şeker
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42339
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 18:21
Konu: şeker
Mesajı Yazan: zepzelinda
Konu: şeker
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 00:30
Hocam çok tatlı yemekle şeker hastası olunur mu? Ailede genetik olarak şeker hastaligi var, kuzenlerim 12 yasindan beri insulin kullaniyorlar, oğlum da 3.5 yasinda ve tatliyi cok fazla tuketiyor, bazen durdurmakta zorlaniyorum.Tedirginim de seker hastasi olursa diye.genetik olarak varsa bile boyle tatli tuketmekle tetiklenir mi hocam?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 07:42
1- Cocuklarda gorulen, TIP:1 Seker hastaligi; Otoimmun bir hastalik olup, piyangonun kime vuracagi hic belli olmaz. Bu hastalikta, herne oluyorsa, vucudun bagisiklik sistemi bir sekilde yanlis uyari alarak Insulin salgilayan hucrelere saldirirlar... Bu cocuklar, gece saglam yatarlar, sabah seker komasi ile uyanirlar.. Seker yemekle bu hastaligin hic bir ilgisi yoktur.
2- Eriskinlerde gorulen, TIP:2 Seker hastaligi, soya cekimdir. Bu sahislarda, gencliklerinde once, asiri insulin salgilanarak, kan sekeri dusuk seviyelerde seyreder. Zamanla, vucut bundan rahatsiz olarak, Insulin salgilayan hucreleri ortadan kaldirmaya baslar ve zamanla dusuk seker once normale gelir, sonra yukselmeye baslar. Sekerli gidalarin asiri tuketilmesi, bu sureci hizlandirir..
Iciniz rahat olsun, hele bir 20 yasina gelsin, ondan sonra (soyunda seker hastasi olanlar) seker kontrollerine baslar. Ayricada, illaki; soya cekecek diye bir kaidede yoktur.
|
Mesajı Yazan: zepzelinda
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 12:09
Hocam çok teşekkür ederim...
|
|