Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kolda çıban

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43324
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 09:48

Konu: Kolda çıban
Mesajı Yazan: Hilallll
Konu: Kolda çıban
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2014 Saat 12:01
Oğlumun kolunda resimlerini eklediğim çıban gibi şeyler var ne olduğu konusunda resimlerden yorum yapabilir misiniz ayrıca ne yapmamız gerekir

-------------
........

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2014 Saat 23:51
Strofulus denilen ve genellikle; Stafilokoklarla olan bir enfeksiyon... Yara kenarlarini Tenturdiyot, Mersol veya Batticon gibi bir sivi ile silin, sonra; Thiocillin pomat surup, ustlerini kapatin. 2 dunde duzelir.

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2014 Saat 08:33
 Hemen söylediklerinizi uygulayacağım ama merak ediyorum neden olmuş olabilir tekrarlar mı nelere dikkat etmeliyim 
Cevaplarınız için teşekkürler.

-------------
........

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2014 Saat 18:55
Cok muhtemelen, ilk once; "Bocek isirigi" seklinde basladi, arkasindan kirli tirnaklari ile kasiyarak mikrop bulastirdi..
Bir daha boyle bir yaranin basladigini gordugunuzde, hemen, Mersol veya Batticon gibi sivilardan surun.

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2014 Saat 22:42
cevaplarınız için gerçekten çok teşekkür ederim bugün dediklerinizi uygulamak için nöbetçi eczane aradım ve biokadin isimli bir solüsyon muadili olarak tavsiye üzerine aldım  umarım yanlış yapmamışımdır 
selametle efendim

-------------
........

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 00:10
O da olur... Maalesef; eski ve ucuzu varken, daima; yeni ve pahali olani satiyorlar...Artik her kesimde curume ve kohnelik var.

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 19:59
kadir bey söylediklerinizi uyguladım ancak yeniden sanki şeffaf şeyler çıkıyor eski yaraların yanında

-------------
........

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 20:35
Siviyi surup, arkasindan krem surup, ustunu ortun. Etrafi kizarmaya baslamis, bu sebeple, agizdan Antibiyotik baslamaniz gerekir. Yasini yazmamissiniz. 20 kilo altinda ise, Aug.200, ustunde ise; Aug..400 baslayin. Gunde 2x1 olcek.

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 20:52
Çok teşekkür ediyorum Kadir Bey,
çocuk 23 kilo 112 cm 50 aylık 
evde zinnat 125 mg var  aug yerine onu versek olabilir mi acaba?

-------------
........

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 22:22
Olur, o ilac da olur.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 21:06
İyi Akşamlar doktor bey;
  Oğlumun kolu iyileşiyor yeni yara yok olanlarda kabuk bağladı sayılır tedaviye aynen devam ediyoruz Zinnat antibiyotik bitinceye kadar vermem gerekir diye biliyorum yanlış mıyım acaba danışmak istedim (8.gündeyiz)Ayrıca söylediğiniz gibi günde iki kez temizleyip kremini sürüyor sarıyoruz ne zamana kadar devam etmeliyiz 
  İyiki varsınız Clap

-------------
........

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 23:43
Yara etrafindaki "kizarik" alan kayboldu ise, antibiyotigi kesebilirsiniz. Krem surme isine, 5 gun daha devam edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat