Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

enfeksiyoz mononukleoz mu(ateş)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42682
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 08:34

Konu: enfeksiyoz mononukleoz mu(ateş)
Mesajı Yazan: papatyam13
Konu: enfeksiyoz mononukleoz mu(ateş)
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 16:22
hocam merhaba,
4 yaş 4 aylık oğlum var.dün sabah ateşlenmeye başladı ve akşama doğru ateşi arttı.gece ve bugün devam etti.ateşi inatçı bir ateş ilaç verdiğim halde 37,5 civarı seyretti.böyle olunca antibiyotik gerekir mi diye kan tahliline götürdüm.
doktor gerek yok tonsilit bu antibiyotik başlayalım dedi.ben ısrarla kan sayımı istedim.
sonuçlar:
WBC:9,34
MONO:1,6
MONO% :17,1
HGB:11,9
HCT:33,5
MCV:72,7
MCH:25,8LYM:12,6

HOCAM DÜŞÜK OLAN DEĞERLERİN NEDENİ MONO YÜKSEKLİĞİ Mİ?
SİZİ NEREDEYSE 4 YILDIR TAKİP EDİYORUM SONUÇLARI GÖRÜR GÖRMEZ ENFEKSİYOZ MONONUKLEOZ YAZILARINIZ GÖZLERİMİN ÖNÜNE GELDİ
OĞLUM BU ENFEKSİYONU GEÇİRİYOR DEĞİL Mİ HOCAM?

TEŞEKKÜRLER...   

-------------
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 20:02
Sadece; Mono degil, BUTUN viral enfeksiyonlarda, kan degerleri, bilhassa WBC degeri duser. Lenfositler artar, Notrofiller duser.
Viral ve Bakteriel butun atesli hastaliklarda, HGB degeride duser.

Sizde;MONO: %17.1 olmasi, Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir... Neticede, buda viral bir enfeksiyon oldugundan ve bir tedavisi olmadigindan, Grip gibi ele alinir. Bu durum sadece 5-7 gun surebilen atesi izah eder. Eski mailleri okumaya devam..

WBC:9.34 ve bu keriz hala Antibiyotik baslayalim diyor Ha!!!
Allah sizleri bu gibi doktorlardan korusun...

Mesajı Yazan: papatyam13
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 20:23
hocam çok teşekkür ederim.
oğlum,size mesajı yazdıktan sonra ishal şeklinde iki kere kaka yaptı.köpüklü gibiydi.ishalin bu hastalıkla bir ilgisi var mı?neden olmuş olabilir?

-------------
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 21:10
Domuz Gribi olabilir, bu hastalikta da, benzer kan tablosu olusur... SAKIN; ilac-antibiyotik vermeyin... Kusma cok olursa, gunde 1 defa; Emedur100 fitil kullanin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat