Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geri gelen oksuruk ve elleri mor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43513
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 10:22

Konu: Geri gelen oksuruk ve elleri mor
Mesajı Yazan: kirazbebek
Konu: Geri gelen oksuruk ve elleri mor
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 18:59
Tekrar merhabalar
Martin son haftalarinda grip ve cok kotu gogsunu acitan bi oksruge yakalanmistik
KiZim tam iyilesti derken ayni oksuruk tekrar baskadi yesil sumuk rengimiz seffafa donustu tekrar bir grip yasiyoruz anladigim kadariyla ancak bu sefer sabahtan beri mide bulantisi var.kresten gelince istifra etti nane limon icirdim ama tekrar basladi mide bulantisi ve az once tekrar kustu kucagimda uyuta kaldi hocam ve ellerinin rengi mor gibi oldu ve serin atesi yok ama sanki titreme gelicekmis gibi uyurken sicriyor
Dilinin ucundada sari renkli kabarcik minicik sagda ve solda olmak uzere bisey cikmis..
Elleri niye morariyor acaba ?gene mi domuz gribi olduk
Mide bulantisi icin ne yapiyim hic bir sey yemiyor

-------------
Durulu Günler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 19:24
Hocam uyurken tekrar aglayarak uyandi ve kustu artik mudesinde bisey kalmadi hep uyku halinde medpamid 1 olcek verdim ve gene uyudu:(

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 20:32
:(( hocam gene kustu medpamid vermistim
Atesi 38 kulaktan olcum
Ogretmenide kreste cok kotu oksurdugjnu ve gogsunun acidigini soyledi az once...

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 20:50
Ve tekrar:((((

-------------
Durulu Günler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 21:16
Hemen;bir "Strep-A Test" yaptirin, (+) gelirse, Pen-Os750 surup, gunde;2x1 olcek(5ml) 20 gun verin.. Strep-A Testi:(-) gelirse, Domuz Gribi olabilir.
Sonucu yazin.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 23:08
Hocam hastanedeyiz eski drumuz nobetciydi gelmisken esimin istegiyle muayne ettirdik kulaklarinda kizariklik varmis midesinden dolayi zofran emilen tablet verdi.istegimiz uzerine strep a testini verdik bir de idrar testi istedi.kulaklarindan dolayi largopen diye antibiyotik verecegini soyledi.strep a testini yaptirmaniza gerek yok zaten onun sonucuna birsey cikmasa bile antibotik kullancaz zaten dedi. Ama Dedigim gibi biz strep yatirdik sonucu bekliyoruz. Ayrica 45-50 dk beklememizi istedi biseyler yiyebiliyorsa su yogurt ya da tuzlu kiraker receteyi veririz dedi. Olmazsa ve kusarsa serum veririz ve damar yolu acilmisken kan tahlili yapariz dedi.

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 23:18
Hocam strep-a sonucumuz negatif cikti. İdrarda dansite 1030 cikti bunu da dr bey aclik ve susuzluga baglasi.idrar twmiz cikti.
Zofran verdi istifraglari icin 8 saatte bir.
Burnu icinde narivent sprey
Antibiyotigi simdi kullanmayalim dedi.eger ki sabaha kadar kusmasi ikiden fazls olursa serum takmak gerekir dedi..4/5 gun sonra kontrole geldgmzde kulaklarinin durumuna gore antibiyotigi kullaniriz dedi...

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 01:46
Su an cok hizli nefes alip veriyor ve atesi 39 a yakin cok huzursuz yyuyor gece saat 1.45
Saat su an 9.30 hic bisey yiyemiyor surekli midesi bulaniyor gene kusacak gibi sabahda zofrani verdigimiz halde. :((

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 12:55
Tekrar kustu maalesef ve yaklasik 1 saattirde uyuyor.sadece yudum yudum su aliyor topladaniz bi su bardagi etmez zaten onuda cikariyor..
Sivi destegi olsun diye sadece serum taktirsakmi acabs kadir bey? Uyaninca sonrasinda yogurt yedirmeyi deniycem

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 22:31
Azar azar yogurt yedi cok sukur yudum yudum su iciyor kusmasi durdu ancak mide bulantimiz israrla devam ediyor ve pirticok kotu kokuyor hafif kulodunada kacirmis yavrum zannedersem ishalde oluyor..zofrani kullandik yatarkende verdim..mikrobik bi durum olabilir mi acaba?

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 23:57
Tabiiki, mikrobik,yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis..Ama mikrop barsak boslugu icinde oldugundan, Antibiyotiklerin, barsak cidarindan gecip, kaka icindeki mikroplara etki etmesini, bir tek TURK doktorlari bekler... Daha cok beklerler..

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 09:24
Cvbiniz icin cok tesekkurler..
Bu mide bulantisi icin ne yapicam hocam ? Sabahtan beri midem bulaniyo diye kivraniyo :( surekli ovduruyor midesini..henuz ishal gibi birsey olmadi
Bugun kres arkadaslarindan biride sabahtan beri kusuyormus.
Biz de kusma bitti ama surekli bi bulanti nane limon medpamid zofran dil ustu bi fayda etmedi emedur fitil kullanamiyoruz poposundaki catlakdan dolayi yaptirmiyorda zaten:(
Saskinim

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 18:40
Ya "Domuz Gribi", yada "Viral ishal" geciriyor, ikisinde de, ilac kullanilmiyor. Bir tek kusmayi azaltmak icin, Emedur100 fitil veya Metpamid gibi ilaclartdan verebilirsiniz. 1 hafta surerler.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 20:32
Bugun sabahtan tekrar istifra etti ve sonrasinda uyuya kaldi kizim.uyandiginda medpamid verdim (tekrar denedim)sonrasinda cok sukur bulantisi azaldi ve istahi yerine gelmeye basladi :))
Hic ishal olmadi hocam.
-kakasinin rengi beyaza yakin sariyesil gibi ama normal kivamda..
-Bizim bebekliginden gecmeyen popo deliginde catlagimiz var hocam bugunde kakasini yaparken cok aciyo diye agkadi bepanten krem surdum ne yapabilirim ve renginin boyle olmasi bi kac gundur beslenememesiyle ve sauz kalmasiylami alakali?
Cok tesekkur ederim

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 22:49
Rengi cok soluk gorunuyor ise; bir kan sayimi yaptirip, bana yazin.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2014 Saat 21:22
Merhabalar Kadir bey,kızıma tam kan sayımı yaptırdık sonucları şöyle:

Lokosit        7,08.             4.1-10.2
Neu.           2,42              1.63-6.96
Lym.           3,16 H           1.09-2.99
Mono.         1,24 H.          0.24-0.79
Eos.            0,165.            0.03-0.44
Baso.          0,1 H.            0-0.08
Neu %.        34 L.              39.3-73.7
Lym%.         44.7.              18-48.3
Mono %.      17.5 H.           4.4-12.7
Eos %.         2.32.             0.6-7.3
Baso %        1.42.             0-1.7
Eritrosit.       4.6.               3.6-4.69
Hemoglobin. 12.4.           10.8-14.2
Hematokrit    34.4 L.        37.7-53.7
Mcv.          74.7 L.            81.1-1.96
Mch.          26.9 L.            27-31.2   
Mhch.         36.1 H.           31.8-35.4
Rdw.          11.4 L.            11.5-14.5
Trombosit.  262.                155-366
Mpv.           6.42 L.            6.9-10.6
Pdw.           19.2.               10-30
Pct.             0.168              0-9.99
Bu arada kizim 4.5 yasinda 112.5 cm boyunda 16,5 kilo (gecen hafta 17.5 du)kusmalardan dolayi 1 kg gitmis. Suratının rengi sarı gözlerinin altı biraz çöktü ve vücudu hare hare

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 04:08
1- Kansizligi YOK...HGB:12.4g/dL.
2- Mono%: %17.5 asiri yuksek. Enfeksiyoz Mononukleoz gecirmis olabilir..
3- Su andaki kilosu; ayina uygun..Boyu10cm fazla.. Acaba; 102.5cm mi idi?? Hastalik esnasinda verilen kilolar, cok cabuk geri alinir..

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 08:16
Boyu 112.5 cm hocam...nedir peki enfeksiyoz mononukleoz?
Monunun halen bu kadar yuksek olmasi zararlimidir daha yeni yaptirdik bu tahlili sonucunu alir almazsa size bildirdim hocam.yani dusmedi halen yuksek denek ki.ne yapmak lazim?
Mononun yuksek olmasinin hic gecmeyen burun tikanikligi genizeti yani lenf bezleriyke bi alakasi yada son yasadigimiz kusmalarin alakasi var mi?
Cok tesekkur ederim zaman ayirdgnz icin...

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 18:30
Hicbir sey yapmaniz gerekmiyor.. Enfeksiyoz Mononukleoz; VIRUTIK bir hastaliktir.. Diger GRIP'lerden farki:
1- 1 hafta suren ates yapar.
2- Bogaz ve Bademcikler kizarmistir, cogunlukla; "Tek tarafli" bademcik siser ve asiri miktarda, beyaz renkte ifrazat birikmesi olur.
3- Nadiren; hayal gormeler veya gormede bozukluklar olabilir (Alice in Wonderland Sendromu), merdivenden inemezler, cisimleri daha yakin veya uzak gorurler, esyalara carparlar ve/veya sarsaklasirlar...
Bunlarin hepsi, kendiliginden duzelir... Hicbir; tetkik, tedavi veya Noroloji'de konsultasyonlara gerek yoktur, zatan bilmezler...

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 18:50
 "Mono%: %17.5 asiri yuksek. Enfeksiyoz Mononukleoz gecirmis olabilir.."demişsiniz..Yenimi yaşayacağız acaba çünkü hiç bu dedikleriniz olmadı bu son zamanlarda sadece size yazmıştım bademciklerde beyaz beyaz oldu diye siz de onun açıklamasını yapmıştınız geçmişti...Inşallah saydıklarınızı yasamayız gözüm korktu :(

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 19:34
Gecirmissiniz.. BAZEN COK HAFIF GECEBILIYOR...Bu saatten sonrada baska bir sey olmaz.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 19:49
Hocam Ilginize çok teşekkür ederim.Allah razı olsun sizden. 

-------------
Durulu Günler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat