Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

döküntü ne olabilir?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43822
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 00:48

Konu: döküntü ne olabilir?
Mesajı Yazan: semah
Konu: döküntü ne olabilir?
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 19:09
hocam merhaba öncelikle 5 yaşındaki kızımın dudağının altında çenesine doğru iki tane sivilce benzeri bir şey çıktı. böcek ısırmasıdır diye üstüne düşmedik. Ertesi gün 1,5 yaşındaki kızımın aynı yerde çıktı bez bölgesinde de daha yoğun ve büyük olarak devam etti alerji mi acaba derken tüm vücuduna ufak ufak yayıldı. Büyük kızda da bacaklarının üst bölgelerinde bir kaç tane daha çıkmış ama küçüğün bütün vücuduna yayıldı. Ateş ve kaşıntı yok. Ne olabilir? fotoğrafta 1,5 yaşındakinin bacağı var. zaten en yoğun bez ve bacak bölgesinde, sonra yayıldı tüm vücuda. şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 21:31
Dokuntulu hastaliktan ziyade; "Bocek isirmasina" benziyor, fenistil jel surun..
Yaz geliyor, artik hep,bu sual sorulmaya baslanir. Gecen yazki cevaplari da okuyun.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 17:28
hocam cevabınız için teşekkür ederim ancak sanırım fotoğraf net değil. tüm vücudunda yaygın el içleri ayak altlarında ve ağız içinde de kızarıklıklar var. ağzının kenarlarında döküntü gibi ortalıkta el-ağız-ayak hastalığı diye salgın varmış. olabilir mi? ilk ağız kenarı ve bez bölgesinde başladı. eğer olabilirse bu hastalığın tedavisinde neler yapmak çocuğu rahatlatır.ağzı yara olduğundan yemek yemek istemiyor sadece emmek istiyor. ateş yok şükür.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 21:41
   " el içleri ayak altlarında ve ağız içinde de kızarıklıklar var "
Bunu simdimi soyluyorsunuz!!!!!!

EVET; " El,Ayak ve Agiz Sendromu"... Tedavisi yoktur, kendiliginden gecer, onemsiz bir hastaliktir...

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 21:52
hocam çok teşekkür ederim kıymetli cevabınız için. içimizi rahatlattınız

Mesaj Tarihi: 02 May 2014 Saat 14:23
hocam bu hastalık bana da geçti kaşıntıdan duramıyorum kafa derisinde kulak içinde ellerimde ayaklarımın altında batmalar ve çok aşırı derecede kaşıntı var. yetişkinlerde görülmez deniliyor ancak ben emzirdiğimden midir çok yoğun çalışma ve stresten mi bağışıklık sistemi zayıflamış galiba. ne önerirsiniz bana bağışıklığı arttırma adına? teşekkür eder saygılar sunarım.

Mesaj Tarihi: 02 May 2014 Saat 19:03
Istirahat ve bol proteinli gida... Banyo kasintiyi azaltir.

Mesaj Tarihi: 04 May 2014 Saat 13:15
teşekkür ederim hocam saygılarımı sunuyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat