Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateşş acil

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44056
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 15:48


Konu: ateşş acil
Mesajı Yazan: Eyüp
Konu: ateşş acil
Mesaj Tarihi: 20 May 2014 Saat 13:27
mrhb hocam.10,5 aylık 10,5 kilo 76 cm lik oğlum,1 ay önce öksürükle beraber ateşlendi.elini kulagına götürüyordu sürekli.acile gittik.larenjit ve bogaz iltihabı dendi.multiser 25 mg,bricanyl ekspektoran surup ve antibiyotik içeren igne verdiler.baska doktora götürdüm.igneye gerek yok.soguk buhar uygulayın.ates için ise calpol ve pedifeni dönüşümlü verin dedi.ben bol anne sütü,soguk buhar ve atesi çıkıncada calpol ve pedifenle atasini birkaçkez  düşürdüm.öksürükte yalasık bir  ay sürdü.ama baska ilaç vermedim.

10 gün önce,3 gün üst üste ateşlendi.başka belirti farketmedim.siz 6. hastalık dediniz ama döküntü olmadı,ateş çıktığında 39,39,5 larda calpol ve pedifen verdim dönüşümlü.bol anne sütü ve sıvı gıdalarla sonra geçti.

dün gene ateşlendi.ancak 2 gün önce çok az dondurma tattırdım.ondanmı oldu bilmiyorum ama tekrar tekrar ateşlendi.sürekli elini kulagına götürüyordu.kbb ye götürdüm.badencik ve kulak iltihabı dedi.dilinde pas yok.agzı kokmuyor.halsiz.sürekli aglıyor.ek besin almıyor.anne sütünüde istemedi bugün.augmentın bıd 200,ılıadın,mucolatör pediat,sudafet şurup verdi doktor.bu enfeksiyonu nasıl geçiririm.tekrarlamasını istemiyorum.ne yapmalıyım.tesekkürler




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2014 Saat 13:49
Enfeksiyon hastaliklari; TEKRARLAMAZLAR... Butun atesli hastaliklar arasinda, sadece; Tifo ve Verem hastaliklari tekrarlama ozelligine sahiptirler.. Sizin anlattiginiz, solunum hastaliklari, asla TEKRARLAMAZLAR.... Yeni mikrop aliyor demektir... Cok opturmeyin, cok elletmeyin.
SAKIN; verilen ilaclari kullanmayin... Bilhassa; Sudafed VE mucolator, cok tehlikeli olabilirler.
Tekrarlamasini istemiyorsaniz, kalabalik yerlerden uzak tutun ve bilhassa okul cagi cocuklarina elletmeyin, opturmeyin.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat