Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

testislerde şişlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43786
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 15:25

Konu: testislerde şişlik
Mesajı Yazan: meryem82
Konu: testislerde şişlik
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2014 Saat 12:38
Confused Merhaba Hocam, 39 aylık olan oğlumun sol tarafında testislerde mi yoksa torbanın içinde başka bir yerde mi bilmiyorum şişlik ve sertlik var.Bugün farkettim .Hidrosel olabilir mi? Doktora gitmeden önce size danışmak istedim.Çünkü hemen ameliyat edelim diyeceklerdir büyük ihtimalle...Sizce neden olabilir???

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2014 Saat 13:15
      Hocam, biraz önce tekrar inceledim yumurtanın kendi değil üstünde bir şişlik ve sertlik mevcut.. ayrıca biraz morarma var..Yarın doktora götüreceğim ama çok endişeliyim. İnternette okudukça endişem dahada artıyor, varikosel, testis tümörü gibi şeylerden de bahsediyor.Ayrıca şu anda hafif ateşi var.Keyfi yerinde ağrısı acısı yok.Geçirdiği üsye ile alakalı bir durum değildir heralde..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2014 Saat 18:48
1- Varikosel; bu yasta olmaz, Ergenlik cagi hastaligidir, onu gec!
2- Testis tumoru: testisin kendi ustunde olurlar.
   a) Teratomlar: Testis uzerinde, mercimekten buyuktur.
   b) Seminomlar: Testisin bir kosesinde, sert bir dugmecik halinde baslar. Hasta idrarinda; "Gebelik testi" (+) olur!!! Memelerde buyume olabilir..
Bunlar haricinde, cocukluk caginda bizim en cok korktugumuz hadise; "Torsiyon" denilen ve testisin kendi etrafinda donmesi ile kordonlarin bogulmasi hadisesidir. AGRI VARDIR... Bilhassa testis elle yukari kaldirildiginda, siddetli agri olur..
BUNLARIN HEPSINI, BIR KALEMDE GECIN.....

OLABILECEKLER:
1- Hidrosel: kendiliginden gecer. Karanlik bir odada, ufak bir "cep fenerini" torbasina degdirdiginizde, torba, "ampul gibi" parlar.
2- Fitik : Nazik bir sekilde yukari ittiginizde, kaybolur.
Doktora gidin, gosterin ama bana haber vermeden, sakin baska bir islem yaptirmayin.

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2014 Saat 19:33
çok teşekkür ederim.. fener olayını gece deneyeceğim.Yarın doktordan sonra sizi bilgilendiririm. İyiki varsınız hocam 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 15:04
     Doktora gittik fıtık dedi.Ameliyat için çocuk cerrahisine yönlendirdi.Bağırsak girmiş kanala dedi.Çocuk için baya büyük bir fıtık bu dedi yetişkinde olsa kafa kadar olurdu dedi.Şimdi eve geldik.Ameliyat hemen olması gerekli sanırım.2 gündür ateşi var bu üsye'nin geçmesini beklemek gerekmez mi.Ayrıca ameliyat öncesi tetkiklerde akciğer grafisi falan istiyorlarmış illa gereklimi boşuna radyasyon almasın diye.Bizden isteyeceklermi bilmiyorum duydum sadece..Fikirlerinizi bekliyorum hocam 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 15:14
Ayrıca erkek çocuklarda genelde çift taraflı oluyormuş bizim şu an yok ama ameliyat esnasında diğer kanalda açıksa onuda kapatırlar değil mi?

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 20:47
Insallah, namuslu ve bilgili bir Cocuk Cerrahina rastlamissinizdir... Doktor eli ile iterek, fitik kesesini iceri sokamadi ise; FITIK DEGILDIR....Dikatli olun.
Ameliyat oncesi tetkikler,boyle basit ameliyatlarda; hikayedir, islerine geldimi (ameliyathane dolu ise) ust solunum yolunu bahane ederler, islerine gelmedimi,(hasta kacmasin, vazgecmesin diye) hicbir tetkik yapmadan da ameliyata alirlar.. Sutlerine kalmis bir durum.

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 20:53
daha çocuk cerrahına gitmedik hocam bulunduğumuz yerde yok.Birde o muayene edecek.. ben dün gece fener tutmuştum şiş taraf turuncu renk olmuştu o yüzden hidrosel diye düşünmüştüm.Ancak bugünkü çocuk doktoru içine kaçıyor bak dedi fıtık bu dedi.Kasıkta bir şişlik yok testise inmiş artık demekki bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 21:43
Birde, Cocuk Cerrahi gorsun bakalim... Bir tek "Fitik" iceri itilebilir.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 21:39
     Merhaba Hocam,bugün oğlumu Çocuk cerrahi uzmanına götürdük kesin fıtık dedi ve pazartesi günüde ameliyat olacak.Fakülte hastanesinde zaman kaybetmemek için tahlilleri bugünden yaptık.CK-MB istedi sonuç normal değerler arasında ama neden istedi bilmiyorum. Hemogram ise muamma çünkü; dünkü çocuk doktorunun istediği hemograma göre, hemoglobin 12.4 HCT 35,2 MCV 78,2 çıkmıştı.Bugün yine aynı hastanede ck-mb için gittik ben yine hemogram tekrarlansın istedim nasıl olsa kan alınacak diye bugünkü sonuçlar HGB 10.7 HCT 30.3 MCV 74.4 çıktı.3 gündür üsye'si var bu durumda bir gün içinde hgb bu kadar düşermi..Laboratuvar görevliisyle konuştum.Dünkü sonuçları gördüm bilgisayarda o yüzden 3 kez çalıştım kanı dedi.Bugünkü sonuçlar daha güvenli sanırım.
    Sonuç olarak 10,7 kasık fıtığı ameliyatı olmak için düşük bir değer mi?? Önce demir kullanın 11,5 olsun 1 ay sonra ameliyatı yapalım diyebilirler mi? 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 22:25
Birde ben çocuk cerrahıyla görüştüğümde diğer kanalda açıksa onuda ameliyat esnasında kapatabilirmisiniz dedim. O da dediki eğer kabul ederseniz hava tessti yaparız dedi kanala hava veriyorlarmış açık olup olmadığını anlamak için..Bu test tehlikeli birşeymi hiç karıştırmayalımmı diğer tarafı ne dersiniz oğlum 39 aylık

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 22:31
2-5 yas arasi icin: HGB:11.5-13.0g/dL dir.
Fitik ameliyatlari, "derin anestesi" gerektirmedigi icin, bu HGB degeri ile de, ameliyat yapilabilir ama Cerrahin ve Anestesistin gorusu onemlidir.
Iki tarafli ameliyat tercih edilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat