Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iliadin ve serum fizyolojik aynı anda kullanımı hk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42314
Tarih: 11 Oca 2026 Saat 10:17

Konu: iliadin ve serum fizyolojik aynı anda kullanımı hk
Mesajı Yazan: keskine
Konu: iliadin ve serum fizyolojik aynı anda kullanımı hk
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2014 Saat 22:45
Merhaba Kadir Bey,
Bir üyeye iliadin kullanırken serum fizyolojik kullanmayın demişsiniz.Ancak iliadinden önce temizlemek için kullanabilirsiniz demişsiniz.Bunun nedeninin sormak istemiştim herhangi bir zararı var mı ? çünkü ben kızıma kulak ağrısı olduğunda iliadin kullandım 6 7 gün kadar bu arada serum fizyolojikte kullandım  :((( Sadece iliadinin etkisini mi azaltır yoksa başka olumsuzluklar olabilir mi? iliadinide ara vermeden kullandım ilk 2 gün sadece feceleri 1 fıs diğer günlerde 3*2 KBB dr. önermişti burnum acıyor diye ağladı kızım bende bıraktım 10 güne tamamla demişti.Sizden 3 gün sonra 1 gün ara verilmesi gerektiğini öğrendim ama benim dr. önerisiyle kullandığım kızıma kalıcı bir hasar vermiş midir? burun yüylerini döküyomuş etlerinede kalıcı hasarlar veriyor diye okudum uykularım kaçtı çünkü 1.5 aydır 2 hafta arayla hep kullandık kulak ağrısı şikayeti ile :(((

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2014 Saat 01:10
Iliadin kullandiktan sonra Serum fiz kullanirsaniz, ilaci seyreltmis olursunuz ve ilacin etkisi azalir.
Iliadin; 3 gun( bazen en fazla; 5gun) kullanildiktan sonra; burun icindeki cilia denilen ve ancak Elektron mikroskobu ile gorulebilen kirpiksi organellerin beslenmesi bozuluyor ve siliniyorlar. 3gun kullanimdan sonra 1 gun daha ara verdiginizde bu cilia'lar canlanabiliyorlar. Cilialar yok oldugunda, yabanci cisimler ve mikroplar bu cilialarin ustunde duracaklarina, dogrudan burun icindeki satha degebiliyor ve siddetli reaksiyona sebep oluyorlar. Bunun sonucunda; burun mukozasi anormal derecede siserek, burun boslugunu tikiyor ve devamli burun damlalari kullanma ihtiyaci doguyor...

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2014 Saat 23:47
Kadir Bey Peki yeniden çıkarlar mı? çünkü kızım 7 8 gün kullandı iyileşti derken burun etleri şiş şiş dedğiniz gibi seside bir tuhah bu cilialar öldüyse tekrar canlanırmı ? çünkü kızımı tekrar KBB ye götürsem daha beter olacak ondan korkarım ben KBB hekimine 4 gün iliadin kullandık dedim 1 hafta daha kullan ilacın prospektüsü herkes kullanmasın diye şuan ihtiyaç var ben ne dersem o dedi kızdı kendinen çok emindi kullandım birkaç gün daha kızım ağlayınca burnum acıyor diye kestim.Ama bu arada sanırım dediğiniz gibi birşey olmuş olabilir mi? :(((( tekrar çıkması muhtemel mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 00:10
    " - 3gun kullanimdan sonra 1 gun daha ara verdiginizde bu cilia'lar canlanabiliyorlar-"

Tabiiki KALICI bir hasar olmuyor...

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 01:55
Teşekkür ederim Kadir Bey 8 gün aralıksız kullandığım için yokolduğunu düşünmüştüm çünkü hiç ara vermemiştim.Teşekkür ederim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat