Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

38 Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43683
Tarih: 14 Ağu 2025 Saat 08:40

Konu: 38 Ateş
Mesajı Yazan: Eyüp
Konu: 38 Ateş
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2014 Saat 21:30
hocam 9 aylık oğlumun birden bire ateşi çıktı hapşurmaya başladı şuan 38.5 derece burnu akıyor ne yapmamızı önerirsiniz.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2014 Saat 23:33
hocam doktora gittik doktor larenjit dedi ve bricanyl ekspektoran 100 ml şurup, pedifen 100 ml şurup, multisef 250 mg 10 tane iğne verdi ilaçları aldım ama daha kullanmadık sizden gelcek tavsiyeye göre hareket etmeyi düşünüyorum hocam lütfen yardımcı olun bize burnu akıyor çok hapşuruyor arada bir öksürüyor suan ateşi 39 gösteriyor saat 21:00 da colpol verdik cay kaşıgından biraz az

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2014 Saat 00:10
SAKIN: verilen hicbir, ama hicbir ilaci kullanmayin... Hele o igneler, sirf 10 gun boyunca, ceneniz kapansin, vidi-vidi edemeyin diye kasten veriliyor.. 10 gunde Grip zaten duzelecek. Grip;4-5 gun ates yapar. Igne ile bile atesi dusmeyince ve siz, doktora 'sikinti verdiginizde', size: "-Daha tedavisi bitmedi, 10 gun dolsun, ondan sonra gecmezse gelin.-" diyebilmek icin... Nasil? Iyi numara degilmi?? '60li- '70 yillarda en cok yapilan uc-kagiitti.. Tabii o zaman Lincocin igne verirlerdi..
   Grip geciriyor, atesi:4-5 gun surecek, oksuruk ve akintilar; 10-15 gun surer.

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2014 Saat 07:09
Hocam suan ateşi düşmüş durumda ama hala hastalığın etkisinde özellikle ağzında bir şey varmış gibi yutkun maya çalışıyor gibi bu durum devam ederken nasıl bir tedavi önerirsiniz vermemizi önerdiğiniz ilaç varmı ateş düşürücüleri kullanabilirmiyim  dönüşümlü olarak sesi kısıldı sanırım sesteli iltihabımı bunun için önereceğiniz ilaç varmı 

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2014 Saat 19:24
Gordugunuz arazlarin tamami, Grip'den oluyor.. Eger hakikaten igne gerekli bir hastalik olsa idi, 1.igneden 12 saat sonra, arazlarin tamami gecmis olurdu.. Ates dusuruculeri, ancak atesden rahatsiz olursa verin.. Gerisini aynen Grip icin anlattiklarimi uygulayarak halledin. SAKIN verilen antibiyotiklerin tekini bile kullanmayin..Zaten hastalik, 1-2 hafta surecek. 10 tane igne verilmesi de zaten, bu yuzden.. Eski mailleri okuyun, sizinki gibi ornekler cok var.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 10:43
hocam bogaz ıltahabı,öksürük,burun akıntısı ve ses kısıklığı için çocuga ne verebilirim.çok öksürüyor.ve süreklü vağladıgı için sesi kısık.hiçbir ek besin su dahil yemiyor.sadece anne sütü.kivi c vitamini diye vermeye calısıyorum.birde ıhlamur çayı.ne yapmalıyım

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 19:17
Kiwi'de, C-vitamini; turuncgillerdekinden cok daha azdir... Cilekteki Cvitamini kadardir... Sirf satilsin diye yapilan yaygaralara kanmayin...
Ayrica; Cvitaminin, GRIP UZERINE HICBIR ETKISI YOKTUR... Bu vak-ti zamaninda, "Linus Pauing" adli cift Nobel mukafati kazanmis bir arastirmacinin, yasliliginda yapmis oldugu bir sacmaliktir. Onceleri, bu soyledikleri cok ciddiye alinmis ama yapilan arastirmalarda, hicbir dogruluk payi olmadigi anlasilmistir.. Benim makalelerimi okusa idiniz, bunuda bilirdiniz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat