Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen otit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42744
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 19:24

Konu: geçmeyen otit
Mesajı Yazan: gulsan38
Konu: geçmeyen otit
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 07:27
kolay gelsin hocam, 11 aylık oğlum geçen ay grip oldu ardından otit, 10 gün antibiyotik ve katarin kullandıkCry otit geçti ancak ardından bronşit oldu,hastaneye yatırdılar ama biz izinli çıktık akşamları evde buhar makinesi var. 5 gün damardan antibiyotik, ventolin buhar kullandık, bronşitimiz geçti ama tekrar otit oldu o esnada ama zaten antibiyotik alıyor dedi dr ayrı bir tedavi vermedi geçen hafta bronşit ve otit geçti demişti dr. hastanede rota virüsü kaptık dr reflör ver deyince taburcu olmak istedim o an dank etti yine vicdansızların elime düştüğüm, çaresiz olunca dr ne derse yapıyor insan ama resmen çocuğumun hayatıyla oynuyorlar.... dün gece yine huzursuzlanınca acile gittik yine otit dediler yine antibiyotik ve sudafed yazdı dr, ilaçları vermedim, dün eski maillerinize bakmıştım otitle ilgili aklımda iliadin damla kalmış onuda aldım gece eczaneden, aptal gibi en başından sizin maillerinize niye bakmadıysamTongue hocam dr kulağına bakınca sol kulağında kızarıklık var, sağ kulak zarı patlamak üzere dedi, şuan grip falan değil sadece otit.. iliadin damlayı nasıl kullanmalıyım hocam oğlum 11 aylık 10 kg 77 cm...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 07:35
birde hocam doğduğundan beri kulağından çok fazla kir çıkıyor koyu sarı ve katı bunun için ne yapmalıyız...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 18:22
Basit bir Grip sonrasinda, olusan bir Otit (kulak agrisi) nasil rezil bir hale getirilir ve "Uc-kagitci" hastanelere nasil para kazandirilir, cok guzel bir ornegi....
Benim hastalarim, "Kulak agrisi" oldugunda, uc-kurusluk; Iliadin burun damlasi ile, isi hallederler..
Turkiyenin cok matrak Saglik Sistemi: ise, bu hastalara, antibiyotik vererek direnci kirarlar, Katarin ile de ifrazatin akcigerlere inmesine sebep olurlar..Ondan sonra da, yok hiriltisi var, yokBronsit oldu, ugrastirirlar dururlar.
Artik kacis yoktur, sirasi ile; Sudafed, Aferin, Ventolin ve en sonunda; Nasonex ve Flixotide gibi kortizonlu spreylerle, aylarca, doktorlara ve hastaneler bagimli hallere getirilirsiniz.. Gecenin bir yarisi, ambulanslarla, hastanelere; "Hava almaya" kosturursunuz..
Devlette, bu namussuz hastanelere, (soz verdigi uzere) hic ses cikarmaz.. BU MILLETE; MEHELDIR....

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 18:27
O sersemlerin, dedikleri hicbir seye kulak asmayin, SADECE; Iliadin kullanin..
Iliadin: Gunde;2x2'ser damla, her iki buruna. 3gun.... Sonrasinda ;4 saatte bir 10'ar damla Serum fiz. 1 hafta kullanin.. Uyurken damlatmayin.
Kulak kiri icin yapilacak bir sey yok, "Islak mendil" ile silin. Nemli "tuvalet kagidi" bile olur.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2014 Saat 23:58
hocam allah sizden razı olsun, iyiki varsınız dedikleriniz harfiyen yerine getirdim, ilk günden rahatladı oğlum inşallah birdaha böyle üçkağıtçı dr larla karşılaşmayızCry

Mesajı Yazan: BURCUILGAZDENİZ
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2014 Saat 12:17
Hocam benim oglumda yaklasik bir ay once otit gecirmisti.ozaman 5 aylikti.ve bize 5 tane novosef verilmisti.malesefki bu ilaclari kullandim.hocam bu iliadin damlayi bir yas altindada kullanabiliyormuyuz? En azindan bundan sonra boyle bir sorun oldugunda nasil davranmam gerektigini ogreneyim.biz kime guveneceguz hocam? Caresizlikten ne derlerse yapiyoruz.simdinin gozde ilaclari antibiyotikler ventolin ve pulmicort.hemen bunlar veriliyor.
Tskler... kolay gelsin...

