Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4 aylık bebek ateşi lütfen yardım hocam

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43098
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 23:27

Konu: 4 aylık bebek ateşi lütfen yardım hocam
Mesajı Yazan: nerbag
Konu: 4 aylık bebek ateşi lütfen yardım hocam
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2014 Saat 15:44
mrb hocam.4 aylık bebeğim ateşlendi. 4 saatte bir yarım paronax fitil verilmesine rağmen 38,5 tan aşağıya düşmedi. en fazla da 39,5 oldu. kan ve idrar sonuçlarının temiz çıktığı söylendi. 28 saat boyunca böyle devam ettikten sonra largopen 125 mg başlandı. ama bazı değerleri referansların dışındaydı

CRP 9.88 çıktı.
RBC 4.14
HGB 11.8
HCT 33.4
LYMSH 4.46
MONO 1.09
NEUT 7.92
RDW 11.2
WBC 13.5 bu değerlere göre yarım ölçek largopen 125 mg 5 gün kullanmam doğru mu ? tam teşhis konulamadığı söylendi çünkü. ateşin sebebi ne olabilir? ayrıca antibiyotiğin 4. gününe aşısı denk geliyor. aşısını antbiyotik kullanırken yaptırabilir miyiz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2014 Saat 19:20
Tipik TURK doktoru.. Her bir halta Antibiyotik vermek icin daima bir "uyduruk" sebep bulurlar.. Cahil olmalarinin yanisira, kafalarida calismaz..
1- 4aylik bir bebekte; 1-6 ay arasi,WBC: 6.0-17.5 dur..
2- Ayrica da, ilk 1 sene icinde, bebege, anneden gecen "bagisiklik maddeleri" (antikorlar) sayesinde, Antibiyotik gerektiren hastaliklar, son derecvede nadirdirler..
3- HICBIR degeri, Referans disi degil... Aptallar, 4 aylik bebekte, "Eriskin Referans" degerlerini kullandiklari icin, boyle aptalca laflar ediyorlar..

Cocugunuz; Grip geciiyor, 4-5 gun atesi olacak... En az;2-3 hafta da Grip arzalari devam edecek... Sakin bu Cakallarin tuzaklarina dusup, verdikleri ilaclari kullanmayin. Sadece, benim Grip icin anlattiklerimi okuyun ve uygulayin.

Mesajı Yazan: nerbag
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2014 Saat 09:47
verdiğiniz net cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim. makaleleriniz de çok bilgilendirici. sağolun hocam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat