar.
3- Spreylerin, her kullanimdan evvel, uc kismindaki "havasini" bosaltmaniz gerekir. Cogu zaman, ilac yerine hava sikarsiniz... |
Cok tesekkur ederim Kadir bey bu benim icin cok onemli bir bilgi oldu...Saygilarimla. ..
|
|