Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

X bacak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42742
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 09:09

Konu: X bacak
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: X bacak
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 02:03
Önceki fotoğraf,  http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41785&PN=1&title=rasidizm - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41785&PN=1&title=rasidizm  topicten getirildi...

Bugünkü fotoğraf;

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 02:09
Hocam bu resim yeni ,resim çektirtmediği için bacakları istediğim gibi yanyana  getirtemedim , ama dizlerin iç tarafları kemik çıkıntısı, yanyana getirdiğimde ayak bilekleri arasında iki parmağım rahat giriyor         El bileklerini ve göğüs kaburgaları nasıl hocam boy 103 cm,kilo 17.5 .600 ml .sütünü içer arada kararlı tost.yoğurt hiç yemedi..

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 02:17
Yeni resim yani,dvit ampulden  bir ay sonra,

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 17:59
Hafif derecede "X-Bacak" var. Tedbir alinmasi iyi olur. Hemen; 1ampul. Dvit3'u kirip tamamini icirin.
1 ay sonra ayak bileklerinde yakinlasma olmazsa, tekrar icirin. Gerekirse, Nisan'da 3. dozu verin, Nisan ayindan sonra vermeyin, bol gunese cikarin... Son baharda goruselim.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2014 Saat 10:52
Çok sağolun hocam, Aralık başı ve sizin  önerinizle  Ocak başı vermiştim. Evet biraz yakınlaşma olduğunu hissettim çünkü iki ay önce üç parmağim kadar Aralık kalıyordu.şimdi ikiye düşmüş .SIZI. Tanımasaydım oğlum çarpık bacaklı ve belkide boyu kısa kalacaktı!   O kadar okuyorum 3 yıldır ancak yeni anladım D vitamini ve kalsiyumun ne kadar ilişkili ve gerekli olduğunu. sAYENİZDE. Artık çocukların bacaklarına bakar oldum.gerçekten hepimizin çoooook okuması gerek çççççok.   Bu Dr.lar böyle olduğu sürece.

Tamam hocam dediklerinizi yapmaya devam edeceğim .sağlıcakla kalın.....
(.   Not).   Aşağıda 1.5 ay önceki eski resim.   

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2014 Saat 10:59

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2014 Saat 18:29
siz birde, Sonbaharda gorun.....

Mesajı Yazan: laborant
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2014 Saat 16:57

Hocam buda x bacak mı oluyor şimdi. Geçen ay ilk defa DVit3 ampul 1 doz kullanmistik. Ne yapmaliyiz . 

Mesajı Yazan: oportace
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2014 Saat 17:35
Hocam benim oğlumunda bacaklarının üstü yapışık altı açık. Birazda kilo ile alakalı ama yamukluk da var. Ödellikle ayak bileğinde. içe basmada var. Dvit 3 nedir bende bilgi alabilirmiyim. Eğer düzelme varsa bende oğlumun baakları yamuk olsun istemem. Ben yan basması ile alakalı ortopediye götürmeyi düşündüm. Okuduğum birkaç makalede ortopedik ayakkabıların falan hikaye olduğunu yazmışlardı. Siz ne diyosunuz bu konuda..

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2014 Saat 20:45
X-bacak olustugunda, bacak yere; dik basacagina, 15-20 derece aci ile bastigindan, ayagina binen yukun istikameti degisir ve ayak "duz tabanmis" gibi gorulur... 1 ampul Dvit3 icirin, ve 1 ay sonra tekrar bu ayak bileklerindeki "ayriliga" bakin, devam ediyorsa, bir tane daha verin.
Ortopedik ayakkabilar, sedece "gorunumu" duzeltirler, ayak adeleleri calismadigindan, duz tabanlik dahada ilerler..

Mesajı Yazan: cennettekus
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2014 Saat 23:36
Kadir bey benim oğlum 3 kere dvid3 ampül verdim hala aynı yürürken zorlanıyor sol bacağı saga göre daha yamuk süt tüketimi günlük 300 ml oda daninolarla zar zor süt içmez yoksa ..

süt içmezse Dvid3 bir işe yaramaz demişsiniz peki devid içer güneşe çıkarsa işe yararmı? 2 yasında 83 cm boyu normalmi?

Mesajı Yazan: oportace
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2014 Saat 23:45
dvit 3 ayak bileğindeki yamulmayada iyi gelir mi. Ayağındaki yan basma daha belirgin ve dediğiniz gibi düz taban gibi görünüyo,,

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2014 Saat 07:19
-oportace: Bacaklar duzlestiginde, ayakda duzelir.
-cennetkusu: Acele etmeyin, onumuzdeki yaz gecsin, gerekirse, o zaman Dvit veririz.. Simdilik, baska vermeyin. Dvit ile Gunes; ayni sey.. Her iki durumda da, sut icmesi gerekli(yogurt, dondurma ve peynir de olabilir)

Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2014 Saat 08:36
Hocam konu uzadı biliyorum ama son kez ben de bişey sorabilir miyim? D vit i oğlum ve ben(annesi) zaten içiyoruz ama bu sene eşime dedim sen de iç diye. O da ben zaten işimden dolayı sürekli güneş alıyorum dışarıdayım genelde, vücudumda fazlalık olmaz mı dedi. Bir de böbrek taşı düşürmüş 20 yaşında Dvitin bu yönden fayda ya da zararı nedir? Sabır ve ilginiz için teşekkürler.

Mesajı Yazan: cennettekus
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2014 Saat 09:41
Peki affiniza siginarak bu dvid ve güneş insafa gelip 200-300ml kalsiyum alan cocuktada fayda edermi azda olsa :(

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2014 Saat 21:07
- Kocaniz; Dvit'i alsin, bir daha tas problemi olmaz.
- Tabiiki, 200-300 ml(sut demek istediniz herhalde)alanlarda da etki eder.
Kalsiyum birimi: "mg" dir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat