Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43809
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 16:43

Konu: ateş
Mesajı Yazan: imrann
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 11:25
iyi günler doktor bey. 2 yaşındaki oğlumun ateşi olduğu için geçen perşembe aile hekimine götürdük boğazında ve kulağında kızarıklık olduğu için augmentin (200) verdi fakat eteşi (40.5) düşmedi cumartesi acile gittik boğazında beyazlıklar oluşmuş dedi serum takıldı acilde kulak burun boğaz uzmanı da gördü o da unacefin 3doz iğne verdi iki dozunu yaptırdık fakat dün gece ateşi yine 40.5 ti  normal mi acaba ne yapmalıyım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: imrann
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 11:34
hocam söylemeyi unuttum ağzının içi sadece uyanınca değil gün boyu çok pis kokuyor.dili de beyaz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 20:19
Virutik bir hastalik geciriyor... Bu sebeple, Igne seklindeki Unacefin bile etki etmedi... O doktorlar, "geri-zekali" olduklarindan, boyle bir ihtimal akillarina gelmez...
Bu agiz-bogaz tablosu da goz onune alinirsa, bu hastalik, gene virutik bir hastalik olan; "Enfeksiyoz Mononukleoz'a" benziyor...
Bu hastalikta, ates: 1 hafta surer...
Kan sayimi yapilirsa, WBC ve MONO degerleri yuksek bulunur.
Antibiyotik alanlarda, "Dokuntu" gorulme ihtimali artar.

Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 00:24
Hocam bu mono değeri mid diye de geçer mi ?

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 03:30
Hayir, "MID" baska... MONO diye gecer. Monosit'in kisa yazilisi.

Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 01 May 2014 Saat 04:46
Hocam ben çocuklara ne zaman tam kan tahlili yaptirdiysam monosit yazmiyordu hep dikkat ettim.doktora sorduğumda mıd% nin monisit Yüzdesi olduğunu söyledi.emin olamadim internetten baktim kanda mid degeri Diye yazinca monosit diye aciklaniyor hep..kafam karisti kusura bakmayin.

Mesaj Tarihi: 01 May 2014 Saat 18:46
"Mid" diye, Notrofillerin, ara formundan bahsedilir. Bazi yerlerde de; "segment" veya "Band" diye de gecer. AMA orasi Turkiye, her sey olabilir... "Mid" neyin kisalmisi imis, bir sorun bakalim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat