Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve İltihap

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42776
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 23:41

Konu: Ateş ve İltihap
Mesajı Yazan: xanthos
Konu: Ateş ve İltihap
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2014 Saat 00:17
HAYIRLI AKŞAMLAR,

BENİM OĞLUM 2 YAŞINI 2 AY ÖNCE BİTİRDİ. SON ZAMANLARDA HER AY BOĞAZ İNTİHABI DOLAYISI İLE ATEŞ VE BALGAMLI KUSMA YAŞIYOR.

ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ UYGULUYORUZ ŞİMDİ CEMPES İ VERDİ DOKTORU. ATEŞ İÇİNDE CALPOL VE PARONAX S İ KULLANIYORUZ. 

BUNDAN ÖNCEKİLERDE 3 GÜN İÇERİSİNDE ATEŞİNİ KONTROL ALTINA ALABİLİYORDUK FAKAT BU 3 GÜN ÖNCESİNDE BAŞLAYAN ATEŞ, BOĞAZ İNTİHABI HALEN DEVAM EDİYOR FAKAT BALGAM OLAYINI 2 DEFA ÇIKARTTI SADECE AMA GÜN İÇERİSİNDE ATEŞİNİ 38.5 UN ALTINA DÜŞÜREMEDİK 39 VE 39.5 CİVARLARINDA SEYREDİYOR VE BUGÜNDE İSAL OLDU SİMSİYAH. 

NE YAPMAMIZI ÖNERİRSİNİZ.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER,

-------------
BİLGİN ERCAN

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2014 Saat 07:57
1- Her ateslendiginde; antibiyotik aldi ise, cocugunuzun basi belada, bu islerden anlamayan bir doktorun eline dusmussunuz demektir.
2- Bir "Kan sayimi" yaptirin; WBC:17'den yuksek ise, Antibiyotik gereklidir..Bu degerin alti; Viral enfeksiyon demektir, ne yaparsaniz yapin;4-5 gun atesi olacak demektir..
3- Bu kadar sik antibiyotik vererek, barsaklarindaki yararli bakterileri yokettiginiz icin; ishal basladi. Gunde 1 paket, "Reflor" tozu, yemeklerine karistirin.
4- Calpol ve ParaNox; AYNI ilaclardir, her ikiside, 120mg. Parasetamol ihtiva eder, her iki ilacin gunluk toplami; 4 taneyi GECEMEZ... doktorunuz, her iki ilaci farkli zannediyor olabilir, onlar okumazlar, bari siz ilaclarin icerikliklerini okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat