Dizlerinin üstüne düşmek
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42653
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 16:43
Konu: Dizlerinin üstüne düşmek
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Dizlerinin üstüne düşmek
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2014 Saat 09:01
Sayın hocam kızım kanepeden kanepeye hoplamayı çok seviyor. İki kanepede birbirine bitişik tabi kanepenin koluna basıp diğer kanepeye atlıyor. Bu arada kızım 27 aylık.
Cuma akşamı yine hoplamak istedi ben başındayım ve hoplarken diğer elini de ben tutuyorum. Yalnız hoplarken dizlerini bacaklarının altına kırıp hopluyor. Ayaklarının üstüne düşmüyor. Oturur vaziyette ayaklarını dizlerinin altına katlıyor. Hoplarken yine birden ağlamaya başladı ama bana göre ters bir durum yok. Yumuşak yorgan üstüne düştü hatta kanepenin üstünde seriliydi. Biraz ağladı dizlerinin üstüne hopluyor ya acaba dizlerimi acıdı diye düşündüm. Sevdim öptüm ve yatırdım. Sabah herhangi bir şişlik ve yürümesinde bir aksaklık olmadı.
Pazar akşamı yine yapmak istedi ben onu odaya çağırdım hemen yanımdan kaçtı kanepenin üstüne çıkmış birden ağlama sesi ben yere düştü sandım. Odaya gittiğimde iki dizinin üstüne oturmuş “ w “ konumunda ağlıyor. Ama bu kez çok ağladı . Epey bir ağladı üzerini değiştirmek istedim huzysuzluk üstüne huysuzluk yaşattı zar zor pijamalarını giydirdim ayağının üstüne bastırmak istedim ayağını yukarı çekiyor. Kucağıma aldım emzirdim o emerken de bende elimle bacaklarına dokunuyorum dokunduğum yerlere hiç tepki vermiyor. Gece uyudu ayaklarını hareket ettiriyor battaniyeyi ha bire ayaklarıyla açtı. Sabah uyandığında basıp basmamak arasında tereddütlendi. Sanıyorum akşamki olayı hatırladı. Bak kızım geçti iyileşti yürü hadi dedim yavaş yavaş yürüdü. Şimdi basıyor yürüyor ama ayağının acıdığını da belli ediyor. Bunu söylemese de yavaş yavaş adım atıyor.
Hocam açıkçası emin olmak için ve nasıl bir yol izlememem gerektiği için size yazdım. Bacaklarını bir bütün inceledim her ikisinde de şişme yok .Ayakları da öyle. Dizlerinin üstüne hopladığı için acaba dizlerinde mi ağrı oldu. Sert zemine de bazen kendini bırakıyor ağladığında bir şey istediğinde vermediğimizde. Kızım bak dizlerinin üstüne düşme bak burası sert acıtır dizlerini diyorum ama çocuk işte neyi dinliyor ki. Şimdi hastaneye gitsek filim rötgen diyerek iyice ağlatacaklar. Önce size danışayım da siz ne derseniz ona göre yapalım diyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgi ve saygılarımla.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2014 Saat 15:38
Hocam son durumumuz şöyle; yürüyor dizlerini bükebiliyor şişme yok. ağlamıyor acıyor diye. Lif kopma durumlarını okudum da büyüme aşamasında olduğu için büyüme çekirdeklerine zarar gelmemiştir değil mi? Her ihtimale karşı rötgen çektirin derseniz çektirelim. Siz cevabı yazmadan ben durumumuzu size söylemek istedim. Yüksek bir yerden dizlerin üstüne atlayınca lif kopma olayını okudum açıkçası tedirginliğim arttı. siz ne derseniz öyle yapacağım saygılarımla.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2014 Saat 19:52
Siz galiba, hic; "Kafkas Folk Dansi" seyretmediniz... Oradaki "figurlerden" birinde, sicrayip, dizleri ustune duserler... Cok sik yapilirsa, agri olur ama bir zarar olmaz. SAKIN, doktora filan gitmeye kalkmayin, basiniza isler acarlar.
|
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2014 Saat 20:02
Çok sağolun hocam. Bugün geçmiş sorların hepsini okudum. Akşam eve geldim kızımın bacağını iyice kontrol ettim. Diz kapağını elleyince hafif ağrıyor diyor ama sürekli aklı orda değil. Adımatarkende kendini incitmiyor ama yürüyor büküyor. siz diyorsunuz ya 3 adım atabiliyorsa kırık yok diye akşama kadar bununla teselli oldum şimdide sizin cevabınızla. Çok teşekkürler. Sanıyorum diz bölgesinde düşmeden dolayı bir ağrı var. Umarım birkeçgüne geçer sizin dediğiniz gibi hem çocuğumun hemde kendimin hırpalanmasını istemiyorum. Saygılarımla.
|
|