kusma-ishal-ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42934
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 13:41
Konu: kusma-ishal-ateş
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: kusma-ishal-ateş
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 06:06
Merhaba kadir bey kızım dün sabahtan beri çok kötü. Halsizlik vardı kreşe götürdüm sonra öğretmeni arayınca apartopar aldım ateş 38 lerde idi calpol, dolve ve baktım zor dülüyor tekrar çıkıyor 4 saat sonra fitil verdim 28 aylık 13 kilo hocam kızım. İştahda gitti. 7-8 kere ishal. 5-6 kere de şiddetli kusma oldu doktora gittik ateşe müdahele için novalgın iğne yaptılar 1 saat sonra 37 ye düştü serum takacaklatdı hemşire 2-3 yerden damarı bulamadı çocuğu perilan etti taktıramadık serum doktor kusms engelleyici toz gibi ilaçlar yazdu aalmadık hocam şimdi de sarı su olarak kusuyor biraz yoğurt yiyor sadece onuda hemen çıkarıyor kaka testi yaptırdık temiz çıktı inşallah doğru yapmışlardır
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 06:12
Hocam başka hastaneye götürp serum taktıralım mı hocam ne önerirsiniz çok üzgün ve telaşlıyım su içirmeye çalışıyorum az içiyor yiyecek ise yemiyor malesef lütfen yardımcı olun
|
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 06:21
Hocam bu arada önceki akşam 5-6 tane tatlı sakız yutmuş afedersiniz kakasından her defasında sakız çıkıyordu sakızında etkisi olabilir mi
|
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 18:09
Hocam kusunca dayanamadık bu defa başka doktor ve hastaneye gittik tekrar kaka testi istediler, bu defa aaynı sonuç çıkmadı sonuç amip kist ve trofozoit görüldü. Flagyl şurup, emedur 100, ateş olursa calpol veya dolven verdi birde bağışıklık sistemi ve bağırsaklar için yoğurdun içine nbl probiotic atp Toz verdi. Antibiyotiğe başlamadık siz tavsiye etmiyorsunuz ne yapalım hocam
|
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 22:22
Kan testi,wbc-9.2 Rbc-5.27 Hgb-12.2 Hct-40.3 Mcv-76 Mch-23.2 Mchc-30.4 Rdw-12.5 Plt-323 Mpv-8.9 Pct-0.288 Pdw-14.5 Hocam kızım yemiyor birşey halsizlik had safhada
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 01:10
1-3 kaşık yoğurt yiyor onuda istifra ve ishal ile çıkarıyor :-(
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 02:53
Hocam cevap yszmamışsınız, uyanığız kızım kıvranıyır uyuyamıyorda çok halsiz uyuklar hale geliyor serum taktıralım mı
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 03:00
Ishalden sonra; kusmasinin devam etmesi; Rotavirus veya benzeri "Virutik ishal"e isaret eder. 1 hafta surer, ilk 4 gun kotudur, sonrasinda, hergun biraz daha iyileserek kaybolur. Serum taktiracaginiza, Emedur100 fitil. Gunde 1 tane ile kusmayi onleyin, daha rahat olur..
SAKIN: ilac-Antibiyotik vermeyin, daha beter olur. Probiyotiklerde bir ise yaramaz, onu veren aptalin, onun daha ne ise yaradigindan bile haberi yok.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 03:17
Hocam, bir de şöyle bir durum var bu hali çarşamba günü öğle itibariyle başladı özellikle dünden beri yataktan ziyade yerde betonda yatmak istiyor sıcaklsnıyor mu niye böyle yapıyor olabilir? Hocam antib ve probiyotik tozu kullanmayacağız kaka testi amip çıktı. Karın ağrısı da oluyor ara ara, ve safra kusuyor. Su dahi zorla bir kaç yudum şeklinde içirebiliyorum fitili 2 saat önce verdim ishal ile 5 dk içinde çıkardı 4-5 ay oldu emzirmeyi bıraktık dün,gece emdi 10 dk süt varmıydı bilmiyorum 1-2 kaşık yoğurt verdim ardından. İstifra etti çıkardı ve yine safran kustu
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 18:30
Ya; Rotavirus gibi "Viral" bir ishal geciriyor, yada; "Domuz Gribi" geciriyor. Her iki hastalik da; 1 hafta surer, her ikisininde; ilaci-tedavisi yoktur....
Sadece cok kusma olursa; Emedur 100fitil (Kilosunu-yasini yazmamissiniz) 10kilo alti ise, "yarim fitil", 10kilo ustu ise, tam fitil kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2014 Saat 04:54
Tm hocam teşekkürler uyguluyoruz,sizin dediğiniz şekilde biraz kendine geldi fitilde 1 tane kullandık ishali sulu yeşil ara ara sümüksü şekilde devam ediyor Yaş 28 aylık Kilo 13 İnşallah bir an önce tamamen iyileşir
|
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2014 Saat 22:20
Hocam hastalığın 4. Günü. Kusma bitti çok şükür 1 tane fitil kullandık, kusms kesildiği için vermedik bir daha. 1-Hocam, ishal aynı şekilde devam ediyor su gibi yeşil, pijamasının dışına taşıyor, normal bir durum mu? 2- yeme içmesi de çok çok az. Normalde de iştahlı bir çocuk değildi bu durumlada epey azaldı, hocam hem şu an ki durum hem de genel durumu yeme konusunda ne önerirsiniz 29 aylık 13 kilo
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2014 Saat 18:32
Normal..Mikroplar, mideden, barsaklara indigi icin; kusma gecti, ishal devam ediyor, siddeti giderek azalacak,7. gun duzelecek..SAKIN, hicbir ilaci kullanmayin. Hastanelik olanlar, hep tuzaga dusenler,hep ilac kullananlar..
|
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 14:17
Hocam bugün 6.günü ve ishal ile halsizlik aynen devam ediyor Bugün mecburen işe başladım ve kızımıda kreşe götürdüm, öğretmenide aradı halsiz ve kakası yeşil su gibi dışına taşmış. Hocam etraftakiler baya kızıyor git serum taktır antibiyotiği nasıl kullanmazsın diyorlar, çocuk sıvı kaybediyor Hocam gaita testinde amip kist ve trofozoit görüldüğünü size bahsetmiştim Hocam çok ağlamaklı bir haldeyim ne yapacağım ben, kızım çok çok az yiyor flagyl şurubu kullanayımmı çok üzgünüm hocam gece 2 defa altını değiştirdim okuldada 1 defa baya dışa taşacak şekilde yapmış gecede hafif ateşi vardı lütfen yardım edin...gidip serum taktırsammı
|
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 18:50
Amiplerde, boyle "Disari tasan" kakalar olmaz. Sakin, kimseyi dinlemeyin, onlar daha evvelce, sahtekar doktorlarin kaziklarini yemis olan enayiler..
Flagyl surup, hicbir ise yaramaz. Haftasini tamamlayacak. kusma olmadan, sadece ishal ile su kaybi olmaz... Su kaybi; su icmek istedigi halde, kusma yuzunden su icemeyenlerde olur... Sabir..
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2014 Saat 19:10
Dün yine hastaneye gitmek iiçin yola çıktık, kızım istemiyor tabi korkufan yarım haşlanmış patates ve yarım muz yedi, yiycem dedi ve tam o sırada sizin mesajınızı okuduk vazgeçtik hastaneye gitmekten gece 2 defa kaka yaptı biraz daha katıydı. Hocam sabah itibariyle dilinde beyaz pamukcuk denen yarafan çıktı ve bu defa yemeyi tamamen bıraktı, suyu bile acıyor deyip içermiyor zorluyorum. Ama yine de yok... Allah beterinden korusun bu hastalığı başta kendisi olmak üzere benide perişan etti. Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşeklür ederim. Etraftakilerde hala baskı yapıyor inşallah onlar yanılır.....
|
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2014 Saat 03:26
Bu yasta Pamukcuk olmaz... Tek istisnasi; Kuvvetli antibiyotikler kullanip, agiz icindeki yararli bakterileri oldurmeniz halidir..
|
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2014 Saat 08:48
Hocam sizi dinledik Antibiyotiğe hiç başlamadık. Aft gibi dilinin ucunda beyaz nokta şeklinde bahsettigim yara. Bugün tam haftası doldu sık olmasada günde 4-5 defa olarak ishal devam ediyor, rengi değişti koyu kahve. İltahsızlık ve halsizliğide devam ediyor
|
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2014 Saat 18:47
SAKIN, ilac vermeyin, kendiliginden gececek ve kazandigi bagisiklik cok kuvvetli olacak...
Doktorun biri, benim bu sekilde ilac vermedigim bir hastama, "- Rambo'mu yetistiriyoruz!" diye cikismisti....
Evet, Rambo yetistiriyoruz.. Dunyanin, 1000 turlu hali var. Yarin bir savas ciksa, ilk olecek olanlar, o doktorlarin yetistirdigi hanim evlatlari olacak...
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2014 Saat 10:58
Ana yüreği olarak çok zorlansam da yavrum zayıflasa da bu hastalık boyunca yüksek ateşten dolayı 2 defa calpol 1 defa da fitil kusma içinde 1 fitil dışında ilaç vermedim bir çok insanın sert bir şekilde uyarmasına rağmen, bugün 9. Günü tamamen iyileşince buraya yazıcam İnşallah savaş olmaz dünyanın bu gidişatı bunu göstrrse de Allah korusun savaş zamanlarını yaşatmasın başta başımızdaki yöneticiler olmak üzere dünyadaki diğer yöneticilerinde kalbine merhamet koysun, islah etsin. Kendi menfaatleri için insanları heba etmelerine fırsat vermesin Çünki çocuklarımız ramboda olsa savaşta ölmeyip de sağ kalanların hali de ortada
|
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2014 Saat 10:45
Çok şükür iyileşti. Sadece hafif halsizliği var
|
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2014 Saat 18:55
Ilac kullanmadiginizda, iste bu sekilde, kisa surede iyilesirler.
|
|