Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yanaklarda kızarıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43944
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 20:01

Konu: Yanaklarda kızarıklık
Mesajı Yazan: basbelasi42
Konu: Yanaklarda kızarıklık
Mesaj Tarihi: 08 May 2014 Saat 23:02

Merhabalar Hocam;
Benim oğlumun yanaklarında resimdeki gibi kızarıklıklar oluştu 1 aylıkken şu anda oğlum 4.5 aylık. zaman zaman artıyor bu kızarıklıklar zaman zamansa azalıyor. Geçen ay çocuk doktorumuz atopik dermatit olabilir diyerekten kortizonlu bir krem kullanmamızı söyledi 5 gün kullandık hafifletsede geçirmedi ve bu kızarıklıklar bazı günler artmaya devam etti. Oğlum yanaklarını ve kafasını kanatır derecede kaşıyor sanırım bu kızarıklıklar kaşıntı yapıyor. Kızarıklıkların geçmemesi ve aksine artması yüzünden üniversite hastanesinin çocuk alerjisi bölümüne götürdük alerji  testi yapıldı ve yumurta ve süte alerjisi olduğu ortaya çıktı. Oğlumu emziriyorum bu aralar sütümün azalması sebebiyle bebelac mama aldık takviye için fakat bir kaç kaşık içirdiğim anda çenesi kıpkırmızı oldu. Aptamil aldık aynı şekilde kızardı. Mama vermedim daha. Fakültede takviye için neocate diye bir mama yazdılar ve benimde yumurta ve süt ürünleri yememem gerektiğini söylediler. Öğrenmek istediğim ek gıdaya geçiş süresince ne yapacağız, bu durum ne kadar sürecek ve geçici bir durum mu? Nette araştırma yaparken isminizi çok methettiler. Birde yanakları kızarınca kaşımalar artıyor kafasının kaşınma nedenide mi alerji? Kafasında konak var bu arada konak kaşıntı yaparmı? İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler :)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 May 2014 Saat 03:21
Mamalarla ugrasmayin.. ALLERJIYI DE UNUTUN, EMZIRMEYE DEVAM EDIN..
Gerek yanaklari, gerek "konak", asiri sicak tutulma veya cok giydirme ile artar... Odasi serin olsun, hergun yikansin, sacli deriyi yikarken, kendi sac diplerinizi kazidiginiz gibi kaziyin, giysileri, basini terletmeyecek kadar AZ OLSUN...

Mesajı Yazan: basbelasi42
Mesaj Tarihi: 31 May 2014 Saat 17:04
Hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Dediklerinizi aynen uyguluyoruz fazla sıcak tutmuyoruz bol bol yıkamayada özen gösteriyoruz yanakları çok şükür geçti. Doktorumuzun tavsiyesiyle coresatin aslı kremi kullandık yanaklardaki kızarıklık ve kaşıntı iyileşti kafa derisi kuru onu hala kaşımaya devam ediyor. Birde kakası sümüksü bazen artıyor bazen azalıyor bazende yok. Bazı zamanlar kokulu bazı zamanlarsa da kokusuz. Sümüksü kakanın nedeni ne olabilir? Fakülte süt ürünleri ve yumurta diyeti vermişti diyetteykende oluyordu bu kaka problemi diyeti bozdum ara ara tüketiyorum aşırıya kaçmamak kaydıyla. Emziriyorum mama vermiyorum yavaştan ek gıdalara başladık tadımlık olarak. Ateş, gaz, huysuzluk gibi problemlerimiz yok. Gelişimindede problem  yok kilosu ve boyu gayet iyi. şu an 5.5 aylık kilosu 8600 boyu 74 cm

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2014 Saat 14:34
Sakin o aptallarin verdikleri diyeti filan kullanmayin, sikayetleri ve o tarz kaka sekli, asiri fazla beslendiginden. 1 kilo fazlasi var. Allahtan, boyu uzunda, goze carpmiyor.
Konak icin, sacli deriyi yikarken, tirnak uclariniz ile kaziyin.. Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat