Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ITP

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42387
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 19:15

Konu: ITP
Mesajı Yazan: Fertu
Konu: ITP
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2014 Saat 04:05
Merhabalar hocam 4 aylık oğlum birden yüzünde ve vücudunda morluklar oluşmaya başladı kırmızı noktacıklar sardı  her yerini ve burnu kanadı.kan tahlilinde PLT 168 çıktı .dr sınırdan düşük olmadığını fakat bebek için düşük olduğunu  ITP olabilir dedi ve çocuk araştırma hastanesine yönlendirdi.Sizinde fikrinizi almak istedim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2014 Saat 06:39
Gecirdigi; Gripal bir enfeksiyondan sonra olusmus olabilir. Dokuntuler artmaz ve gerilemeye basladi ise, bir sey yapmayin.

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2014 Saat 22:35
Hocam gribal bi enfeksiyon geçirmedi.salı günü 4.ay aşıları vurulmuştu o etkilemis olabilir mi. Bu arada döküntüler çoğaldı. Çocuk araştırma hastanesinde sayı 14 çıktı tahlili tekrarladılar yine 14 çıktı.ordan tıp fakültesine sevk ettiler sayı ordada aynı cikti şuan hastanediyiz sadece gözlemliyolar kanamalar olacak mı diye bi tedavi uygulanmıyor.sizce nasıl bi yol izlemeliyiz

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2014 Saat 22:50
Zaten belli bir sebep bilinmediginden, belli bir tedaviside yok. Asilarda sebep olabiliyor.. Agir vakalarda; IVIG (Intra Venoz Immun Globulin) kullanilir. Takip edilecek...

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2014 Saat 00:02
dr bey ivig ve kortizon tedavisinden sonra PLT 253 oldu.2 gün önce hastaneden taburcu olduk.Lakin şimdide gribal bi enfeksiyon geçiriyo ciddi bi öksürük ve geniz akıntısı... bu durum hastalığını tekrar tetikleyip PLT düşer mi.öksürük için bişey yapmalımıyım

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2014 Saat 07:17
Her virus ayni etkiye sahip degildir, SADECE; benim grip icin anlattiklarimi uygulayin, SAKIN, Antibiyotik kullanmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat