Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rotavirüs mü ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42552
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 20:50

Konu: Rotavirüs mü ?
Mesajı Yazan: Glshbgz
Konu: Rotavirüs mü ?
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2014 Saat 12:33
Hocam hafta sonu 4 yaşındaki oğlumla köye gittik. gündüz hafif sulu 2 kere kaka yaptı, gece bayağı kustu akabinde sabahta kustu sonra ishal başladı ishal kesildi öğlen tekrar kustu. Bu sabaha kadar rahattı akşam yemekde yedi fakat sabah akşam yediklerini kustu 10 dk sonrada 1 kere karın ağrısıyla tuvaletini yaptı sulu olarak. Bsşka herhangi bir arazı yok. Su içiriyorum yemek yemiyor ama oda zorla az az. Değişik bir şey yemedi, Kuyu suyundan su içtim diyor. Fakat onla birlikte su içen 1 çocukta aynı kusma başladı su içmeyen 2 çocuktada başladı. Ne yapayım herhangi birşey vermedim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2014 Saat 18:19
Rotavirus ishali geciriyor.. 1 hafta surecek, tedavisi, ilaci yoktur... Antibiyotik alanlarda, daha agir seyreder. Illaki, sudan olacak diye bir sey yok, yedikleri gidalardan da olabilir. O koy halki vak-ti zamaninda bu ishalleri gecirip bagisiklik kazandiklari icin, hasta olmazlar..

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2014 Saat 19:12
Teşekkürler Hocam sağolun, sağlıkla kalın..

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 10:28
Hocam bulaşma riski varmıdır, sadece anne sütü içen 3 aylık kızım da 2 gündür çok sulu kakasını yapıyor. Normalde 1 defa ysparken 3 defayı buluyor.

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 20:33
Hasta kimselerin, kakasi bulasmis 'su-gida' larin yenmesi ile bulasir... Oyle; Grip gibi havadan bulasmaz..

Rotavirus ishallerinde; Kusma-ishal yanyana bulunur..

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2014 Saat 12:14
Teşekkürler Hocam saayenizde rotavirüs mikrobunu ilaçsız ve sorunsuz atlattık. 4.gün ve kusma ishal olmadı.
Sağolun, sağlıkla kalın...

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2014 Saat 13:59
Bu arada okula gönderebilir miyim?

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2014 Saat 19:23
Duzgun kaka yapmaya basladiginda, gonderebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 17:34
Hocam dehşet içindeyim, bugün aşı ile ilgili yazılarınızı okuyunca 4 yaşındaki oğlumun karnesine bir bakayım dedim ve rotavirüs aşısı olmadığını gördüm. Hocam bu hastalığı atlattığı için bağışoklık kazanmışmıdır yoksa ysptırmak gerekşr mi. Hastalığı hafşf atlattı Allahtan

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 17:50
Hocam yanlış alarm yapılmış ama farklı yere not alınmış.

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 18:00
Hocam rotavirüsle ilgili başka birşey soracağım. 4 aylık kızımın rotavirüs ilk dozu 3.ayda yspıldı. Bundan sonraki dozlar ne zaman yapılmalı?

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 20:34
Diger asilarla birlikte veya EN AZ 1 ay ara ile yapilmasi SARTTIR...Ilk Rotavirus asisindan, en az 1 ay sonra, 4.ay asilari ile birlikte yaptirin...

Bundan farkli bir sey soyelyen olursa, SAKIN inanmayin, Turkiye deki saglik personelinin asilar hakkinda en ufak bir bilgileri bile yoktur. Hangi asi ufak adeleye yapilir, hangisi deri altina, hangisi adeleye yapilir; hic bilmezler... Asinin kutusunu okusalar yeterlidir, ama okumamaya YEMINLIDIRLAR... Onlari sizler "gudeceksiniz"...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat