Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

suçiçeği ve otit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43360
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 05:38

Konu: suçiçeği ve otit
Mesajı Yazan: özge deniz
Konu: suçiçeği ve otit
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 20:52
Merhaba doktor bey

Oğlum 4 yaşında dün kulağım ağrıyor dedi. Ben de illadin başladım. Gece ateşi 39.5 oldu. Bu sabah da biraz ateşi olduğu için kreşe göndermedim. Akşama doğru sırt, boyun ve göğüs bölgesinde kırmızı kabarcıklar oldu. Suçiçeği aşımız vardı ve kreşlerinde de suçiçeği salgını vardı. Doktora götürdüm. Suçiçeği geçiriyor aşısı olduğu için hafif geçiriyor dedi.

Orta kulak iltihabı gribin arkasından oluyor diye biliyorum. Suçiçeğiyle de birlikte olabiliyor mu? Doktora bugün antibiyotik vereceğini bildiğim için kulağının ağrıdığını söylemedim. Zaten illadin sprey sıkıyorum. Bu 2 hastalık için yapmam gereken başka birşey var mı ?

İlginiz için teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 22:21
Sucicegi asisi olanlar arasinda da, Sucicegi gorulebiliyor... Bu vak'alar, daha hafif geciriyor. Isi daha da kisa kesmek isterseniz, Zovirax (veya Asiviral)surup, gunde 5x1 (Saat, 08:00,12:00,16:00,20:00 ve 24:00 de yarim olcek(2.5ml) verin. Istediginiz saatte baslayabilirsiniz. Iliadin'e devam edin.

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2014 Saat 14:36
Bugün  oğlumun döküntüleri bayağı arttı. Sizin bir mesajınızda aşılı olursa 4-5 döküntü ile atlatır dediğinizi okudum. Oğlumun yüzünde de döküntüler oldu. Vücudundakilerin de bazısının içi su dolu. Ateşi ilk gece 39.5 lardaydı. Dün döküntüler başladığından beri yok sayılır. Aşılı olmasına rağmen neden döküntüsü fazla olmuş olabilir?

Teşekkür ederim...

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2014 Saat 19:59
Asi ya yanlis veya usulune uygun yapilmamis... Yani sizin bagisikliginiz asiya ragmen; "sifir" imis...Hala soyledigim ilaca baslamadinizmi???

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2014 Saat 21:02
İlaca henüz bugün başlamadık. Yarın hemen başlayacağım. Aşı etkisiz olmuşsa ateşinin olması gerekmez miydi. Ateşi ilk gece oldu daha sonra olmadı. Bugün 2. gün hiç ateşi yok. 

Bir de aklıma takılan o zaman bu aşı bizde etkisiz olduysa diğer aşıları da sorgulamamız gerekir mi. Diğer yaptırdığımız aşılardan nasıl emin olabiliriz ?

Teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2014 Saat 22:41
Sucicegin'de ates bazen olur, bazen olmaz, degisir ve hicbir onemi yoktur.
Her halukarda, ilaci icirin. Diger asilar???? Kan aldirip, "antikor" larina baktirmaniz gerekir.... Degermi??? Tartisilir.

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2014 Saat 23:26
zovirax 100 mg için mi yukarıda yazdığınız kullanım aralığı ve miktarı acaba ? 

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2014 Saat 07:17
Evet.

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2014 Saat 10:25
Eczaneye sordum (400 mg. 100 ml) olarak var diyor. Prospektüsünde de 6 yaşın altına günde 4 kez 6 saatte bir verilir diyormuş. Ölçeğini söylemedi. 400 mg. olanı alırsam günde 4 kez bu şekilde mi vereyim. Şimdi alacağım ve sizin dediğiniz şekilde vereceğim o yüzden cevabınız benim için önemli...

Herşey için çok teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2014 Saat 13:38
Şimdi çıktım baktığım her yer zovirax 400 mg. var başka formu yok diyor. 

Ben de Aklovir 200 mg. aldım. Aklovir de uygun mudur?  200 mg. olunca günde 5 kez 1/4 ölçek mi vermem gerekir? 

Prospektüsünde 2 yaş üzeri çocuklarda günde 4 kez 20 mg/kg vücut ağırlığı olarak kullanılır diyor. Oğlum 16 kilo olduğuna göre herbir seferde 80 mg. vermem gerektiği ortaya çıkıyor. Yani 1 ölçek 200 mg ise 80 mg. için her bir verişte yarım ölçekten daha az mı vermem gerekecek. Doğru mu düşündüm. Yoksa  aklovir için sizin şu şekilde verin diyeceğiniz bir durum var mı?

Biraz karışık oldu kusura bakmayın...Ama miktarda yanlışlık yapmak istemiyorum. İlginiz için teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2014 Saat 20:26
200 lugunu, yarim olcek olarak verin. Doz o kadarda onemli degil, Zovirax400, yarim olcek verseniz de olur. Benim soyledigim sekilde verin.

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2014 Saat 00:23
merhaba doktor bey

konu hakkında size epey soru sordum ve vaktinizi aldım ama bunu da son olarak sormak istedim çünkü kafama takıldı çünkü fikirlerinize çok değer veriyorum ve oğlum için diğer doktorlardan alamadığım yardımı sizden alabiliyorum.

Yukarıda doz o kadar önemli değil 400 mg olanı yarım ölçek verseniz de olur demişsiniz. Ama yarım ölçeği 200mg etmez mi ve de günde 5 seferden 1000 mg olur. Bu da çok fazla gelmez mi?

Bir de eski mailleri epey bir araştırdım bu konuda ve bir cevabınızda

"4 saatte yarim olcek (ama Zovirax100 surup icin. Zovirax 200 surup; 2x1/4 olcek olacak. Gece 04:00'de ilac atilmadigi icin, vermenize gerek yok" demişsiniz.

Başka bir cevabınızda da "Zovirax200 Surup; gunde5 defa; 1/4 olcek verin" demişsiniz. 

Ben söylediğiniz şekilde ilacı vermeye başladım. Ama daha 200 mg. için önce 1/4 ölçek verin demişsiniz şimdi 1/2 ölçek verin demişsiniz. Bunun nedenini sormak istedim.

Çok teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2014 Saat 05:14
Gelmez, zira sadece Zovirax400 bulabilen ailelerin bunun 1/4'unu vermeleri cok zordur, onceden denedik, basarili olamadik... ...Sisenin tamamini icirseniz, bir sey olmaz sadece ilac telef olur.

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2014 Saat 12:14
Dün Aklovir bulduğum için Aklovir vermeye halen devam ediyorum. İlginiz için çok teşekkürler KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat