Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yanık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43339
Tarih: 26 Kas 2025 Saat 20:52

Konu: yanık
Mesajı Yazan: sprint
Konu: yanık
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2014 Saat 18:35
hocam 16 aylık kızım çay bardağındaki sıcak çayı içecem derken maalesef biraz ağız çevresi ve dudağını ama daha çok boyun bölgesini yaktı.acile gittik fito krem sürdüler eve de ondan verdiler.boynunda tırnak kadar deri kısmı o an suya tutarken soyuldu.sizin eski maillerinize bakınca furacin aldım bugün.günde kaç kez ve ne kadar süre sürmeliyim.iz kalırmı bi de dudak çevresine krem sürdürmüyor sürsekte siliniyor.dudağı hafif pütürlenmiş ne önerirsiniz.tekrar pansumana götürmek gerekir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2014 Saat 19:52
Sadece bogazindaki yanik izine, 3 gun; gunde 2-4 defa Furacin surun. Baska bir sey istemez.

Mesajı Yazan: sprint
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2014 Saat 00:33
hocam dediğiniz gibi 3 gün furacin sürdüm.az yanan yerler geçti diyebilirim ama derisi yüzüle 1cm karelik  kısım kabuk bağladı.eşim ısrarla doktora götürüp kabuğu aldıralım diyor.ama ben sizi dinleyerek istemiyorum.gitmesek iz kalır mı sizce.bi de maillerde güneşe çıkmadan sun bloker krem sürülmesini önermişsiniz biraz araştırdım ama kafam karıştı ürün adı söyleyebilir misiniz sakıncası yoksa.çok teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2014 Saat 01:44
Esas, kabugu erken safhada alirsaniz, iz kalir.. Birakin kendisi dokulsun.

Eczaneden; "Sun blocker" diye isteyeceksiniz..Bulamazsaniz, yuksek faktorlu gunes kremi(sadece o bolgeye) surebilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat