Merhabalar Hocam; Benim oğlumun yanaklarında resimdeki gibi kızarıklıklar oluştu 1 aylıkken şu anda oğlum 4.5 aylık. zaman zaman artıyor bu kızarıklıklar zaman zamansa azalıyor. Geçen ay çocuk doktorumuz atopik dermatit olabilir diyerekten kortizonlu bir krem kullanmamızı söyledi 5 gün kullandık hafifletsede geçirmedi ve bu kızarıklıklar bazı günler artmaya devam etti. Oğlum yanaklarını ve kafasını kanatır derecede kaşıyor sanırım bu kızarıklıklar kaşıntı yapıyor. Kızarıklıkların geçmemesi ve aksine artması yüzünden üniversite hastanesinin çocuk alerjisi bölümüne götürdük alerji testi yapıldı ve yumurta ve süte alerjisi olduğu ortaya çıktı. Oğlumu emziriyorum bu aralar sütümün azalması sebebiyle bebelac mama aldık takviye için fakat bir kaç kaşık içirdiğim anda çenesi kıpkırmızı oldu. Aptamil aldık aynı şekilde kızardı. Mama vermedim daha. Fakültede takviye için neocate diye bir mama yazdılar ve benimde yumurta ve süt ürünleri yememem gerektiğini söylediler. Öğrenmek istediğim ek gıdaya geçiş süresince ne yapacağız, bu durum ne kadar sürecek ve geçici bir durum mu? Nette araştırma yaparken isminizi çok methettiler. Birde yanakları kızarınca kaşımalar artıyor kafasının kaşınma nedenide mi alerji? Kafasında konak var bu arada konak kaşıntı yaparmı? İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler :)
|