Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42630
Tarih: 27 Mar 2026 Saat 14:26

Konu: Bronşit
Mesajı Yazan: efebuğlem
Konu: Bronşit
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 00:12
Merhaba hocam 7 aylık bebeğime bronşit dediler hava verdiler arada tıkanıyor doktor hava makinesi almamı önerdi tıkandıkça kullan dedi ama ben pek almak istemiyorum ne yapmalıyım siz ne önerirsiniz . Büyük oğlumdada bağırsak kurdu var dediler neredeyse küçüklüğünden buyana ağzı akıyor beyaz beyaz oluyor yastığı nefes almasında hiçbir sıkıntı yok teşekkürler .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 00:35
Derler, onlar derler... Ben 40 sene zarfimda, tek bir hastama bile o aleti aldirmadim..
Hayatlarinin bir devresinde; barsak kurdu gecirenlerde, Astim veya Bronsit olmaz.
Eski makalelerimi, forumdaki;sual-cevaplari okuyun.
Bu aydaki bir cocuk; Grip olur, Bronsit degil....
Abi; 7 yasindan kucuk ise, 1 sefer Andazol surup 1olcek(5ml) icirin yeter.. 15 gun sonra, ikinci kasigi icirin. Barsak kurdu ise, ilk kasiktan 1 gun sonra duzelir.

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 22:58
Hocam oğlum 8 yasında 7 gecti yimese andazol mu kullanayımtesekkürler

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 23:00
Yınede andazolmu   Kullanayım. 8 yaşında

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 23:10
Hocam sormayı unuttum birde. 7aylık oğluma iğnede verdiler iesef 0.5g kullanmak istemiyorum siz ne dersiniz

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2014 Saat 02:20
Iesef ile Bronsit tedavi edilmez... Boyle aptal insanlardan uzak durun. Barsak parazitinden suphe ediyorsaniz, kullanin. Eski mailleri okuyun...

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2014 Saat 12:07
Hocam bronşit olan oğlum icin ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2014 Saat 18:49
Bronsit oldugunu nereden biliyorsunuz? Doktor soyledi diyemi?? Onlar her Gribe; Bronsit derler. Eski yazilari okuyun.

Mesajı Yazan: Kepikepi
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2014 Saat 22:29
Hayatlarinin bir devresinde; barsak kurdu gecirenlerde, Astim veya Bronsit olmaz.

Doktor bey yukarıda bahsettiğiniz durumun mekanizması nasıl acaba? Merak ettiğim için soruyorum.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2014 Saat 02:00
Ascaris kurdunun yumurtalari, agizdan alindiktan sonra, barsaklarda acilirlar ve cikan kurtcuklar (1.Evre) barsak cidarini delerek, damar iclerine girerler. Kan yolu ile akcigerlere gelirler ve burada brons cidarlarini delerek "Alveol" bosluguna girerler. Bu sirada akciger dokusunda olan harabiyetin Rontgendeki gorunumune; "Loeffler Pnomonisi" adi verilir. Bu kurtcuklar, bronslardan yukari cikarak, yemek borusuna gecerler, oradan tekrar barsaklara inerek(2.Evre) esas "Barsak kurdu" halini alirlar.
Akcigerler; bu kadar agir tahrise ugradiktan sonra hassasiyetlerini kaybederler, ve oyle ivir-zivir hadiselere reaksiyon gostermezler ve Astim olusmaz..
Bir Malezya ilac firmasi bu parazitlerin yumurtalarini, kapsul icinde, satmaktadir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat