Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Merak Ettiklerim(gelişim)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43356
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 01:46

Konu: Merak Ettiklerim(gelişim)
Mesajı Yazan: Elçin06
Konu: Merak Ettiklerim(gelişim)
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 15:36
Hocam saygılar. Yazılarınızı ve cevaplarınızı büyük bir hayranlıkla okuyorum.

6 aylık bir oğlum var. 10,5 kg  ve 70 cm boy. (doğduğunda 3600 gr ve 51 cm'di) 4 yaşındaki ağabeyinden grip kaptı sanırım. 3 gündür çok yoğun olmasa da öksürük ve hapşırık var. Ne yapacağım diye sormayacağım çünkü sayenizde öğrendim. Ayrıca 3.dişini çıkartıyor, öksürük yapar diyorlar doğru mu?
Ben de doktorların ufacık çocuklara hemen antibiyotik verilmesine çok karşıyım. Ben başım ağrıdığında ya da grip-nezle olduğumda hemen ilaç içen bir insan değilim. Metabolizmamın savaşmasını tercih ediyorum ve anladım ki grip olduğumuz zaman ilaç içsek de içmesek de aynı sürede iyileşiyoruz yani ilaç mucize yaratmıyor. Böyle düşünen bir insan olarak çocuklarıma da en ufak şeyde ilaç veren bir anne değilim. Oğlum 2,5 aylıkken hafif öksürüğü ve hapşırığı vardı. Doktor hemen antibiyotik vermişti. Ben şişeye baktım, şişe banaLOL İçirdim mi? Hayır.

Bebeğim anne sütü ve 15 gündür de ek besin alıyorAnne sütü hastalığı çabuk ve kolay atlatmasını sağlar mı? Boğaz enfeksiyonu için de iyi gelir mi?
Ayrıca internette antibiyotik yerine soğan suyunun içirilebileceğine dair pek çok yazı okuyorum. Bu konu hakkındaki fikrinizi merak ediyorum

Oğlumda da göz yaşı kanalı tıkanıklığı var. 3 aydır masajla sulanmayı azalttım ama az da olsa çapaklanma var. Bunun için Tobrex kullanabilir miyim, kaç gün? İliadin'i de sayenizde öğrendim. Bu ilacı da en fazla üç gün mü kullanacağım?
Şimdiden çok teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 19:51
1- 16 aylik elbisesi giyer. Ek gidalarda acele etmeyin, ve sakin yedirmek icin zorlamayin. Dis oksuruk yapmaz. boyle bir uydurmayi nasil tapabiliyorlar, hayret. Herhalde, beyinleri Oksijen yerine Azot gazi yakiyor.
2- Anne sutu; genel bagisiklik saglamaz, onu anne karninda iken aldigi "anne antikorlari" yapar... Anne sutunde bulunan; Sekretuvar IgA lar, temas ettikleri agiz-bogaz-mide ve barsak satihlarinda, bagisiklik saglarlar.
3- Sogan suyumu???? Antibiyotik yerinemi???? Gene, yukardaki Azot gazi meselesi.... Salak bu insanlar, isteyen denesin.. Nasil olsa, Turkiye adam kitligi cekilen bir ulke degil...
4- Tobrex + Buruna Serum fiz + Masaj: iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 20:04
Yine harika cevaplar vermişsiniz. Hem güldürüp hem de bilgilendirmen süper bir doktorsunuz ve iyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim ama sizden birşey daha rica edeceğim. Serum fizyolojik tek seferde bitirebildiğimiz bir flakon değil. Neden açtığınız flakonu 1 kere kullanın diyor ve açıkçası israfa sebep oluyor?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 20:38
Niye her soylenene inaniyorsunuz??? Serum fiz. damardan vermiyoruz, steril olmasi sart degil... Ama zaten, onlarin maksati atinki, yenisini alasiniz...Anladiniz degilmi... Turkiye de, her kesim "tefessuh" etmis durumda... Imam-cemaat meselesi...

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 21:58
Çok haklısınız ve söylediklerinizi harfi harfine uyguluyorum. Şuan oğlum yine öksürüyor ama sanırım artık sökmeye başlıyor. Anneler maalesef böyle pimpirikli oluyor. Çok teşekkür ederim değerli bilgilerinizi paylaştığınız için

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat