Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43980
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 13:04

Konu: kusma
Mesajı Yazan: zirfak
Konu: kusma
Mesaj Tarihi: 11 May 2014 Saat 12:49
Merhaba hocam
22 aylık kızımla 2 hahtaönce arabayla geziye çıkmıştık. İlk hafta hiç bir sorun yoktu. ilkhaftanın sonunda 8 yaşındaki kuzeniyle buluştu ve 2 gün baya bir vakit geçirdi.Kuzeninde hafif ishal ve kusma şikayeti vardı. kuzeninden ayrılmadan önceki son gununde 2 defa kustu. Ertesi gün 4 defakustu ve son kakası sulu ve yasil olunca orda doktora gittik.Kakasında rotavirüs ve parazite bakıldı ve negatif çıktı Doktor Florx(sacch. boulardıı ve çinko içeren şase) ve emedur verdi bizim isteğimizle fitile çevirdi
Bir iki gün kullandıktan sonra şikayetler azaldı
eve geldiğimizde tekrarkusma başladı doktoruna götürdük gaita da rota ve adenovirüs antijeni ve parazite bakıldı negatif çıktı İdrar tahlilinde
nitrit negatif(öncelikle buna dikkat ettim)
protein0,25 g/l
eritrosit 50/ul +
keton 1,5 mmol/l
lökosit 500/ul
mikroskobisinde
lökosit 9-10
eritsosit3-4
ve amorf ürat kristalleri görüldü
Yarın da idrar kültürü çıkacak
Kızım şuan itibariyle fazla şikayeti yok ama iştahsızlıgı var
Yarın doktora sonuç göstermeden önce sizin görüşleriniz ve önerileriniz nelerdir hocam?
Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 May 2014 Saat 18:03
Kesinlikle; Idrar yolu enfeksiyonu YOK.... Genellikle, laboratuvarlar, doktorlarla anlasmali olduklarindan, butun kulturlerde, (ne hikmet ise) daima ureme olur. Sakin inanmayin, hicbir ilacida(verirse) kullanmayin.
Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis, HICBIR ilaca gerek yoktur, ishal ile mikroplar atilinca, cocuk duzelir. SAKIN; Ilac/Antibiyotik vermeyin...Hatta kultur sonucunu almaya bile gitmeyin, durup dururken, asabinizi bozacaklar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat