Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

alerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43009
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 18:18

Konu: alerji
Mesajı Yazan: DEFNEIRMAK
Konu: alerji
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 22:59
hocam arkadaşımın kızı 5 yaş 3 aylık. özellikle havuç ve portakal yediğinde burun ,ağız kenarı ,el ve ayak içleri turuncu renk alıyor. 1 gün kadar sürüyor.  dktr vücutta fazla c vit olduğunu fazla cvit almaması gerektiğini söylemiş. hocam sizce endokrın bölümüne götürülüp araştırılması gerekirmi. hocam alanınız dışında biliyorum ama 35 yaşında 180 dak kan şekeri serum 64 çıkmış diğer oranları normal çıkmış. ve hipoglisemi tanısı konmuş. sizce tanı doğrumu.. hocam çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2014 Saat 02:05
1-C vitamini ile ne alakasi varmis!!!!! Resmen uyduruyor.
Bu gidalarin alinmasi ile olan durum: Carotenemi'dir.... Cvitamini ile en ufak bir ilgisi yoktur... Zararsiz bir durumdur. Cahilligin bu kadarinada pes dogrusu...
2- Zannimca, "Seker Yukleme" testinden bahsediyorsunuz... EGER KAN SEKERI, baslangictaki, "Kan sekeri" degerinin altina iniyorsa, bu; "Panik atak" isareti olabilir. Pre-Diyabetik sayilir ve ilerde, TipII Seker hastasi olacaginin isaretidir. Simdiden tedbir almali, sanki seker hastasi imis gibi, sekerden uzak durmali, spor yapmali ve diyetine dikkat etmelidir. Az-az ve sik-sik yemek yemelidir. Oruc tutamaz... Yoksa, asiri sinirlilik halleri olur...
SAKIN: Bazi aptallarin, hipoglisemi demelerine kanip, ac karnina seker filan yemesin, cok kotu olur... Biraz; et ve yag oranlarini, sebze-salata miktarini arttirmasi lazim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat