Hocam benim kızımda kunduracı göğsü var. Kızım 2 yaş 8 aylık. 13 kilodur. Aynı zamanda da geniz eti var. Götürdüğüm tüm KBB doktorları kızımın geniz eti ameliyatı olması gerektiğini söylediler. Bende kunduracı göğsü geniz eti ameliyatına engel olur mu diye çocuk hastalıkları ve çocuk kardiyoloğu olan Şeref Olgar’a götürdüm. O da bana kunduracı göğsünden dolayı kızınızın organlarında her hangi bir sorun yok. Her şey gayet normal. Bu durum çocuğunuzun organlarına bası yapmıyor dedi. Organların büyüklükleri de normal dedi. Bende bunun üzerine kızımı geniz eti ameliyatı yaptırmaya karar verdim. Geçen hafta geniz eti ameliyatı olmak için hastaneye yatış yaptık. Doktor kızınızın kulaklarında basınç oluşmuş. Girmişken kulaklarına da tüp takalım dedi. Ben de kabul ettim. Ameliyata girdi. Ancak KBB doktoru ameliyattan çıktıktan sonra kızınızın geniz etini alamadık. Çünkü kunduracı göğsünden doyalı ciğerleri bu durumu kaldırmadı, geniz eti amaliyatını 4,5 yaşından sonra yapalım dedi. Ayrıca çocukta alerji var diyerek allerset adlı bir şurup ile nasonex adlı bir burun sipreyli verdi. Bütün dünyam yıkıldı. Narkozdan zor uyandı. Ayrıca hocam kızım ameliyata girmeden önce kızımda biraz grip vardı. Hatta ameliyata girmeden üç gün önce kızıma ateş düşürücü şurup ile iburamin gold adlı şuruptan vermiştim. Bunuda ameliyatı yapacak olan KBB doktoru ile anestezi doktoruna söyledim. Tahlillerine bakarak bunun ameliyata bir engel oluşturmadığını söylediler. Ameliyattan sonra ağzının içi hep yara oldu bir hafta yemek yiyemedi. Zayıfladı. Bunun üzerine ben tekrar Şeref beye kızımı götürdüm. Durumu anlattım. O da bana kunduracı göğsünün amaliyata engel bir durum oluşturmadığı söyledi. Hocam kızıma antibiyotik kullandığımız zaman burundan nefes alması öncekine göre rahatlıyor. Sonra tıkanıklık tekrar devam ediyor. Hocam geniz eti için ne yapmalıyım. Kızımın burnunu nasıl açarım. Hatta bazen gece nefes alırken, nefesi gidiyor. Kunduracı göğsü ileride kızımın pisikolojisini etkiler diye düşünüyorum. Kunduracı göğsünden dolayı herhangi bir şey yapmam gerekir mi. Ayrıca şu an doktorun verdiği allerset şurubunu hiç kullanmadım. Yardımcı olursanız sevinirim. çok teşekkür ederim.
------------- 01 sueda nesibe
|