Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42884
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 06:13

Konu: öksürük
Mesajı Yazan: selege
Konu: öksürük
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 07:48
İyi günler Kadir bey dilerim iyisinizdir 11 aylık oğlum ve 4 yaşında kızım günlerdir grip ve öksürük geçiriyorlar,sizin söylediklerinizi uyguluyorum ancak öksürük hiç azalmayp daha balgamlı hal aldı,oğlumu dr götürsek kesin bronşit der.Kadir bey öksürüğün artması normal mi? Oğlum sürekli ağlıyor sanırım boğazı tahriş oldu.Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 19:01
Normaldir, bogaz agrilari icin; "Tantum Verde" sprey kullanin. Gunde;4x2fis

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 20:50
Kadir bey 4 yaşındaki kızımın hastalıklarına ateş,ishal ve karın ağrısı eklendi çok hasta yavrum öksürük,grip dr götürsek mi acaba ne tavsiye edersiniz?

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 21:07
GRIP iyilesme surecine girdiginde, akinti koyulasir ve o koyu balgami cikarmak icin, hasta daha fazla oksurur... Bu durumda da, burun tikali olmadigi halde;Serum fiz kullanmak, Sicak buhar ve ColdMix iyi gelir.
balgam inceltici diye bir surup yoktur...
N-Asetil cysteine ancak; solunum yolu ile verildiginde, balgam inceltici etki gosterir... Hastanelerde, uygulanir. Bu surup, agizdan sadece; Parasetamol zehirlenmelerinde, panzehir olarak kullanilir. AYRICADA, bu ilac: Oksuruklu hastalarda, "Brons spazmi" yaptigindan, hasta daha kotu olur.

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 22:36
Kadir bey 4 yaşındaki kızımdan bahsetmiştim bir haftadır grip,öksürük vardı.Bugün de yüksek ateş,ishal ve karın ağrısı geçiriyor,dudakları uçuklamış yavrumun,gripte falan tavsiyelerinizi uyguluyorum ancak ishal falan eklendi hastaneye goturelimmi neler yapalım?

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2014 Saat 19:12
Grip yaninda, ishal- kusma olmasi, "Domuz Gribi" lehinedir.
Iyi tarafi, cocuklarda daha hafif seyrediyor, ve 1 haftada bitiyor. Kusma cok olursa, Emedur100 fitil, gunde: 2x1(en fazla) kullanin.

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2014 Saat 19:49
Kadir bey kızımın kusması yoktu,bugün ishalide olmadı ancak ateşi sürekli iniyor çıkıyor,domuz gribi bulaşıcımıdır? Tedavide neler yapılır,hastaneye gitmeye gerek var mı ?

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2014 Saat 22:41
Her Grip gibi oda bulasicidir...
Sadece benim her Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Saglik bakanina sorarsaniz, Turkiye de, "Domuz gribi" yok diyecektir.. Bu sebeple, hastanelere filan giderseniz, rezilliginizi cikartirlar.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2014 Saat 07:43
Kadir bey çok teşekkür ederim kızımın ateşi bugün 5 gün olacak bu kadar normal mi? Gripten çok ateş kızımı yorgun düşürüyor yavrumu..

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2014 Saat 20:34
Normaldir. Eger farkli bir tablo var diyorsaniz, bir "Kan sayimi" yaptirip, bana yazin.

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 02:48
Kadir bey  4 yaşındaki kızımın gece ateşi 39,5 oldu fitil attım ardından  tekrar yükselince ateş düşürücü verdim ateşte 6.gün diye sabah dr götürdük bogazı kötü dedi hemen agumentin 400 yazdı ancak ben kan sayımı istedim sonuçlarımız :

WBC(BEYAZ KÜRE): 5.02
LYMPH: 2.83
MİD:0.08
GRAN:2.11
LYMPH%56.3
MİD% 1.6
GRAN 42.1
RBC:4.94
HGB:12.3
HCT: 38.2
HCV:77.3
MCH:24.9
MCHC:32.2
RDW-CV:12.7
RDW-SD:42
PLT:204
MPV:6.9
PDW:15.7
PCT:0.14    YORUMLARSANIZ SEVİNİRİM SAYGILAR..

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 01:25
O doktor, bu kan tahlilini gordumu???
WBC:5.02 ve Antibiyotige, hic ihtiyac yok. Bakalim bu kadar dusuk WBC degerini gorunce gene Antibiyotik yazacakmi..
Grip geciriyor,Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 07:28
Tabi tabi gördü sonuçtan sonra yazdı reçeteyi ancak ben almadım ,sizin sayenizde yarı dr olduk:) Allah sizden razı olsun...dualarımdasınız..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat