Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yemek yeme problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43929
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 13:22

Konu: yemek yeme problemi
Mesajı Yazan: fundaxx
Konu: yemek yeme problemi
Mesaj Tarihi: 07 May 2014 Saat 18:32
Hocam merhaba;

3 yaşındaki ikizlerimin boyları 98 cm. kilo 14 kg. Hocam benim sorunum çocuklarım hala yemekleri püre olarak yiyorlar. Bir türlü normal yemek yemeğe alıştıramıyorum. Her akşam birlikte sofraya oturuyoruz. tabaklarına yemek koyuyorum. biraz oynayıp kalkıyorlar. sonra yine yemeklerini püre yapıyorum ve binbir türlü oyunla, çığlıklar ve ağlamalar eşliğinde yedirmeye uğraşıyorum. sonuçta yiyorlar ama artık tükendim. püre vermediğim zaman aç kalıyorlar. kek, poğaça, köfte gibi şeyleri gayet güzel çiğneyip yutuyor ikisi de ama nadiren...  Yani hem iştahsızlar hem de çiğneyerek yemeyi reddediyorlar.
Forumu incelerken iştahsız çocuklar için "sipraktin" önerdiğinizi gördüm. Bu ilaç hakkında bir bilgim yok. Bize de faydası olur mu acaba? iştahları açılırsa yemeklerini normal yerler mi? ya da bu püre olayından nasıl kurtulabilirim? şimdiden teşekkürler hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2014 Saat 19:09
Cinsiyet???? yok ama, 14 kg her iki cinsiyet icinde iyi kilodur, Sipraktin gerekmez..Pure gida yemeleri, siz "pure" verdiginiz icin. 2 gun ac kalsinlar, kuru ekmegi bile yerler.

Lutfen: Gelisme ile ilgili sual sorarken;
1- "Bebek, Ikiz, cocuk" gibi cinsiyet belirtmeyen kelimeleri kullanmayin.
2- Dogum tarih ve dogum kilolarini belirtin.

Mesajı Yazan: fundaxx
Mesaj Tarihi: 07 May 2014 Saat 19:16
hocam özür dilerim atlamışım. ikiside kız. 16 mart 2011 doğumlular. doğum kiloları  ADA 2600 kg  NİL 2300 kg boyları 46 cm di.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2014 Saat 19:20
Sipraktin gerekmez..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat