Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Amipli Dizanteri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43056
Tarih: 27 Kas 2025 Saat 19:16

Konu: Amipli Dizanteri
Mesajı Yazan: Emrecik
Konu: Amipli Dizanteri
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2014 Saat 08:55
Hocam merhaba 8 yaşındaki oğlumda iki gündür devam eden kusma, ishal, belirtileri çıkınca acile götürdük Gayta ve kan testi yapıldı ve Amipli dizanteri teşhisi kondu. Labaratuvar sonuçları:Yüksek ya da düşük değerler.
Biyokimya
Üre: 27.8
Kreatinin: 0.71
ALT: 20
Amilaz:118

Hemogram
Tam kan(Hemogram): B
RBC: 5.64
MCV: 75
MCH: 24.9

GAİTA ANALİZİ:
Gaita mikroskobisi: B
Görünüş: Sulu
Renk: Kahve
Mukus: Negatif
EH kisti 2-3 Lökosit

Doktorun verdiği ilaçlar Metpamit süspansiyon, Parol ateş düşürücü, Flagly Oral süspansiyon. Amipli dizanteride antibiyotiği kullanmalı mıyım hocam Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2014 Saat 03:00
SAKIN,verdikleri hocbir ilaci kullanmayin, Dizanteri ile yakindan, uzaktan bir ilgisi yok...
Yedigi-ictigi bir gida ile mikrop kapmis, kusma ve ishal ile atarak iyilesir.. Eski mailleri okuyun. Bu "Dizanteri" yalanini her gelen ishalli hastaya soyluyorlar.

Mesajı Yazan: Emrecik
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2014 Saat 12:01
İlginiz için teşekkürler hocam. Allah (C.C) sizi başımızdan eksik etmesin. 1 günlük başlamıştık. Hemen bırakıyorum hocam.

Mesajı Yazan: efes2630
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2014 Saat 17:15
Hocam bişey sorabilir miyim? Bir arkadaşımın çocuğuna gaita tahlili  yapan doktor dizanteri kistlerinin 1. gün görünmeyeceğini söylemiş. Yani ishalin başladığı ilk gün yapılan gaita testleri bozuk çıkıyormuş doğru mu acaba?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2014 Saat 21:44
Zaten bir sey gordukleri YOK, UYDURUYORLAR....
AYRICA DA, Dizanteri teshisi icin, "Kaka tahliline" gerek yoktur. Adam gibi bir doktor, kakaya bakar bakmaz, taniyi koyar... Bunlarin, tumu sahtekar.. Bazi tahliller, egitim kasti ile sadece Universitelerde, yapilir... Ama bu sahtekarlar, muayenehane veya Poliklinik hastalarindan bile istiyorlar.. tabii, niyet bastan bozuk!!! isleri gucleri, hastanin islerini zorlastiracak, isi uazatacak, gel-git yapacak... Yerseniz.

Ilk gun hikayeside baska bir hikaye....
Boyle deyip, pes-pese 3 gun kaka tahlili yaptiracak... Yerseniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat