ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42942
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 10:34
Konu: ateş
Mesajı Yazan: sima
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 15:31
İyi günler Kadir bey.11 yaşında oğlum pazar günü sabah halsiz uyandı hafif öksürüğü vardı midem bulanıyor dedi daha sonra ateşini ölçtüm 38.8 çıktı ateş düşürücü pedifen verdim daha sonra acile götürdüm boğazına baktı faranjit dedi amoklavin antibiyotik ve pedifen ile peditus verildi orada ateşini ölçtüler yüksek olunca bir tane de iğne yaptılar eve geldik ilaçlara başladık ama oğlum şurup içince kusuyor bir türlü ateşini düşüremedim ertesi günde yine ateşi yüksekti iki kere duş alırdım şuruplarda düşürmediği için akşam tekrar acile gittik durumu anlattım ateş düşürücüyü tablet verelim dedi parol 500mg yazdı eve geldik ateşi yüksekti hemen bir tane verdim içti bir taraftan da ıslak havluyla ateşi düşürmeye çalıştım. bir süre sonra derin derin uyudu sonra aniden uyandı boş gözlerle etrafına baktı ve çığlık atmaya başladı korkunç rüya gördüm gibi bişeyler söyledi çığlık atıp bağırıyordu bir elini de havaya kaldımış sallıyordu oğlum sakin ol korkma kendindemisin dedim değilim dedi(bu arada ateşi düşmüştü) su verdim içti lavaboya götürdüm elini yüzünü yıkadım.orada kendine geldi bana güldü sonra tekrar sordum oğlum uykudan uyanınca ne oldu neden çığlık atıyordun hiç birini hatırlamadığını söyledi sadece lavaboya götürdüm anı hatırladığını söyledi gece yanımda yatırdım ateşini kontrol etmek için gece yine çığlık atarak uyandı kalkmaya çalıştı hemen geri yatırdım su verdim uyudu bu durum beni çok korkuttu bu durum nedir neden hatırlayamadı?6 yaşındayken yine böyle birşey yaşamıştık yine ateşliydi uyumuştu uykuda ateşi düşmüştü uyanınca boş gözlerle etrafına bakıp sarsılmıştı çok kısa sürmüştü yine hatırlayamamıştı.ateşi düşünce bir süre uyuyor sonra birden uyanınca böyle oluyor(6 ve 11 yaşında iki defa oldu) bir diğer sorumda 11 yaşında ateşi olunca parol 500 mg tablet içmesi uygunmudur?çocuğum şuruplardan kusuyor onun için soruyorum.çocuğumun şu anda durumu iyi ateşi yok sadece halsizlik var.cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.Saygılar..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 02:10
1- Atesli devrede; "Soguk tatbiki" yaparsaniz, iste boyle olur.... Benim, "Yazarlar" bolumundeki ates ile ilgili makalelerimi okuyun. Ates zararli degildir, vucut savunmasidir.
2- Muhtemelen, yedigi-ictigi bir gida dokundu, arkadan "Ishal" gelecek... SAKIN, Ilac-Antibiyotik VERMEYIN, cocugu daha beter yaparsiniz.
3- Parol500 yaninda, birde Peditus verilmez, dikkat edin, Peditus icindede; 120mg Parol (Parasetamol) vardir.. Ikisini beraber kullanirsaniz, cocugu zehirlersiniz.
HICBIR ILAC-SURUP vermeyin....
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 11:31
Kadir bey oğlumun yaşadığı şey beni çok korkutuyor inanın uyumasından çok korkuyorum yine uyanınca kendini kaybedecek sonra hatırlamayacak diye 6 yaşındayken de böyle olduğunda benim normale dönmem çok uzun sürmüştü her uykudan uyandığında korkuyla yüzüne bakıyordum yine öyle olacak mı diye geçen gün buna benzer durum tekrar edince yine moralim bozuldu niye tekrarladı bir sorun mu var diye.oğlum ateşlendiğinde ateşi kaldıramıyor çok halsizleşiyor ne yapmalıyım bu yaşadığımız şeyler havalemiydi?dediğiniz gibi ilaç vermiyorum.eğer ateşi olursa 11 yaşındaki çocuk parol 500mg tablet içebilirmi?çok teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 12:31
Kadir bey dediğiniz ateş ile ilgili makalelerinizi bulup okudum anladığım kadarıyla ben soğuk tatbiki yaptığım için öyle olmuş.birde havale 4 yaşına kadar görülür demişsiniz benim oğluma 6 ve 11 yaşında oldu şuan(11 yaşında)ateşi tekrar çıkarsa ne yapmalıyım?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 19:21
Ilk 4 sene; havale gecirenlerde sinir: 7yasa cikar.. 7 yastan sonra, tam bir "Havale" olmaz ama boyle hayal gormeler-sicramalar olabilir... Atesi oldugunda, ilaclarla, iceriden atesi dusururseniz, bu kotu manzaralari gormezsiniz... Ic isiyi dusurmeden, sadece dis isiyi dusururseniz, kalp ve solunum yavasliyacak, beyine az oksijen gidecek, ve gene problemler olacaktir.. Ates ile birlikte, Solunum ve nabiz yukselmis ise, bir tehlike olmaz, sakin bu durumdaki bir cocuga; "Soguk tatbiki" YAPMAYIN...
11 YASINDA: Parol 500 gunde: 3x1 alabilir.. Bunun yaninda, Aferin, Peditus gibi, Parasetamol ihtiva eden ilaclardan verirseniz, cocukta ;"Parasetamol zehirlenmesi" olur..Verdiginiz butun ilaclarin icini okuyun... Maalesef, simdiki Doktorlar artik ilac terkipleri bilmiyorlar ve ilac prospektuslerini bile okumuyorlar...
|
|