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2014 Saat 18:48
Hayret bir sey!!! Novosef'i merak etmiyorsunuz, cocuga rahatlikla(hic gerekmedigi halde) igne yaptiriyorsunuz, Iliadin'i merak ediyorsunuz... 3 aylik bebege bile; (Kulak agrisi oldugunda) kullanilir. Zaten baska bir sansiniz yok, kulak agrisindan; yeri-gogu yikan bir cocugu baska turlu rahatlatamazsiniz.. Tabii; gunde 2x2'ser damla ve 3 gun olmak sarti ile.

Ventolin: Griplerde verildiginde, suni bir iyilesme, bronslarda genisleme yaratiyor, sizi o yaniltiyor.Ama bunun sonucunda, 3-5 gun sonra Grip goguse iniyor ve hiriltilar basliyor ve iste o zaman bu uc-kagitci doktorlarin tuzagina dusuyorsunuz. Yok;Astim oldu, yok Bronsit oldu diye bir turlu doktorlardan veya hastanelerden pacanizi kurtaramiyorsunuz...
Pulmicort: En zararli olani... Ventolinden bile daha zararli... Griplere verildiginde; kortizon etkisi ile vucudun direnci ve Gribe karsi gosterdigi reaksiyonlar(burun akintisi,burun tikanikligi, oksuruk gibi) baskilaniyor, aileler cocuklari iyilesti saniyorlar... Bu zaman zarfinda, Grip virusu cigerlere iyice yayiliyor ve yerlesiyor, Pulmicort kesildiginde, vucut durumun vehametini anladiginda, cok siddetli reaksiyon gosteriyor ve aileler; acilen ambulanslarla, hastanelere "Hava vermeye" kosusturuyorlar...
Bunlari hala anlamamakta israr eden ve bu rezillikleri cekmeye devam edenler, bakalim ne zaman uyanacaklar... Boyle halka, boyle doktor...   

Mesajı Yazan: BURCUILGAZDENİZ
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2014 Saat 21:46
Hocam ben bu forumu oglum novosefi kullandiktan sonra kesfettim.kim evladi icin bile bile bu yanlisa duser ki? Oglum sabahlara kadar bagirarak agliyordu.kbb ci ve cocuk doktorumuzun ortak karari novosefti.simdi ise bu hataya dusermiyim tabiki ASLA.sizden ricam eger isim verebilirseniz istanbulda guvenebilecegimiz bir cocuk doktoru onerebilirmisiniz?

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2014 Saat 07:36
Muhim durumlarda, Prof.Dr.Mustafa Bakir'a danisabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2014 Saat 09:21
hocam oğlumun kontrolü vardı dün, otit tamamen geçmiş size tekrar teşekkür etmek istedim.
birde büyük oğlum dünden beri öksürüyor iki gündür gripti zaten dün dr muayene etti ciğerleri temiz kuru öksürük var dedi, sabaha kadar boğulurcasına öksürdü, iki kez ballı limon verdim burnu tıkanmasın diye cold mix damlattım birde boğazı kurumasın diye soğuk buhar makinesini çalıştırdım iki saat. dr bize tylol cold yazdı ama almadım ilacı size sormadan vermek istemedim ne yapmamı önerirsiniz...

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2014 Saat 19:43
Sonu; "-cold" ile biten HICBIR ilaci kullanmayin...
Aynen eskisi gibi devam edin. Sicak buhar daha iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2014 Saat 09:33
sağolun hocam bu gece çok öksürmedi, balgamlı öksürmeye başladı, sanırım iyileşme sürecine giriyo gribi... kolay gelsin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat