Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43099
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 01:47

Konu: Anemi
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: Anemi
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2014 Saat 16:24
Hocam merhabalar,

2 Gün evvel ateş başlıklı soru sormuştum,o zamanlar ateşimiz 37.7 geçmemişti ama 2.ci gün ateşimiz 38.5 39 arasıydı hep ve hiç düşmedi.
Merkezde bir çocuk doktoruna götürdük,ateşin dişten kaynaklanmadığını tahlil sonuçlarına göre ise,6.cı hastalık olabileceğini söyledi.72 .ci saate kadar dikkatli olun dedi.Çarşamba gecesi başlayan ateşimiz hala devam etmekte.Paranox fitil ile pedifen i dönüşümlü veriyorum ateş çok yükselince...

Tahlil sonucuna göre ise Bebeğimin anemisi olduğunu 1 yaşına kadar demiri mutlaka kullanmamı söyledi...
WBC:3.95
HGB:10.7
HCT:33.2
MCV:77.3
MCH:24.8
NEU kare olan:1.06
NEU%:26.9
MON kare:1.28
MON%:32.4
CPR:2.5

İdrar temiz.

Sonuçlarımızı değerlendirebilirmisiniz acaba?kansızlık için ne yapılmalı?Bebeğim 7 ay 21 günlük.8.500 kilo boyu:68 cm

teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2014 Saat 19:27
Cocugunuz, Viral bir hastalik geciriyor... eger ates yaninda, nezle-oksuruk varsa; GRIP geciriyor...
Eger; sadece kuru-kuru ates varsa, 6.Hastalik olabilir..
HER IKI durumdada, Antibiyotik gerekmez.
SAKIN; O kansizlik palavrasina da kanmayin, Simdiki doktorlar, Eriskin HGB degerleri ile 7 aylik cocugunkinin ayni oldugunu sanan aptallardir...Bu yasta, HGB; Referans degerleri, 12-15g/dL DEGILDIR...
7ay- 2 yas arasi, HGB:10.5-13 dur...
10 aylik cesametinde, beslenmesinde sakin zorlamayin.

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2014 Saat 12:49
Teşekkürler Hocam,Allah sizden razı olsun...
Sadece ateş var hocam,öksürük ,aksırık,burun tıkanıklığı yok.Bu gece ateş çok hafif vardı.Şuan hiç yok çok şükür..Herşey için teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2014 Saat 18:37
Ates yaninda, baska arazlarin olmamasi; 6.Hastaliga isaret eder. Ates duser, dokuntu baslar, dokuntu ile beraber, cocuk, iyilesmistir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat