Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43836
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 02:14

Konu: Ateş ve öksürük
Mesajı Yazan: clozgun
Konu: Ateş ve öksürük
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 16:21
Kadir Bey merhaba,

5 aylık dönemi tavsiyelerinizle büyük bir sorun yasamadan atlattık..Daha önce cok sık hasta olan kızım bu seneyi digerlerine nazaran daha hafifi gecirdi.Gecen haftaya kadar da hersey yolundaydı..Bana sorarsanız hala cok büyük bir sorun yok ama Kızıma annem baktıgı icin benle aynı fikirde degil kendisi..Kızım haziranda 7 yasına basacak.Gecen carsamba gece ateslendi ve siddetli bir öksürük basladı.Geceleri hic uyutmayan cinsten bir öksürük.Ateşi cok fazla cıkmadı en fazla 38.7 ye kadar cıktı.Burun temizligi , ballı limonlu su ve coldmix ile gecistirdik.Cumartesi gayet iyiydi ates kalmadı.Ancak Pazartesi sabahı ates tekrar 38in üzerine cıktı.Bu iki gündür ateşi 37 ile 38.6 arasında degisiyor ve öksürük hala devam ediyor.Ben doktora gitmek istemedigimden gene sizin tavsiyeleriniz ile hastalıgı gecistiririz düsüncesindeydim ancak annem bu gün kızımı doktora götürmüş.Doktor da üst solunumunda enfeksiyon oldugunu , sinüzit oldugunu söylemis..Tedavi olarak da Augmentin 600 lük ( 10 gün boyunca ), Sudafed (7 gün boyunca),Otrivin ( 5 gün boyunca) ve tedaviden 5 gün sonra baslamak kaydı ile Mukotik vermis.Kızım tahilden cok korktugu icin annem tahlil yaptıramamıs..Biliyorum siz gene de tahlil yaptırmanız gerek diyeceksiniz.Benim kafama takılan tam düzelmişken gene aynı şekilde rahatsızlanması ve ateşin gene cıkması..Sizce doktorun verdigi bu tedaviyi ugulamamız gerekir mi ? ..Saygılar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 21:28
1- Aug..in600. 24 kilo ustu cocuklara verilebilir. Bu doz, asiri yukesk bir dodur. Cocuk ishal olur.
2- Sudafed; ASLA hicbir zaman kullanmayacaginiz bir ilactir... Hastaligi gogusune indirecek.
3- Sakin Mukotik surubu, ASLA, hicbir zaman kullanmayin. Hiriltilarin en buyuk sebebi bu ilactir.
4- Agizinda pis bir koku ve dil ustunda kalin bir pas tabakasi yoksa, ASLA, antibiyotik gerekmez, Grip geciriyor demektir.
Cok tehlikeli ve anasinin gozu bir doktor. Eski mailleri okuyun.

Mesajı Yazan: clozgun
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2014 Saat 08:09
Kıymetli cevabınız için çok teşekkür ederim Kadir Bey..Akşam gene aynı şekilde ateşlendi .37 ile 38.7 arasında değişiyor ateşi.İlaçların hiçbirini vermedim.Bir gece daha durumunu takip edeyim dedim.Ağzında dediğiniz gibi hafif bir koku ve dilinde bir beyaz tabaka var..Geceyi daha sakin gecirdik ancak hafif de olsa ateş ve ateşi takiben terleme ve öksürük vardı..Sabah titreme ile uyandı.Üşüme ve titremeyi takiben kustu..(Balgam kustu)..Ateşini 37.2 ölçtüm ancak titremenin ardından ateşinin yükseleceğini tahmin ettim ve ateş 38 üzerine çıkınca Calpol plus verdim.Bu arada ateş yükseldiğinde Nurofen ateş düşürücü şurup veriyorum arada .Calpol ile dönüşümlü olarak.Nurofen şurup hakkında ne düşünüyorsunuz?Türkiye'de bildiğim kadarı ile Nurofen ateş düşürücü yok ben Kıbrısa gittigim zaman bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım bu ilacı..Sabah da ateş çıktığı için ve sizin dediğiniz ağızda koku ve beyaz tabakadan dolayı tavsiyeniz üzerine sabah antibiyotik tedavisine başladım.Sadece antibiyotik,otrivin sprey ve sizin yönteminiz olan bal limon+serum fiz.+coldmix tedavisi uygulamayı düşünüyorum..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2014 Saat 20:54
Eger; agiz kokusu ve dildeki pasi dogru degerlendirdi iseniz; antibiyotigin, ilk dozundan 18 saat sonra, atesi bir daha olmaz. EGER; 2-3 gun gecti ve hala atesi oluyorsa, Antibiyotigi bosuna verdiniz demektir.
Nurofen yoksa bile, benzerleri:Ibufen, Dolven, Pedifen diye vardir. Illaki; Nurofen olacak diye bir sey yok.
Siz; benim anlattiklarimi uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat